Ahojte,tie čo máte pekné postavy a napríklad športujete čo také pravidelne jete alebo vyhradzujete zo stravy ?
kým ja začnem jesť tak ostatní aj obedujú... po 18 hod. nejem - tak nás to učili doma.
obmedzujeme sladkosti na maximum, a aj sladké vody - aj keď ten tonic neskonale milujem...
a potom pohyb...
Nic, len clovek musi mat mieru s tym vsetkym a vediet, ze co si moze dovolit. Kazdy si da podla mna, ked nejde do sutaznej formy aj nieco normalne
Mne sa osvedcili jednoduche ovsene vlocky na ranajky. Nasypem si hojne do misky, pridam proteinovy prasok na osladenie, obcas nejake orechy, alebo trosicku ten semienkovej granoly z DM a zalejem mliekom, alebo vodou. Vlocky su pomaly sacharid a nemavam vdaka tomu chut snackovat. Za dalsie som uplne vylucila vsetko kupovane sladke, uplne. Ver, ze sa to da.
Jem uplne vsetko ale male porcie. A najdolezitejsie plati vzdy vacsi vydaj ako prijem.
Nič nevylučujem, ale mám v strave kopu bielkovín a zeleniny. No aj sladkosť denne. Ide o množstvá.
Tak ja mám to šťastie, že mi chutia tie zdravšie jedlá - zeleninové šaláty, kuracie mäso, ryža - naopak nejem iné mäso, údeniny, klobásy...pijem čistú vodu, nesladený čaj, rožky či chlieb jem minimálne, chipsy, cukríky vôbec. Ale zase sú dni, keď si dám aj pizzu, mekáč, čokoládu. Večer mi jesť nechutí vôbec. Mám ale dosť pohybu, 2x do týždňa tréning a každý deň cvičenie doma. Cvičeniu sa venujem dlhé roky, takže si to viem skorigovať tak, aby som si váhu udržala pri mojom stravovaní...
Ja v podstate nejem len to, co mi nechuti, jem vsak s mierou, cize dam si napriklad aj vyprazany syr, no jeden kus a k tomu varene zemiaky, za lyzicku tatarky - na tomto systeme fungujem cely svoj dospelacky zivot a vahu mam uz skoro 30 rokov rovnaku. Sport, konkretne fitko, plus vela chodenia peso je pre mna samozrejmostou.
Som štíhla, nie vyšportovaná, keďže mám problémy s kolenami, krížami, vlastne so všetkým 😅, pravidelne jem tvarohy, cottage, jogurty, vločky, vajíčka na všetky mozne spôsoby, na obed rizoto, špenát, strukovinové prívarky, kuracie .. ale vo všeobecnosti jem všetko, dám si aj klobásky, slaninu, vysmazané, mekáč, pizzu, ale nie tak často a nie veľa..
Taktiež jem všetko ale s rozumom a hlavne pestro 🙂. A potom sú dni, že zjem balík chipsov a tabuľku čokolády večer pri telke 😅. Ale nestáva sa to každý týždeň samozrejme 🙃
Vacsinou vynechávam večeru.zjem ranajky a obed. A nejem vyprážané jedla, žiadne mastné, klobásy a somariny, sladkosti....
Nevyhradzujem zo stravy nič. Dám si aj vyprážané, sladké slané..ale všetko s mierou, od puberty mám pravidlo že po 18tej nejem, jedine ak ideme s mužom na večierok alebo tak..menší príjem ako výdaj, overená otrepaná klasika