Chcela by som sa vas spytat, ci ste brali antibiotika v tehotenstve? Mato na babo nejaky vplyv? Mne zistili streptokoka v moc.cestach, tak mi lekar nasadil antibiotika - Zinnat. Trochu mam strach, ci to nemoze babo nejako ovplyvnit. Tak ma to mrzi, lebo sa snazim cele tehotenstvo zdravo fungovat, a aj tak som skoncila s antibiotikami. 😢
Ja som v 10 Tt a tiez musim nakolko mam silnu anginu, som z toho velmi nervozna a bojim sa.
ja mam penicilin.
pozrite stranku
http://najmama.aktuality.sk/clanok/224805/pozor...
Ja som vybrala pre istotu troje. Dvoje atb som vybrala este na zaciatku, ked som este nevedela, ze som tehotna, bol to Cedax a Sumamed a ku koncu znova Zinnat. Dietako zdrave, klop, klop.
su ATB ktore sa mozu aj v tehu. Ja som brala penicilin. Najhorsie pre tehu su volnopredajne lieky a nie ATB od lekara, ten vie co moze dat
Ja tiez beriem Zinnat, mam streptokoka, ale v zaludku. Verim, ze mi neublizia.
brala som lebo som mala boreliozu a som v pohode aj mala ta ma uz tri roky a nic jej nie je
ahojte maminy dr má predpisal penicilin V PNC750 a som v 8 tyzdni tehu tak sa chcem súytat ci sze to niektora uzivali a ci to mali vplyv na babo
ja som brala dokonca 2x najskor v 1.trimestri a potom aj v 3.trimestri po obidva pripady som brala Rovamycin a konzultovala som to aj s gynekologom a odobril mi ich, vraj tie sa v tehotenstve mozu
ano asi 4 tyzdne pred porodom kvoli infekcii obliciek
Ja som brala v oboch tehotenstvách..pri druhom vyše mesiaca 3-kombináciu..išlo o jedny z najsilnejších atb na trhu,ktoré sa v tehotenstve neodporúčajú..nemala som však veľmi na vyber,dostala som sepsu..maly je úplne ok..
mala som v 9-tom mesiaci Zinnat kôli zápalu obličiek, aj rôzne iné lieky k tomu, ale inak sa nedalo, ja by som prišla o obličky a dcérka o mamu...radšej ATB...ešte aj cisársky som mala v plnej anestéze a dcéra bola úplne v poriadku napriek všetkému, žiadne choroby klop-klop ani porucha imunity, materské mlieko a moja láska všetku šarapatu v tele dcérky napravilo 🙂
Ahoj, nemaj obavy. 🙂 Ja som mala tiez zapal moc. ciest, sice v druhom trimestri. Uz nepamätam, ako sa volali, ale tiez som brala atb. Maly ma 17 mesiacov a je uuuuplne ze najviac zdravy. 🙂 klop - klop.
@mamca123456789 penicilin je vraj v tehotenstve najbezpecnejdie ATB, aj najslabsie, preto ho treba uzivat dlhsie ako niektore antibioticke "bomby". Ja som brala pri oboch tehotenstvach na zaciatku a detom nic nie je. Viac mozu uskodit premnozene zapalove bakterie ako ATB.
Brala som tiez Penicilin asi v 5-6 mesiaci. Syncek uplne v pohode.... Teraz som brala Zinnat asi v 3 mesiaci.... no dufam ze to boli aj posledne. S ATB nie je sranda dolezite ake a kedy sa beru... zo zaciatku ked sa vyvijaju organy tak vtedy je to nic moc..a to matky vibec nemusia tusit aj pri 5 rocnim dietati ze nejaky problem moze suvisiet prave s ATB v tehotenstve :( Ale co narobime ked prave vtefy ochorieme? 3 roky neberem ATB a prave pocss tehu dostaneme problem.....
Vacsina ATB a ich ucinok v tehu sa precenuje...sama som brala a maly o.k...
@zuzska1 su antibiotika ktore neprechadzaju cez placentu k babu.neliecena choroba moze ublizit nie atb
ahojte ja mám tiež taký problém :( som ešte len v 6.týždni a beriem CEDAX 400mg kapsuly (ceftibutén). Keďže je bábo ešte len také malinké bojím sa, aby niečo nepokazilo jeho vývoj. Poraďte mi baby :-/ Nechcem, aby malo z toho nejaké následky.
@katarinka2112014 Neboj sa. Je to hrozné, ale naozaj je lepšie sa liečiť ako to nechať tak. Ja som mala 6x zápal močových ciest, 5 rôznych antibiotík a tie posledné som brala vkuse počas dvoch mesiacov. Začalo to takmer hneď ako som otehotnela. Takže som antibiotiká užívala prvé štyri mesiace takmer nepretržite - ale nakoniec zabrala tá posledná liečba - teda dva mesiace každý deň polka tabletky - a bolo. Ako, aj lekári mi povedali, že by to malému nemalo uškodiť, ale hovorili mi to tak, že mi to nik nezaručí. Tiež som sa bála, ale nebola iná možnosť a potrebovala som byť ok, aby bolo ok aj malinké. Teraz mi tu v postieľke buvá krásny štvormesačný chlapček, ktorý má akurát trošku menej červených krviniek, ale že to bábätká mávajú. Inak je zdravý ako buk a veľmi mu chutí jesť. Takže sa hlavne netreba báť a veriť lekárom, resp. hlavne tomu hore - ak si veriaca. A ak aj nie - netreba si pripúšťať to zlé a rozmýšľať nad tým, že čo a ako. Aj pozitívne naladenie maminy veľa spraví. Dodržuj liečbu a snáď to nebude také zlé ako u mňa.... Držím palce a veľa zdravíčka!
@uriva Ďakujem 🙂 áno som veriaca a dúfam, už od začiatku že bude pri mne stáť a budem mať zdravé bábätko. No ja som sa zľakla hlavne kvôli rôznym recenziám na internete, ale keď ty si antibiotiká skoro celé tehotenstvo a je zdravučký, tak sa nebojím. 🙂 Ďakujem za radu 🙂
Mne doktor tiež predpísal antibiotiká... bránila som sa tomu, ale už mi nezaberali žiadne paraleny, ani čajíčky ani babské rady.
Teraz beriem Cedrox (antibiotikum) a na kašeľ Korylan. Dúfam, že bábo bude ok... Máte skúsenosť aj s týmito liekmi?
ahojte, chcem sa opytat, ci ma niekto skusenosti s atb klabax 500mg, pocas tehu. Som na zac. 2 trimestra. Na príbalovom letaku pisu, ze nie je vhodny pocas tehu, Aj lekarnicka mi povedala, ze preco mi ich doktor napisal, ze ona osobne by ich nebrala. mam teploty do 38, a silny kasel, Crp vyslo ze je to bakterialne.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@zuzska1 ahoj,ja tiez teraz beriem zinnat a moj dr.mi povedal,ze tieto antibiotika sa mozu pocas celeho tehu,tak neboj nic,babu to neuskodi a uskodila by si mu,ked by si zapal neliecila