Dobrý deň, som 38. tt a hospitalizovali ma v pondelok v nemocnici s tým že ostávam na pozorovaní pretože na pasoch bola maličká veľmi aktívna...no mam stavy, bušenie srdca a strach a podobne a preto chcem podpísať reverz...no bojím sa pretože ak nahodou sa stane že o pár dni pôjdem rodiť tak že ma nepríjmu naspäť alebo niečo keď to podpíšem....
a myslíš, že si ťa tam nechali len tak? Bez dôvodu? Veď oni by boli tiež radšej keby majú menej pacientiek.
Alebo ohrozíš malú vedome? Tvoja jediná starosť je to, či ťa potom zoberú naspäť a nie to, že sa jej niečo stane a čo potom?
Tiež by som radšej ostala v nemocnici. Reverz znamená že odchádzaš na vlastné riziko a keď sa niečo stane berieš zodpovednosť na seba. Ak by si ale aj podpísala reverz a cítila sa horšie tak ťa normálne vyšetria.
Z nejakého dôvodu tam ste. Potom nezabudnite ak sa nieco nedajbože stane to zvaliť na lekárov a nemocnicu.
ked podpišeš reverz nemáš narok na sanitku napr
nepodpisovala by som vôbec
ked ta budu chciet poslat domov proste odmietni , pri prepuštaní musiš podpisat spravu
najskôr si preštuduj čo je to reverz a čo všetko stracaš ked ho podpíšeš
normálne su v posledné tyždne dokonca 2 mesiace baby v nemocnici
Máš stavy a chceš ísť domov? Veď tam ťa sledujú je to lepšie ako prísť neskoro. Pusti si film, seriál, čítaj knihu a mysli na to, že zachviľu budeš mať bábo pri sebe a robíš všetko pre to aby bola zdravá.
Povedz im o psychických stavoch, niečo ti na to dajú. Máš doslova pár dní do pôrodu, nešla by som domov, nech je bábo sledované. Je tu určite minimálne jedna, ktorá ti napíše, že bež domov, lebo nie si väzeň. A nie si väzeň, ale si zodpovedná aj za bábo.
Mas stavy a to si pri doktoroch - to si myslis ze sama doma sa budes citit v poriadku a komfortne? Zena neblazni. Pusti si serial, citaj knizky a lez. Uz je to otazka dni/tyzdnov, tolko uz vydrzis.
Vydrž to. Ja som bola veľa a dlho v nemocnici. Pomohlo mi vytvoriť si tam prostredie príjemné. Mala som tam svoju deku vankúš, slúchadlá, hudba, filmy a knihu. Vedela som, že som na mieste, kde budú vedieť rýchlo reagovať. Doma by som nevedela, že je niečo zlé. Monitorovali ma niekoľko krát za deň.
Ps: na vizite sa zdôver s týmito pocitmi. Jednoducho človek má aj nejaké prežívanie a psychiku. Tvoje duševné prežívanie sa môže odraziť na zdravotnom stave. Sú to lekári, budú vedieť, ako ti pomôcť aj s týmto. To že je gynekológ, neznamená, že nevie ako má konať v týchto prípadoch.
Na pasoch veľmi aktívne dieta si moze niekde zatahovat uzol v pupocnej snure alebo okolo krku omotane ci klesanim do porodnych ciest.. oni to možno aj videli, ale nechceli ta strasit, ako tu snuru ma. Syn mal uzol aj snuru okolo krku, pred porodom kopa veľmi veľa, dnes viem,že sa vlastne skrtil a mal paniku zakaždým pri zlom pohybe..
Takže tak nemaj blbé nápady a ostan v nemocnici, nech ste v poriadku a pod dozorom. Oni mali dôvod si ta tam nechať a to,že máš panicke ataky v nemocnici ries s psychológom, dajú ti niečo na ukludnenie,co môžeš ak ako tehotna, len im to povedz. "Ujst" na reverz je veľmi nestastny nápad.
@anjelicek26 veru, ja ako prvorodička, že jéééj ale ako kopká, všetci okolo, že jasné, veď už má menej miesta, pretože je veľký, a on chudáčik škrtil sám seba a bojoval.
Ostať v nemocnici, určite.
@martul ja mam tu fotku v mobile ako pripomienku toho, aké je šťastie vrtkave.. mal snuru aj 2x okolo krku...narodil sa modry,už niekoľko minút bez pulzu dve sestricky na brucho proste okamzite nejako von... ale je tu s nami.. mohlo to ale skončit katastrofou.
Ako si myslis, ze si ta tam nechali len tak? Na kom ti zalezi viac ? Na sebe alebo babatku ? Asi keď sa im nieco nezdalo, tak preto si ta tam nechali, ale to je na tvoju zodpovednosť, aj tak si spraviš po svojom
Normalne si ma vytocila, boze tieto ,,matere", niektore ste fakt ako z cukru 😡. Vies kolko toho este budes musiet zvladnut pre svoje dieta kym ho budes vychovavat ?
Ja som si odsrala a krvopotne dieta donosila, mnohe z nas sme o deti prisli a spravili sme vsetko preto aby sa tie dalsie narodili a narodili zdrave, v co najlepsom poriadku.
Si zapni film a ostan tam ...
Normalne som sa na*rala!
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Nepodpisovala by som v tomto štádiu tehotenstva už...tam ste aspoň pod dohľadom hlavne ak sa im niečo nezdá