Antibiotiká v tehotenstve

viskupovaandrea
16. sep 2022

Ahojte , som v 13tt a dostala som antibiotiká od zubára lebo mám zápal a zub má dosť bolí.
Chcem sa len opýtať či ste niektorá brala antibiotiká v tehotenstve a či to dieťatku nejak neublížilo.
Motá sa mi hlava a pobolieva má v podbrušku vždy keď si ich dám , tak preto som zvedavá na skúsenosti.

Ďakujem 🙏

7lenka11
16. sep 2022

na tvojom mieste by som to skonzultovala s gynekológom.. ja som bola už 2x chorá počas tehotenstva (teraz som v 22tt) a nikdy mi nikto nič nechcel predpísať.. odporúčali mi max homeopatiká a domácu liečbu.. keď som to spomenula gynekológovi, povedal, že mi mohli pokojne nasadiť antivirotiká, vraj tie môžem a nemusela som týždeň chodiť opuchnutá s brutálnym herpesom a 3dňovou migrénou
potom som zase riešila zuby a zubárka ma presviedčala, že si môžem dať u nich urobiť lokálny RTG, že tam nie je veľká sila.. no to mi zase u ďalšieho lekára nebolo odporučené, takže som nešla..
len toľko som chcela, že aj názory lekárov môžu byť protichodné a ja osobne konzultujem všetko s gynekológom, ktorý pozná môj stav najlepšie a má viac ako 30ročnú prax

liloastitch
16. sep 2022

Lekár by mal vedieť, ktoré antibiotiká sú v tehotenstve vhodné. A lepšie sú antibiotiká ako keby mal byť v tele zápal. Ak chceš môžeš to ešte konzultovať s gynekológom,ale ATB v tehotenstve sú bežné.

fiafia
16. sep 2022

@viskupovaandrea konzultovala by som s gynekológom.ja som musela brat v teho v 4mesiaci pre silný zápal močových ciest a dáky bacil tam bol tiež.mala je zdravá.

ankare
16. sep 2022

@viskupovaandrea neboj sa, sú atb, ktoré sa môžu aj v tehotenstve. Aj ja som užívala.

sandra19901990
16. sep 2022

Ihneď volať gynekológovi a cez telefón da opytat. Pýtali ste sa zubára ci je to vhodne brat počas tehotenstva? Pre tehotné je len zopár atb. Zakaždým si treba prečítať príbalovú informáciu. Ci uz sebe, detom, koňovi davam lieky…zakazdym si prečítam. tam je aj spomenuté tehotnestvo a dojčenie

ada12345
16. sep 2022

Zinnat je napr. dovoleny aj v tehotenstve.

kaca222
16. sep 2022

predpokladám, že si dostala Augmentin alebo podobné penicilinové antibiotiká. S kľudom môžeš. Treba si uvedomiť, že aj z miesta zápalu sa uvoľňujú látky do tela + kvôli bolesti sa tvoria stresové hormóny, toto všetko tiež vplýva na bábätko. Takže nemá zmysel tie antibiotiká odmietať, lekár vie, čo môže tehotnej podať 🙂

majki_ki
16. sep 2022

@viskupovaandrea na zuby zvyknú dávať dalacin, tiež osm brala, malý je zdravý 🙂

macekovam
16. sep 2022

@viskupovaandrea ja som brala.. Gynekológ mi predpísal Amoclen... Ze ten môžem...

viskupovaandrea
autor
16. sep 2022

Ďakujem dievčatá , dostala som Amoxicillin ( Penicillin) .. Áno , hneď som zubárovi povedala že som tehotná a povedal že tieto sú najlepšie.
Čakám tretie a ešte som antibiotiká počas tehotenstva nemala preto ma to dosť znepokojilo ale ukľudnili ste ma . Ďakujem ešte raz žienky 🙏❤️

kaca222
16. sep 2022

@viskupovaandrea tak to je úplne v poho 🙂 dávajú sa niekedy aj iné antibiotiká, kde je použitie u tehotných naozaj na zváženie, ale u amoxicilinu môžeš byť úplne v klude 🙂

sisa2802
18. sep 2022

@viskupovaandrea ahoj andrejka. Ja som brala atb v tehotenstve 5x. Bohuzial mala mi tlacila velmi na mocovy mechur a ten sa mi stale zapaloval. Bola som sledovana aj na uro, mam najlepsiu gynekologicku ktorej verim a ta ma vzdy ubezpecila ze vhodne atb babatku nijako neublizia. Horsie je keby zapal uz prejde aj k babatku, hrozi otvaranie sa a podobne. Takze vobec sa neboj, mame zdravu dcerku ktoru som aj vdaka atb donosila,lebo keby zapaly neliecime bolo by to horšie.drzim palce

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre