Horúčka nad 38°C v 9. týždni

jaja8_9
25. dec 2023

Užila som paralen, ako často ho prosím môžem? Nestane sa bábätku nič? Mam strašný strach keďže je vytúžené 😥
Som 8+3
Boli ma strašne aj hrdlo, nemôžem prehltat ale na to som si už dala co môžem.

janinah
25. dec 2023

Mala by si vidieť či je to covid.teda urobiť test.Paralen ako aj každý liek má v letáku lieku uvedenú max.dennu dávku.toto neprekročit.Na hrdlo kloktanie vlažnou slanou vodou.

mogaa
25. dec 2023

@jaja8_9 urob si aj test na covid, teraz je toho veľa

olivia_c
25. dec 2023

@jaja8_9 ahoj, ja som toto mala v 11 tt, covid mi potvdili na pohovotosti, ja som mala teploty k 40 a bolesti klbov, krizov a hlavy a nevedela som ich zrazit paralenom doma, tak mi dali infuzie, paralany a isla som dom na 2.den, a este den a pol som brala kazdych 6h paralen, tym sa mi uz teplota nevratila a prisli ostatne priznaky, sople, hrdlo a klasika... teraz som v 19 tt. Zatial je vsetko ok. A este som cca 10dni pichala kvoli teplote a covidu fraxiparin - to mi kazali v nemocke a gyn a obvodna povedali, ze dobre urobili. Drzim ti palce, bude to v poriadku 🙂

pseudomonas87
25. dec 2023

@jaja8_9 Paralen sa môže užívať počas celého tehotenstva, tak ako píšu v letáku!
Plodu sa nič nestane. Neliečená vysoká horúčka je horšia. Je veľa liekov čo sa môže užívať v tehotenstve 🙂

sovicka94
26. dec 2023

@jaja8_9 Ahoj treba rychlo zasiahnut kup si morsku sol a vyplachuj si riadne dutiny, a ked ta boli hrdlo rychlo kloktaj slanu vodu taku teplejsiu ak zvladnes daj si tam trosku octu a tiez kloktaj takto aspon sa ti nebudu bakterie mnozit a paralen je bezpecny kludne ho uzivaj plus ozaaaaj veela ale ze vela vody nech horucka nestupa voda tiez zraza horucku, ja som tiez v 16 tt a pred 3 dnami tiez na mna nieco islo hlava ma bolela cele telo nos upchaty a hrdlo cervene rychlo som takto preplachovala nos ale ze riadne a kloktala slanu vodu kde som dala ocot plus este vitamin c 500 a neklamem mne to za 1 den preslo. zastavila som to neviem akym zazrakom. Drzim palce

jaja8_9
autor
26. dec 2023

@pseudomonas87
@sovicka94
V noci som mala najviac 38,4 tak som si po 7hod dala ďalší paralen, ležala som a spala teraz som bez teploty vlastne hneď po polhodine to začalo klesať 🙏 do rána už len. Nejak 37,5 a teraz už bez. Len ma hlava a v krku ešte strašne boli. Dúfam ze to bábätku neublíži

sovicka94
26. dec 2023

@jaja8_9 je super ze si si hned dala paralen nemusis sa bat prechladnutie hornych dychacich ciest by nemalo mat vplyv na babatko len kloktaj slanu vodu plus ocot to je aspon moja rada a vitamin c, ak ani teraz uz nemas teplotu uz je dobre 🙂 len to vylezat

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre