Mali ste cystu v začiatkoch tehotenstva?

everex
12. jún 2014

Ahoj chem sa opyat snazili sme sa o babo ktore sa nam podarilo spravit na prvy krat,no ked som bola u lekarky tak tehotenstvo povrdila avsak aj velku cystu na vajecniku,stertli ste sa s tym? moze sa stat ze cysta len tak zmizne alebo,ked praskne musi von aj mimi? dakujem za rady

kris557
13. jún 2014

presne môj prípad. Ja som išla ku gynekologičke s tým, že som myslela, že mám niečo s obličkami alebo čo. mala som také zvláštne bolesti. Mala som cystu na vaječníku a na ult. videla, že mám skrátený krčok, či čo, neviem presne, tak sa ma opýtala, že či náhodou, nemôžem byť tehotná a ja že asi môžem ale veď by ste to videli, nie? A ona že ešte takto v začiatkoch nie...Potom som mala kontrolu a bola som v 6 tt, prešťastná. Obávala som sa cysty, ale povedala, že ona mi praskne, alebo aj nie. Dokonca som bola v 9 tt na svadobnej ceste letecky, už sme to mali zaplatené, len som nevedela, že budem hneď po svadbe tehu. chvalabohu nič sa nestalo, cystu som tam mala celé tehotenstvo dokonca aj po pôrode, čo som myslela, že mi praskne a vyplaví sa, a potom keď som bola na kontrole na preventívke, tak už som ju tam nemala. Taká som bola šťastná, už som sa bála aby ma neoperovali. Neboj určite sa nič nestane. Držím palce!

latvia
13. jún 2014

ja osobnu skusenost nemam, ale videla som uz jednu babu s cystou, ktora sa jej cele tehotenstvo zvacsovala.nepreaskla, tak musela ist na sekciu. po vybrati babatka sla prec aj cysta. tvoj gynekolog bude cystu sledovat a potom sa urci, akym sposobom sa odstrani, ak sama nepraskne

mimushiatko
14. feb 2019

Ahoj ak je to len CYSTA môžu ti ju operovať aj po 13tt laparoskopicky ale aj normálne ale nemusíš sa báť robia to bežne 🙂 bábätko väčšinou operáciu zvládne ale je tam riziko ale to riziko je aj ak si ju nehas do konca tehu otázka je aká je veľká a ako sa zväčšuje lebo neskôr ju babo zakryje a nebude ju vidno

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre