Ahojte, neviem si rady.. Som závislá na jedle... Stále jem... A jem a priberám.. A neviem sa zastaviť... Nejaké rady??
@kikusha1235 psycholog, psychiater...
Jedlom si ludia vacsinou nieco kompenzuju. Dalej je tu moznost, ze jes nespravne jedla, ktore nezasytia a potrebujes stale nieco dalsie.
Pomohla by ti nejaka cinnost. Ak nieco robis, vacsinou na jedlo ani nepomyslis.
@kikusha1235 všetko je v hlave. Skús sa stále zamestnavať, nájsť si záľuby, daj si ciele...zmeň myslenie, životný štýl, zmeň hodnoty a priority...veľa šťastia
@kikusha1235 stále ješ lebo zbožňuješ ten pocit vychutnávať jedlo, alebo stále ješ lebo stále si hladná? Alebo ješ z nudy? Lebo ja tiež stále jem... Pre chuť a ešte k tomu aj z nudy.. A aj pre moju výchovu, že nič nemôže ostať na tanieri.. Rozmýšľala som nad hypnozou a aj som videla názory, že to zabralo.. Nakoniec zatiaľ mi pomohla korona, stratila som chuť a čuch a nejem toľko ako predtým.. Nemám z toho radosť a pripadá mi to navyše ako plytvanie dobrým jedlom keď necítim chuť 🤦♀️🤷♀️ ale je dosť možné, že to začne znovu keď nájdem chuť.. Snažím sa jesť veľa zeleniny, obmedzila som sladkosti.. Co chceš obmedziť to netreba mať vôbec doma.. Žiadnu čokoládu ani čipsy pre návštevu ani nič také.. Kupuj už len zdravo, aj deti som takto odnaučila od čokolády a nutelly, je to super, teraz jeme zdravšie a aspoň až toľko nepriberam.. 😉 Keď máš chuť na sladké daj si jablko aj tri až kým chuť neprejde... Ja som na začiatku hundrala, že aké kraviny, jablko mi neuhasi chuť na čokoládu... Ale nakoniec hej. Po nejakom čase bude stačiť jedno jablko 😉 držím ti veľmi palce lebo keď čítam tvoj príspevok, mam pocit, že som ho ja písala.. Tiež neviem nikdy prestať jest.. Ale dúfam, že tezraz sa mi to podarí a tebe tiež! 😊
@kikusha1235 čo ťa vedie k tomu, že stále to jedlo vyhľadávaš???
a to mas tolko casu ze stale jes? ja mam male dieta a som rada, ked sa vecer mozem normalne najest co cez den nemam cas....
Mám ten istý problém. Milujem jedlo. Ja aj keď som sa práve dobre najedla zase chcem niečo jesť. Zase a zase.... neviem sa zastaviť. Schudla som minulý rok 23kg a tento rok som nabrala späť 15kg. Bola som už zo seba zúfalá a zle som sa cítila. Skúšala som zmenšiť porcie ale zase som to nedala. Pomohla mi až dcéra, ktorá mi nainštalovala kalorické tabuľky. Zadala tam, ze každý deň by som mala pol hodiny cvičiť alebo chodiť rýchlou chodzou. Prvé dni mi to vychádzalo všelijak ale zistila som, že je to zo dňa na deň lepšie a lepšie. Už si viem stravu naplánovať a kilá začali ísť dole. Samozrejme keď mám zadané cvičenie pol hodinu tak sa to snažím zacvičiť. Hovorím si, že 30minut nieje tak veľa a zatiaľ to dávam.
Myslim, ze by bolo na mieste zamysliet sa ze kde je problem. Preco mas takuto potrebu zajedat. Ked je clovek psychicky v pohode tak nema potrebu robit taketo veci.
@kikusha1235 nemozes mat problem so štitnou žlazou? Moja nama to mala opačne, vobec necitila hlad, stale sa jej chcelo spat, tak jedla sladke koli energii asi a pribrala velmi rychlo, dr. zistil, ze jej nepracuje štítna žlaza, dostala lieky. Ja som bola odjakziva velkost L, na strednej dokonca XL. Potom som pocula ako si zo mna niekto uťahuje a "hecla som sa." Pocas pozerania TV som zacala cvicit. Vacsinou cviky na nohy a brucho. Tym som odburala jedenie pri TV. A pomohlo to. 🙂 teraz 2 roky po porode som M 🙂 aj ked na cvicenie mam menej casu.
Ako v prvom rade by som si dala spravit vsetky vysetrenia, ci nemas niekde zrdravotny problem, kvoli ktoremu takto papas. Ak nie tak potom uz len psycholog, alebo proste osobny trener aj s jedalnickom
aj ja som bola, bola som zavisla na cestovinach a chlebe. Po porode som nemala cas na varenie, a len som do seba pchala tieto veci, co rychlo zasytia a nepotrebuju dlhy cas na pripravu. Az som si povedala dost. "Odvikacka" trvala 3 dni, kedy ma od hladu, nervov, zufalstva doslova triaslo. 3 dni som prezila a zlepsovalo sa to. Zacala som sa mierne, ozaj mierne hybat, a s prvymi zhodenymi kilamk sa sebavedomie a odhodlanie zvacsovali. Stale rada jem, ale uz si davam pozor na to, co a kedy.
Podla mna je zavyslost na jedle rovnako vazna ako na alkohole, automatoch, cigaretach, a mozno este o nieco viac skodliva pre nase zdravie. Nehanbi sa a kludne to povedz obvodnemu, gynekologovi, ale v prvom rade je to na tebe. Jeme, aby sme zili, nezijeme, aby sme jedli.
@kikusha1235 Psychika. Niečo si jedlom kompenzujete. Vyriešte to a bude to lepšie. Telo nepotrebuje veľa stravy. Treba si to uvedomiť.
@kikusha1235 & @jessicai ja to mám stejne a netuším prečo, proste baví ma jesť. Nie len na fóre to čítam ale aj okolie už kvantum ľudí povedalo že my jedáci si niečo kompenzujeme... Ale čo ak som len gurmán? Proste len lúbim jesť. Je to ako záluba. Tak ako niekto nevydrží bez cigarety, bez psa, bez cvičenia, napr. hyperaktívny človek nedokáže obsedieť stále má potrebu niečo robiť a my to tak máme s jedlom. Ani z hyperaktívneho človeka sa nedá tú hyperaktivitu vymlátiť tak ani z nás lásku k jedlu... V tom by ani nič zlé nebolo keby to neškodilo. Lebo napríklad z hrania automatov sa nepriberá, autoamaty neprivolajú cukrovku či kardiovaskulárne ochorenia... Jedlo áno.
Je to rovnako nebezpečná závislosť ako drogy len potraviny zakázať nemôžu. I keď raz už EU uvažovala obmedzovať cukry v jedlách a podobne. Lebo fakt veci ako fastfood, sladkosti, kofoly by mali byť zakázané!
Ja som si kúpila Margot s menším obsahom cukru a proteínom. Nedá sa to však jesť a nieje to ani tak zdravé ako som si myslela.
Poznám... Už som skúsil aj ja tie zdravšie verzie sladkostí že pepsi max, cola zero, viacpercentnú čokoládu... ale absolútne mi to nechutí! Telo sa nedá oklamať ako tvrdia reklamy.
adekvátne k tomu športovať...