Tabletky od lekára na chudnutie

18. dec 2023

Ahojte.
Asi začnem takto.

Nikdy som nebola štíhla, stále som bola gulička.
Ale už sa necítim dobre vo svojom tele už.
Mám 179cm a 130kg.

Môj najväčší problém je nejedenie celý deň a potom večer sa napchať večer alebo druhý deň sa nevládzem dojesť, ak viete čo tým myslím.

Minulý rok v marci som začala cvičiť (fitko), jesť pravidelne, no za 3-4 mesiace mi zišli asi len 3-4 kilá.

Do fitka som chodila tak že mesiac som ťahala jak o život a potom mesiac doma.
Som slobodná mamička a moja mamka čo mu dáva pozor na malého chodí do Nemecka na turnusy.

Viem že existuje liečba od lekára na podporu chudnutia, len neviem akým pacientom sa to odporúča.

A áno viem že len tabletky nepomôžu.

Ale nechcem skončiť ako prvý krát, keď som nevidela výsledky a počúvala som z každej strany, že: vidíš nedala si to. Potom som a tým skončila

Chcem sa do toho pustiť ešte raz a doviesť to do úspešného konca. Hlavne pre svoje zdravie.

misiak7777
18. dec 2023

Smer dietológ

anjelicek26
18. dec 2023

Urcite by som vyhladala uz trenera a dietologa. To je velmi vysoka vaha a trener vie, ako zacat a jedalnicek nastavi dietolog. Preventivku pred tym - ako je na tom stitna zlaza, srdce, hormonalny profil, neodflaknut to. Drzim velmi palce, nech sa ti podari schudnut.

autor
18. dec 2023

@anjelicek26 Keďže nemám žlčník a sestra mala (má) hemangióm na pečeni a chcela som vedieť ako som na Tom j, robili mi pár testov a štítna je okej. Mala som aj trénera. On pokroky videl, že sa to telo spevňuje a všetko.

autor
18. dec 2023

@misiak7777 piatok idem na interné. Uvidíme kde má pošlú ďalej

lavender94
18. dec 2023

Existujú injekcie na chudnutie, ale bez jedla a pohybu to pojde veľmi pomaly a vychádzajú asi 100€/mesiac. Poisťovňa to nehradi logicky

viestta
18. dec 2023

Liecit samozes u obezitologa, niektori internisti to maju ako pridruzenu specializaciu, ale nehradi to poistovna. Ale nenazdavaj sa, ze predpise tabletky a vsetko bude vybavene. Upravena strava, zasadne upravena strava, pohyb, pravidelne końtroly vahy, krvne testy a k tomu tabletky na predpis ako drobny bonus, ani neviem ci aj ucinny, ci len ako psychicka podpora. (ano, mam to za sebou)

autor
18. dec 2023

@lavender94 ako som už písala cvičenie mi nerobí problém a dokonca som sa aj pýtala vo fitku že je tam ďalšia miestnosť kde by som mohla ísť aj s malým. On by sa hral, pozeral by si rozprávku a ja by som cvičila

lavender94
18. dec 2023

Ešte teda dodám, že tie tabletky/injekcie. Naozaj nie sú žiaden zázrak. Mala som kolegu čo si to pichal a schudol v priebehu dvoch rokov asi len 20kg. Ale on išiel z fakt vysokej váhy, podľa mňa 180 mohol mať s prehľadom. Jedol ale fakt hrozne, takže keď prestal nabral to späť. Oni len znížia chuť do jedla, ale treba si to odmakať tak či tak. Za tie peniaze je podľa mňa rozumnejšie investovať do nutričneho poradcu a trénera, možno aj psychológa, pretože to je investícia do tvojich znalosti, ktoré využiješ každý jeden deň do konca života a budeš vedieť čo máš robiť aj keď si tie služby platiť prestaneš. Injekcie keď prestaneš brať tak sa paráda skončí.

terry658
18. dec 2023

Kukni podcast Obezita je choroba

autor
18. dec 2023

@viestta Ja sa hlavne musím naučiť jesť.. a nie tak že do seba nalejem 4-5 litre vody a večer si spomeniem že som celý deň nič nejedla.

autor
18. dec 2023

@lavender94 to som počula že keď sa človek opustí nastane jojo efekt a človek priberie ešte viac ako schudol

lavender94
18. dec 2023

Nutričný terapeut. Nie výživový poradca, ale reálne vysokoškolsky vzdelaný človek ktorý ti zostaví jedálnička a hlavne ťa naučí jesť tak ako máš aby si k tomu časom ten jedalnicek nepotrebovala.

lavender94
18. dec 2023

A prečo celý den neješ? Nestíhaš?

autor
18. dec 2023

@lavender94 veľa krát nemám chuť..a veľakrát nemám čas... Som slobodná mamička a môj deň sa točí okolo môjho malého

lussy890
18. dec 2023

Schudnúť nie je žiadna veda. Stačí že tvoj energetický výdaj bude vyšší, ako energetický príjem. Môžeš konzumovať čokoľvek máš rada ale musíš dodržať vyšší energetický výdaj.

autor
18. dec 2023

@lussy890 cvičila som 5 dní v týždni.. mala som upravený jedálniček a nič sa nedialo preto chcem vyhľadať odbornú pomoc

lussy890
18. dec 2023

Lieky na chudnutie neexistujú, môžu tí len znížiť chuť do jedla. Schudnúť sa dá len vtedy keď budeš mať vyšší energetický výdaj. Iná cesta neexistuje.

mogaa
18. dec 2023

tabletky na chudnutie fungujú tak že ti prestane chutiť jesť, prípadne nebudeš mať chuť na sladké....ale jedávaš aj ke´d nie si hladná, či keď chceš mlsať? pravdepodobne ano, takže žiadne zázračné chudnutie sa nekoná....Ale majú aj kopec nežiaducich účinkov - napr. zrýchlený tep, búšenie srdca, nespavosť...že musíš byť pod dohľadom lekára pri ich užívaní...ďaľšia nemenej dôležitá vec je, že ten kto má nadváhu obvykle je menej ako má(to vyzerá aj na tvoj prípad, keďže si napriek zníženiu príjmu chudla len málo) a dotyčný má spomalený metabolizmus...chudnutie nie je také jednoduché že rapídne znížim príjem a chudnem..ak začneš jesť málo(pod svoj bazál) nebudeš chudnúť, lebo telo je v strese a odkladá všetko čo zješ na horšie časy...pozri si skupinu Cesta k mojej premene, tam ti baby poriadia ako chudnúť...schudneš len ak bude dlhdobo príjem nižší ako výdaj, ale ároveň nesmie byť tvoj príjem nižší ako telo potrebuje na fungovanie, samozrejme musíš najskôr naštartovať metabolizmus, ktorý máš pravdepodobne spomalený....kto ti robiť predtým jedálniček? výživový poradca? vychádzal pri zostavené z tovjej váhy alebo ti dal len všeobecné info prípadne ti dal rovnaký jedálniček čo babe čo vážila o polovice menej....na lieky na chudnutie zabudni, je to hlúposť najväčšieho zrna, tie za teba neschudnú

viestta
18. dec 2023

Ked sa nucis jest, tak schudnes aj bez tabletiek. Nie nadarmo sa hovori, ze chudne sa v v kuchyni, nie vo fitku

autor
18. dec 2023

@mogaa viem že tabletky na chudnutie mi nepomôžu, ale možno dopomôžu, možno nakopnú to telo. Ako som už písala nemala som problém s cvičením aj sa mi to veľmi páčilo a aj som jedla podľa jedálnička ktorý mi urobil tréner.
No som počula že keď to nejde môže to byť aj metabolizmom ako to vyššie spomínali.

autor
18. dec 2023

@viestta veď práve.. musím sa prinútiť aj keď nemám chuť na jedlo

lavender94
18. dec 2023

@mogaa ľudia s nadváhou určite nejedia menej ako maju. Nič ako spomalený metabolizmus neexistuje, to by sa spomaľovanim metabolizmu vyriešil nedostatok jedla v Afrike 😃 ľudia čo “nejedia” a priberajú jedia a veľa. Len si myslia že nie, lebo celý deň alebo par dni držia a potom to cele dotlačia aj s úrokmi lebo sú vyhladnutí. Spomalený metabolizmus kvôli nejedeniu je mytus

autor
18. dec 2023

@lavender94 máte pravdu..ja nejem deň dva a potom sa neviem dojesť alebo chvála Bohu ja sa viem nasýtiť aj šalátom.

No uvidíme čo povie lekár

lussy890
18. dec 2023

Akú odpoveď očakávaš od lekára? Aké máš plány do budúcnosti?

autor
18. dec 2023

@lussy890 od lekára chcem hlavne pomoc na vysoký tlak.. chudnutie mu chcem len tak pomimo spomenúť..

Chcem Sa do toho znova pustiť a dúfam že tento raz to vyjde a že tento raz nebudem počúvať reči iných že na to nemám a načo som s tým začala

lussy890
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
yoxinka
18. dec 2023

Potrebuješ si uvedomiť, že ciel je tá cesta a schudnutím to nekončí. Nemôžeš ísť na hrrrrr, 5x do týždňa idem cvičiť a podobné hlúposti. Chce to systém, taktiku a hlavne robiť veci, ktoré zvládneš DLHODOBO. Takže na začiatok začať normálne jesť. To čo znamená, že si slobodná mamina a preto nestíhaš? Tvoje dieťa nejedáva? Jedz s ním. Moja mama bola slobodná mamina a s pravidelným jedením problém nemala. Toto je z kategórie výhovorka. Pohyb musíš robiť taký, aby ťa to bavilo a vydržala si to robiť dlho. 5x týždenne cvičia profi športovci, tebe stačí na začiatok 2-3x týždenne. Vzdala si to po mesiaci? Usain Bolt trénoval rok na to, aby pokoril svetový rekord. Rok makal profi športovec, aby zabehol o pár sekúnd lepší čas a ty si to vzdala po mesiaci, mesiac je nič. Píšeš, že ti ľudia hovoria, že na to nemáš, toto je ďalší tvoj problém - hlava. Tú treba trošku inak nastaviť, lebo takto to zase vzdáš pri nejakej prvej blbej poznámke. Poznáš ten príbeh o žabe, ktorá liezla na stĺp a všetci na ňu kričali, nech ide dole, že to je vysoko, že to nedá … a žaba si pokojne liezla hore až tam nakoniec vyliezla. Keď zišla dole, zistilo sa, že žaba je hluchá, takže sprosté reči nepočula. Nepotrebuješ žiadne lieky, ale systém (skús napríklad trénera Matúša Špirka alebo Packofita, obaja pracujú s klientmi aj online), vytrvslosť s trpezlivosť.

nikdenikto
18. dec 2023

Keď schudnes, tlak sa ti upraví pravdepodobne sám. Akože neviem, koľko rokov/mesiacov má tvoje dieťa keď sa fakt točiš len okolo neho a nestihnes sa celý deň najesť, nechapem🙈 a ešte doma....kde máš tie potraviny na dosah v chladničke.

katulienocka999
18. dec 2023

@viestta ahoj, môžeš mi povedať,že pri kom konkretne si bola a ci si bola spokojná? Resp ci ti to pomohlo? Bolo to v rámci KE?

autor
18. dec 2023

@yoxinka áno možno že nemám čas pri malom je výhovorka pretože ja mám nastavenú hlavu tak že nejedenie=nepriberanie, čo je najväčšia hovadina ako čítam všade a ako mi vravel aj tréner. A toto by som mala vymazať hlavne z tej hlavy.

Preto som cvičila toľko aby som dobehla ten mesiac čo mama nebola doma. A chodila som tak 4 mesiace cca.