Krívanie na pravú nohu v 3. mesiaci

alenka6102
19. júl 2015

ahojte, mam problem, som v 3 mesiaci, druhe tehotenstvo a krivam na nohu. pri prvom som to mala tiez, nie vsak takto intenzivne. niekedy sa neviem postavit, neviem ci to len pricvaknuty nerv, alebo nieco s platnickou. je to skoro pri zadku. da sa vykonat nejake vysetrenie, mate skusenosti ?? dakujem

jaya47
20. júl 2015

@alenka6102 Ahoj, ja mam asi presne to, co opisujes. V prvom tehotenstve to bolo velmi zle, tentokrat je to lepsie, iba niektore chvile mam take, ze nemozem dostupit na tu nohu. Ja mam vzdy pocit, ze je to bud tam na zadku, kde sa konci chrbtica (iba vpravo), alebo je to pri bedrovom klbe. Chcem sa na to spytat lekara, lebo v prvom tehotenstve som takmer nedokazala chodit.

alenka6102
autor
14. aug 2015

ahoj, co ti na tvoj problem povedal lekar? mne len cvicit, a neskor si mam dat vysetrit klby aj ked si nemyslim ze je to v klbe, skor koniec chrbtice.. dakujem
@jaya47

jaya47
14. aug 2015

@alenka6102 Ze pravdepodobne mam pricviknuty nejaky nerv. Treba na to ortopeda, rtg mi nespravi, ale magneticku rezonanciu moze spravit. Zatial som u ortopeda nebola, snazim sa co najmenej sediet a posledne sa to lepsi. Este planujem chodit plavat a ak plavanie nepomoze, tak potom sa vypytam k ortopedovi.

alenka6102
autor
14. aug 2015

@jaya47 vazne? magneticka sa da? snad to neublizi dietatu. ani lekari nevedia . je to hrozne uz takto skoro mat bolesti, co bude neskor....pravdepodobne aj ja poziadam o vysetrenie. mne magneticku nenavrhla...

jaya47
22. aug 2015

@alenka6102 Ako? Uz si bola za lekarom?
Mne sa zo dna na den neskutocne zhorsilo. Snazila som sa googlit, myslim si, ze mam https://en.wikipedia.org/wiki/Pelvic_girdle_pain , ale tak pockam na to, co mi lekari povedia. Len keby to nebolo zdlhave: najprv vymenny listok, potom cakanie na ortopeda, na ktoreho sa caka velmi dlho... Ale potom, co sa mi to vcera zhorsilo viem, ze musim riesit...

alenka6102
autor
23. aug 2015

Ahoj, ten link sedi, myslim ze by to mohlo byt ono.. Ja sa snazim aspon 3 krat/za tyzden cvicit. Skus kliniku ortophedicu, tam ta objednaju hned.. Len sa plati.. Teda neviem ci si z Bratislavy vlastne ...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre