Chýba časť z chromozómu 19 - skúsenosti

veronica96
22. feb 2021

Ahojte, z TRISOMY testov mi vyšlo vysoké riziko koli deletacii chromozómu 19, chyba z neho a dali mi možné riziko 20%. Strašne sa bojím o naše bábätko. Všetko ostatné máme negativne. Nestretol sa s týmto niekto?

renatka1985
22. feb 2021

tu ti pomoze k dusevnemu kludu jedine amniocenteza. drzim palce.

veronica96
autor
22. feb 2021

@renatka1985 O dva dni idem na genetiku, vôbec nechápem čo mám čakať. Neviem o chromozóme 19 dokopy nič nájsť. Moja gynekologička mi k tomu nevedela nič povedať, s kopou chýb iných chromozomou sa už stretla ale s týmto ešte nie.

pribinak
22. feb 2021

@veronica96 v ktorom týždni si? Lebo ešte je Metoda odber chloriovych klkov a tá je veľmi veľmi presná.

veronica96
autor
22. feb 2021

@e1i ďakujem za radu, napísala som.

veronica96
autor
22. feb 2021

@pribinak dnes som 16+5, som z toho neskutočne nešťastná. Amnio som bola pripravená odmietnuť, ale teraz fakt neviem čo urobiť.

zuzubb007
22. feb 2021

jednoznačne amnio si dať spraviť

pribinak
22. feb 2021

@veronica96 odber chloriovych klokov asi nestihas, ale na tu amiocentezu chod. Aspoň budeš vedieť na com ste.
Držím palce

veronica96
autor
22. feb 2021

Strašne sa bojím amnia. Známej po ňom odtiekla plodová voda a potratila.

cookie29
22. feb 2021

No ja by som bola tiez za amnio... tam nejde o konkretnu chorobu ak sa nemylim, ale o skupinu zriedkavych chorob. Takze pokial by sa to potvrdilo a strasne drzim palce, aby sa to vylucilo, tak aspon budes vediet na co sa pripravit.

denden77
22. feb 2021

jednoznacne amnio.. viac by som sa bala neistoty, nez zakroku.. sanca na potrat je menej, nez 1%..

maminkasisa
22. feb 2021

@veronica96 urcite amnio, ja som bola s dvojickami, 2 vpichy, vsetko nastasie ok dopadlo, obaja chalani zdravi.....

kacena4
22. feb 2021

ahojko v kazdom pripade si treba ujasnit ci kvoli comu chces na amnio, ci kvoli tomu aby si v pripade "postihnutia" isla na potrat, alebo si odhodlana si dietatko nechat a tym padom by som zbytocne neriesila amnio a uvidis ked sa narodi ci to nebol len plany poplach a vsetko bude ok. drzim palceky

andrejka1974
22. feb 2021

Ja som bola 2x na amnio a deti su ok

cookie29
22. feb 2021

@veronica96 Vies chyba Ti kusok chromozómu. Otázne je koľko. Každý gén ma niečo na starosti a podľa toho koľko génov na chromozóme chyba je riziko postihnutí. Na genetike Ti určite budú vedieť vysvetlit. 🍀

amelie2017
22. feb 2021

Ja mam translokaciu chromozomov 13 a 14. Cast 14. mam napojenu na 13. Som 3 tyzdne po amnio, aby sa zistilo, ci babatko zdedilo moju translokaciu, ci ma dna v poriadku, alebo sa aj mohlo stat, ze by sa ta cast 14. nenapojila na 13, ale chybala by a vtedy by vraj bolo zle. Takze chod na genetiku a nech ti vysvetlia, ake prognozy ma bez tej casti. A potom sa rozhodni, ci ides na amnio alebo nie.

any_soj
22. feb 2021

@veronica96 ak sa bojíš, že potratila, isto nechoď na amniocentezu. Miluj svoje dieťa. Tu a teraz. Časom zistíš, kto je a aké je. Po tom, ako nám zomrela zdravá dcéra v bezproblemovom tehotenstve na konci 37.tyzdna (možno pupočník, nič nezistili na pitve), teraz pri ďalšom dieťati riešim len veci, ktoré môžem ovplyvniť (čiže ak by bol problém, ktorý sa dá liečiť prenatálne, plus hormóny pre mňa a tak - hoci genetiku som odmietla aj predtým v tehotenstve, nevidím v tom zmysel, nie je to presné a na amnio by som nešla len pre to, aby som vedela na čom sme, keďže to môže ohroziť dieťa) a snažím sa žiť prítomnosť. Je tu, žije, hýbe sa, potrebuje ma.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre