Kedy začať s cvičením na brucho po prirodzenom pôrode?

lulu551
28. dec 2013

Ahojte,som 3 tyzdne po porode a tak rozmyslam,ze kedy by som uz asi mohla zacat cvicit aj na brucho,tak po tom 6.tom tyzdni,ci?

diusik
28. dec 2013

su specialne dychove cvicenia na brucho ,kt, mozes uz skor zacat cvicit,ale tak naozaj,by som este pockala,lebo ze to nie je dobre na panvove dno,este stale je oslabene a ked robis nespravne brusaky,tak si ho este viac namahas...dolezite je,neskorsie ked budes cvicit,poriadne zatiahnut svaly panvoveho dna...tot vse co o tom viem 😀

luba28
28. dec 2013

myslis brusaky???? a asi by som pockala aspon 8-9 tyzdnov,.....uvidis ako ti bude ked trochu natiahnes svaly,....

milota164
30. dec 2013

pockaj a ked pojdes na kontrolu po 6tyz tak sa opytaj doktora a on ti poradi

zita19
30. dec 2013

Niekedy sa uz v porodniciach na 2. den po porode cvicilo. Zatahovat brucho, zdvihat nohy nad podlozku a na spavnenie panvoveho dna sa stlacala lopta medzi pokrcenymi kolenami. Teraz sa uz v porodniciach necvici?

danulicek
30. dec 2013

mne dr odporucil pockat po sestonedeli, tam mi povedal, ze je vsetko OK a mozem cvicit. maly ma pomaly 8 mesiacov a este som sa k tomu nedostal, ehm 😅 ale tebe by som odporucila tiez pockat na kontrolu po sestonedeli, ono sa moze zdat, ze je vsetko v poriadku, ale dovnutra si nevidime 🙂 tak aby si si viac neuskodila, ako pomohla.

dixinka1987
2. júl 2014

baby viete mi povedat kedy je vhodne cvicit po porode? teda ja som roky sportovala viacmenej fitko, beh na pase chcem co najskor obnovit 🙂 iba neviem kedy je to vhodne, ci je to individualne?
ja momentalne chodim plavat a este mam tri mesiace do porodu.... preto by som opat sa chcela dostat do formy, lebo viem ze moja kamoska zacala uz po 2 tyzdnoch behavat 🙂 a ja som asi ten isty pripad si myslim...
dajte rady dakujem 🙂

maximma
19. feb 2017

Po porode je vhodne zacat ihned, ako je to mozne, posilnovat svaly panvoveho dna aspon jemnym zapajanim cez vtahovanie zvieracov dovnutra. Davat si poporodny brusny pas. Ak ste po vaginalnom porode, cvicit mozete zacat po skonceni sestonedelia, ak po cisarskom reze, tak po zhojeni jazvy a hned, ako sa budete citit dobre. Samozrejme, pozor na vhodne volene cviky a dat si skontrolovat, ci neostalo otvorene priame brusne svalstvo-diastaza.