Cholestáza - mierne zvýšené hodnoty

sunnyfunny
17. jan 2014

Ahojte,dnes som sa dozvedela,ze mam zvysene pecenove testy. ☹ Minuly tyzden ma zacali svrbiet dlane a obcas burcho (nie akutne svrbenie,ale obcasne), tak mi lekar dal spravit tie testy z krvi. Vravel, ze mam ich zvysene,ale nie vysoke, tak ze mam ostat zatial doma a ziadne lieky mi zatial nepredpise. Co dalej,to sa ukaze najblizsie na prehliadke - o 2 tyzdne (pokial sa mi to svrbenie nezhorsi dovtedy). Lenze ja mam taky blby pocit, lebo viem, ze vela zien ide do nemocky a tam su sledovane. Nie ze by ma to nejako extra tahalo do nemocnice, to nie 😒 ale kvôli babu vsetko. Som v 28.tyzdni. Mam obavy, poradte ak s tym mate skusenosti / aktualne skusenosti. Diky.

olencinka
17. jan 2014

ahoj, ja som si s intrahepatalnou cholestazou- Tehotenska zltacka uz uzila pri prvom tehotenstve. mas nadprodukciu zlce, ktora ide cez pupocnik do babatka, jemu moze ublizit, tebe nie. beru sa na to lieky ursosan. to pomaha. ak by si mala hodnoty velmi vysoke, budu ti vyvolavat porod aj skor. ..bola som kvoli tomu v nemocnici 2x, vzdy ked mi hodnoty klesli, pustili ma domov a liieky som brala doma, pricom som chodila na kontrolne odbery a kontrolu prietokov... neboj sa nic, dcerka sa mi narodila zdravaa a sikovnaaa. aku si mala hodnotu?

http://www.praktickagynekologie.cz/prakticka-gy...

sunnyfunny
autor
20. jan 2014

@olencinka Dakujem za reakciu olencinka. Hodnoty mam taketo: Bilrubin ok, ALT ok, AST ok, ALP ok, Amylazy 1,3, Amylaza pankreaticka 0,91 - zvysena (norma je 0,88), Lipaza 1,21 - zvysena (norma je do 1), Cholesterol 6,79 (norma je do 5). Akurát dnes som volala so sestrickou, vraj sa nemam obavat a prist na odber krvi o 2 tyzdne (vtedy mam vlastne prehliadku). Svrbenie mam ozaj minimalne (klop,klop,klop) na dlaniach,obcas brusko, krk, stehna..Ale kdesi som citala,ze sice hlavnym priznakom je svrbenie,no boli aj pripady, kedy nesvrbelo nic. Odvtedy, co som to zistila mam fakt smutnu naladu ☹ ☹ Myslis,ze je ok cakat na odber az o 2 tyzdne?

beton
16. feb 2014

@sunnyfunny ja som si s tym uz uzila cve tehotenstva a vcera v noci zacslo svrbenie aj pri tomto tretom. vzdy je tebdencia zavriet bzbu do nemocnice. ja som tak skoncila yz dvakrat. takze nikomu nicnehovotim a tvarim sa, ze je vsetko ok. aj ked ja mavam to svrbenie neznesitelne. lieky ursosan mi svrbenie zhorsili na neunosnu mieru. inak je to take dvinstvo, ze sa zenam v reprodukcnom obdobi zivota ani neodporuca brat vobec. takze som odmietla. babatka sa zatial vzdy nsrodili zdrave a donosene, tak to ocakavam aj teraz. max. si pojdem dat skontrolovat hodnoty u obvodacky. inak sa sleduju ast a alt a tie mas ok. tak tam by som to neriesila. ak je chol zvyseny v tehu, je to normalne. len sa nenechat zavriet do nemocky. to je moja skusenost.

sunnyfunny
autor
18. mar 2014

@beton Dakujem,si zlata 😉 Nevedela som totiz,ze presne ktore hodnoty su najdolezitejsie,aj ked som co to pocitala na nete..Kedy ocakavas prichod babatka?Drzim palce nech vsetko dobre vyjde, pekny dnik.

beton
18. mar 2014

@sunnyfunny dakujem. uz je 2 na svete :o)) a svrbenie prec. drz sa.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre