Užila som paralen, ako často ho prosím môžem? Nestane sa bábätku nič? Mam strašný strach keďže je vytúžené 😥
Som 8+3
Boli ma strašne aj hrdlo, nemôžem prehltat ale na to som si už dala co môžem.
@jaja8_9 ahoj, ja som toto mala v 11 tt, covid mi potvdili na pohovotosti, ja som mala teploty k 40 a bolesti klbov, krizov a hlavy a nevedela som ich zrazit paralenom doma, tak mi dali infuzie, paralany a isla som dom na 2.den, a este den a pol som brala kazdych 6h paralen, tym sa mi uz teplota nevratila a prisli ostatne priznaky, sople, hrdlo a klasika... teraz som v 19 tt. Zatial je vsetko ok. A este som cca 10dni pichala kvoli teplote a covidu fraxiparin - to mi kazali v nemocke a gyn a obvodna povedali, ze dobre urobili. Drzim ti palce, bude to v poriadku 🙂
@jaja8_9 Paralen sa môže užívať počas celého tehotenstva, tak ako píšu v letáku!
Plodu sa nič nestane. Neliečená vysoká horúčka je horšia. Je veľa liekov čo sa môže užívať v tehotenstve 🙂
@jaja8_9 Ahoj treba rychlo zasiahnut kup si morsku sol a vyplachuj si riadne dutiny, a ked ta boli hrdlo rychlo kloktaj slanu vodu taku teplejsiu ak zvladnes daj si tam trosku octu a tiez kloktaj takto aspon sa ti nebudu bakterie mnozit a paralen je bezpecny kludne ho uzivaj plus ozaaaaj veela ale ze vela vody nech horucka nestupa voda tiez zraza horucku, ja som tiez v 16 tt a pred 3 dnami tiez na mna nieco islo hlava ma bolela cele telo nos upchaty a hrdlo cervene rychlo som takto preplachovala nos ale ze riadne a kloktala slanu vodu kde som dala ocot plus este vitamin c 500 a neklamem mne to za 1 den preslo. zastavila som to neviem akym zazrakom. Drzim palce
@pseudomonas87
@sovicka94
V noci som mala najviac 38,4 tak som si po 7hod dala ďalší paralen, ležala som a spala teraz som bez teploty vlastne hneď po polhodine to začalo klesať 🙏 do rána už len. Nejak 37,5 a teraz už bez. Len ma hlava a v krku ešte strašne boli. Dúfam ze to bábätku neublíži
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Mala by si vidieť či je to covid.teda urobiť test.Paralen ako aj každý liek má v letáku lieku uvedenú max.dennu dávku.toto neprekročit.Na hrdlo kloktanie vlažnou slanou vodou.