Hovorí sa, že na raňajky sa najesť ako kráľ
.No ja vôbec ráno hlad necítim.
tak proste nejedz
Ja ale musim rano uzivat lieky a tie nemaju byt nalačno
na raňajky sa najesť ako kráľ je pekná hlúposť. 🙂 tento mýtus bol už teda pekne dávno vyvrátený, nakoľko pre telo nie je absolútne zdravé sa hneď zrána naládovať do sýtosti. je to logické, tvoje telo cca 8 hodín oddychuje a zrazu mu dáš poriadnu nádielku, je to zaručene šok. 😀 raňajky majú byť ľahké. obed by mal byť kráľovský, pestrý, večera znova niečo ľahšie. takto fungujem už dlho a cítim sa dobre.
ja neranajkujem od detstva, jest zacinam az v case desiatej
ak mam vziat rano lieky a nemaju sa uzivat nalacno, tak si len nieco zobnem - dve kolieska sunky, kusok syra, nejaky keksik, kusok ovocia - cokolvek, to zvladne kazdy
Tak snad jeden kusok chleba mozes zjest, to ta nezabije ak potrebujes brat lieky tak nieje o com, premoz sa a nefnukaj
@katarinaba ano tak to robievam. Ale brat mi povedal ze to nie su plnohodnotne ranajky a ze to na mna vplyva a nemam to tak robit
@domcci72 to je super co si napisala
toto je strasna somarina, co ti brat povedal. Nepotrebujes plnohodnotne ranajky k tomu, aby si uzila lieky, uplne staci ak si nieco male zjes, aby lieky neboli prijimane uplne na prazdny zaludok. Ranajkovat ako kral je uz davno vyvrateny fakt, ranajkuj vtedy, kedy ti to vyhovuje. Ja osobne zacinam jest az okolo 10:30 a takto to vyhovuje mne.
Ja nepoznam pojem plnohodnotne ranajky. Od kedy som zacala chodit do skoly sama - druhy, treti rocnik ZS som ranajky nejedla. Obcas na dovolenke, kde ma AI tak na ranajky idem, ale bezne nejem skor ako o 10-tej. Prezila som tak ZS aj strednu skolu. Dokonca tri tehotenstva - kde mi jest nechutilo duplom, robotu. Som tu, ziva, zdrava.
Brat je odbornik? Alebo si to len mysli? Pre mna je dolezitejsie ako sa citi moje telo, co si ziada a kedy si to ziada. Nebudem sa nasilu pchat, ked mi ma potom ostat tazko.
Ani ja, naucila som sa aspon nieco zjest.. aj ked nie som hladna.. ja mam tendenciu byt hladna vecer... je to na nervy. Takze mam to take ze chodim neskoro spat cca okolo pol noci, jem okolo 19tej max - aspon sa snazim... lebo inak by som to do noci nedala :DD
a rano jem... nieco zobnem od dcery rano, a potom okolo 8mej+. Ked som chodila do prace, tak som jedla az v praci... Proste ked som sa snazila o 6-7 sa najest, tak mi vela krat bolo vyslovene zle, ani nejdem pisat kolko krat som letela *** viete co*** od chleba a pod.
Je to zvyk.. nic ine. Od malicka som ja nebola naucena na ranajky, max nieco male cez vikend, cez tyzden nic... jedlo sa v skole. niekedy az obed :D Myslim,ze to ostalo potom v cloveku tak zakodovane... popravde 20r to prerabam, lebo moj chlap je ranajkovac strasny... a stale to nie je ono. Rano hladna nie som.
Tiez beriem lieky, rano a vecer a staci mi nieco zahryznut male (zvacsa pecivove, ovocie napr nie, potom vela liekov a ovocie = pre mna palenie zahy), rovnako aj vecer, ked nejem tak tiez... aby som neamla prazndy zaludok s liekmi. JEDINE ak beriem nejake ATB silnejsie, tak sa riadne najem... som si vsimla, ze vtedy nemavam ziadne zaludocne/traviace problemy, nikdy, ani ked probiotika neberiem
Nemusíš jesť veľa, stačí tak aby v žalúdku niečo bolo. Ja tiež neviem jesť ráno ak niekam idem. Najskôr hodinu po zobudení som v zobudenom stave a môžem fungovať. Brat by sa nemal hrať na odborníka.
Ani ja vôbec 🤷♀️ ako keby to mam cele posunuté 🤦♀️ raňajky o 11 obed o 17 a večera o 22 🤦♀️
Presne tak. Zjest vela rano isto nie je v pohode. Ja jedavam banan alebo jogurt uz dlhy cas a potom opat nieco male na desiatu, neskor obed a som s tym okej. 🙂
Pre lieky stačí aby si nemala uplne prázdny žaludok. Daš si polku rohlíka so syrom, maslom, plus káva, čaj a možeš si dať lieky
Ja nechápem takéto dohadovačky: na raňajky sa má jesť veľa - na raňajky sa má jesť málo... Presne, ako v tej diskusii o tom, či spať pri otvorenom, alebo zavretom okne. Neexistuje na to jediná správna odpoveď. Niekto sa potrebuje ráno poriadne najesť, ináč sa cíti slabo, iný ráno nedokáže dať nič do žalúdka a keď sa prekoná a naje sa, je mu ťažko... Ľudia sme rôzni, rešpektujme sa navzájom.
Ja j az pred obedom a hlavne jedlo vecer takto mi ho vyhovuje. Ak by som mala rano uzivat lieky zjedla by som jogurt pripadne pol krajicka chleba. Ono ak zacnes rano ranajkovat telo si casom zvykne a same si zacne pytat
Uber z večere.
jesť začínam keď iní už obedujú... ráno mi je neskutočne zle - stiahnutý žalúdok, odpor k jedlu.
ja mám 53-55kg a na tú váhu som schudla keď som začala počúvať svoje telo bežne mám prvé jeslo okolo 12-13 alebo aj neskôr. Je úplne jedno či istý počet kcal zješ v 10 jedlách od rána do večera alebo 2-3 v priebehu 4-6-8hod. Treba v tomto počúvať svoje telo.
Niektore lieky nie je dobre zjest nalacno pretoze:
1) lieky sa maju vstrebavat postupne spolu so stravou
2) lieky by nemali padnut do cistej kyseliny a byt napadnute traviacimi kyselinami.
Aj ked pol krajicka chleba so sunkou, miska ryzovej kase alebo len jeden banan splnia svoj ucel.
@slavomira236 nooóoo totižto keď si dá iba joghurt na lačno a potom lieky , dostane kakačku na celý deň 😆
Tak zacinaj desiatou