Dá sa zhodiť bruško po pôrode iba brušákmi?

jasmine12
30. mar 2017

Dobý deň, mám presne 2 ročného synčeka ktorého stále kojím. Po dcérke som pribrala 30kg potom som 20kg zhodila a keď mala dcérka 2 roky otehotnela som so synčekom a s nim som pribrala 20kg teraz mam 85kg pri vyske 176cm čo nieje až také zlé. Snažím sa primerane jest a pohybovat, no to bruško vyzerá ovisnuté a veľké a keď sa najem vyzerám originál ako tehotná.😒😖 Už týžden robím brušáky, myslite že to pomôže???? Alebo čo pomáha? Ďakujem za každú dobrú radu.

bosoriak
30. mar 2017

@jasmine12 Za seba ti poviem, ze cvicenie pomaha, ale musi to byt normalne cvicenie, nie ze 10 minut denne robis sklapacky a to je vsetko. Pozri na internete videa napr. od Jillian Michaels 30 day shred, Ripped in 30 alebo 6 weeks 6pack. To pomohlo schudnut a vytvarovat postavu mne.

Kazdopadne po 3 detoch ti mozem vyhlasit, ze kym tomu neobetujes podstatnu cast dna (na co ja nemam ani cas ani chut, ja mam deti, o ktore sa musim starat a navyse si myslim, ze vsetkeho vela skodi), tak to brucho uz nikdy nebude take ako pred detmi. Aj v casoch najchudsieho brucha, co som mala (asi rok po narodeni druhej dcery), bola vzdy minimalne koza trochu "vypucena".

Ony tie modelky, co vidime, ze pol roka po porode a brucho ako z katalogu, na tom naozaj pracuju par hodin denne. 🙂

A na tvoju otazku - nie, nemyslim si, ze cisto len brusaky pomozu na schudnutie z brucha.

Drzim palce!

jasmine12
autor
30. mar 2017

@bosoriak Dakujem pozriem si to 🙂

taami
30. mar 2017

@jasmine12
85kg pri tvojej výške je zle. Pokial chceš zhodiť: upraviť stravu a aspoň 4x do týždňa intenzívne cvičenie jill, pripadne na nete je plno toho. Ak máš možnosť tak fitko a osobný tréner, to je podľa mna naj. Plus kardio: beh, rýchla chôdza.
Keď sa budeš sama doma hompalat po pár brusakov tak to nebude mat efekt.

bosoriak
30. mar 2017

@jasmine12 No ano a zaklad je strava - 5x denne rovnake porcie, aspon 200g zeleniny pred kazdym jedlom a aspon 2 litre vody. Menej masa a zivocisnych tukov (tak 50g suroveho masa na porciu uplne staci), viac rastlinnych tukov (oleje, orechy, mak a pod.). Vylucit cukor a sladkosti.

To su len uplne tak zbrucha hodene instrukcie, ale tieto by mali zabrat urcite. Nemusis dodrziavat nejaku dietu, len trochu ubrat z porcii na mase a pridat na zelenine 🙂

viera27
30. mar 2017

No ja mam 176cm /60kg :D. Nie, rozhodne nie je normalne vazit tolko. teda ak je to tuk, co podla popisu brucha sedi. Radikalne by som upravila jedalnicek a prihodila dlhe prechadzky, beh, beh po schodoch, jednoducho kardio

anabeth
30. mar 2017

nie, nikdy sa nedá zhodiť len z jednej časti tela
musíš striedať kardio ( rýchla chôdza, beh, schody, tanec...) s posilovaním - ak nemožeš do fitka hladaj- Cvičenie s vlastnou váhou- 3x týždenne 30 minút
a upraviť jedalniček- nie že jesť málo ale jesť rozumne ... to je na dlhšiu debatu- čo znamená podla teba "primerane jesť"?
pozri stránku http://www.chudnutie-ako.sk/ako-schudnut
a velmi dobre a rozumne a prijatelne bez extremov je to podané v knihe od Bukovského Plán B

liz_lemon
30. mar 2017

brusaky? no pobavila si ma :D brucho tvori viacero svalov, cvicit len brusaky nestaci, okrem toho, brusne svaly su pod tukom, takze ak neupravis stravu, tak brucho budes mat stale vacsie, lebo ked sa ti zvacsia svaly, tak akurat vytlacia tuk, a bude to este viditelnejsie

jasmine12
autor
30. mar 2017

@viera27 no ja som mala 64kg ked som bola uplne chuducka to bola najlepsia moja dospela vaha. fuu keby som este tak schudla. to by bolo ako na zaciatku vsetkeho 🙂 a nehovorim ze je dobre vazit tolko ale nevyzeram tucne, mam hrube kosti po mame, len mi to brucho velmi trci :-/

lorela
30. mar 2017

@jasmine12 Zásadná chyba! Posilňovacie cviky sú na posilňovanie svalov! Spevňovanie svalov, prípadne rysovanie svalov a tým pádom aj tvarovanie postavy.
Chudneš predovšetkým vďaka upravenej strave a pohybu ako takom. Všetko sa ráta, aj veľa chôdze namiesto auta, časté upratovanie 😉. Ideálne je ale voliť taký pohyb, pri ktorom sa spaľujú v čo najväčšej miere tuky. No a pri posilňovaní svalov sa tuky až tak nepália. Preto, ako ti už anabeth radí, treba zvoliť radšej anaeróbne aktivity, ako napr. kardio (beh, korčule, stacionárne stroje - dôležité je tempo, a to síce mierne, aby si sa pri aktivite nezadýchala, vtedy sa prednostne spaľujú tuky).
Tebe, ako mamičke na materskej, by som poradila kúpiť si stacionárny bicák a cvičiť na ňom tak 4x do týždňa postupne v trvaní až 1 hodiny. Po každom cvičení (a to aj v iné dni) cviky na posilnenie brušných svalov, najmä šikmých, ale aj chrbtového svalstva, aby popôrodné bruško spevnelo a nadobudlo pekný tvar. A racionálny jedálniček. K tomu časté dlhšie prechádzky, s blížiacim sa letom nejaké to plávanie, možno korčule, turistika - už podľa vašich možností a zvyklostí.

jatva
30. mar 2017

V prvom rade si over ci nemas diastazu. Ta vie sposobit to, o com pises - vypukle brusko. A v tom pripade su brusaky najhorsia vec co mozes robit.

viera27
30. mar 2017

@jasmine12 nezartuj, a ked si vazila 64 tak si mala ine kosti :D? chudnut kvoli tomu ako vyzeras je blbost (aj ked samozrejme vacsina z nas to robi presne kvoli tomu ). Ale pokial mas pas nad 80cm, tam ide skor o zdravotne rizika ako o vyzor. A cim viac clovek naberie, tym horsie to ide dole. Chod sa dat odmerat (pomery tuk, svaly, viscelarny tuk atd, stoji to tak 2E, robia to hocikde) a budes vediet na com si presne. Nastartuj metabolizmus pohybom, vyluc sladkosti a muku a ides. Telo mas len jedno, ine uz clovek nedostane a nik iny ho za teba nedostane do formy. To si ja vzdy tak hovorim.

jasmine12
autor
30. mar 2017

@lorela no to je problem nemam taku moznost, chodit behat.nema byt kto s detmi. ked som nemala deti tak som rada chodievala behat 😕

lorela
30. mar 2017

@jatva Jedná sa o rozostup priamych brušných svalov, preto napríklad ja spomínam cviky na šikmé a posilňovanie chrbta. No a v prípade, že by sa skutočne jednalo o diastázu existujú na to špeciálne cviky.

lorela
30. mar 2017

@jasmine12 Preto som ti radila kúpiť si stacionárny bicykel napríklad. Dieťatko ti spí a ty môžeš cvičiť. Alebo večer, aj pri telke 🙂.

siska53
30. mar 2017

@jasmine12 no..dala by som si skontrolovat najprv,ci nemam.rozostupene brusne svaly. Lebo ak to mas,brusaky klasicke sa neodporucaju.To by bol ako prvy krok. Upravila by som stravu na viac porcii v mensich davkach denne. (netusim,ake mas stravovacie navyky).
Ako treti krok by bola navsteva trenera,ktory by mi usil cvicenie na mieru.
P. S. Ja som chuda,ale bruchi mi ostalo. Nemam kedy teraz cvicit,navyse mam diastazu (cize tie rozostupene svaly),takze u mna kl

siska53
30. mar 2017

@jasmine12
Klasicke brusaky neprichadzaju do uvahy.

jasmine12
autor
30. mar 2017

@viera27 myslela som to tak ze, ano mam nadvahu urcite, ale vsetko ostatne nevyzera az tak zle ako to brucho.a to s tymi kostami som myslela tak ze ked niekomu poviem ze mam 85kg tak mi to nikto neveri.

lorela
30. mar 2017

@jasmine12 Je totiž individuálne (geneticky daný typ postavy), kde sa ti prednostne ukladá tuk. Ty budeš zrejme typ postavy jablko, a preto najviac tuku sa ti ukladá v tejto oblasti. Tak či onak, je potrebné zmeniť jedálniček a viac sa hýbať, cvičiť.
Čo sa týka váhy kostry, aj tá je do určitej miery individuálna, až do +-10 kg je rozdiel vo váhe kostí. Verím, vizuálne môžeš pôsobiť presne tak ako iná žena s rovnakou výškou ale o 10 kg ľahšia; môžeš vyzerať na 75 kg 😉.

janickacrazy
30. mar 2017

@siska53 Prosím ťa, to sa kde dá skontrolovať, či nemám diastazu? U lekára či kde? Vobec netuším, dakujem.

lorela
30. mar 2017

@janickacrazy Aj samovyšetrením - pozri videá na nete. A potom, samozrejme, najistejšie u lekára.

janickacrazy
30. mar 2017

@lorela A to u akého lekára, nejakého špeci či len obvodný? lebo ten moj obvodák za veľa nestojí, ten by na mna kukal ako teľa na nové vráta asi. 😀

siska53
30. mar 2017

@janickacrazy presne,aj samovysetrenim,ale mne to povedal.lekar,lebo mne zistili aj pruh a aj toto. Pruh mam zoperovany,od distazy ma odhovarali,lebo je tam viac rizik a diastaza sa da pri velkom usili odstranit ci zmiernit aj inak ako operaciou - speci cviku.

Ale inak si ju sledujem takto: Lahnut na zem nohy pokrcene na zemi a nadvihnut hornu cast ako pri brusaku - zastanes tam a ak sa ti daju strcit prsty do brucha,mas diastazu. Ja ju mam na dva prsty. Hadam.som to dobre opisala. Je tu aj tema o tom,aj s navodmi ako cvicit,ked to mas.

deltaa
30. mar 2017

pri posilovani sa tuky nepalia iba ak tak minimum, na palenie tukov je najlepsie kardio alebo aerobik, kde sa vela clovek zapoti a zvysi sa mu pulz vtedy sa tuky spaluju pozor ale , najprv sa zacinaju spalovat cukry a az potom tuky cize na palenie tukov treba cvicit dost dlho cize aj taku hodinu a pol ci viac... najlepsie odporucam zacat kardiom a pokracovat posilovanim cize najprv si ist zabehat alebo skakat na svihadle a potom zacat brusaky

lorela
30. mar 2017

@deltaa Pri pohybovej aktivite sa nepália len cukry alebo len tuky. Ide o pomer, kedy sa viac do spaľovania zapájajú cukry alebo tuky.
A ani to nezávisí od trvania aktivity, ale od tepovej frekvencie. Slúži na to jednoduchý tzv. talk test. Pokiaľ sa pri cvičení zadýchaš natoľko, že nedokážeš plynulo rozprávať, znamená to, že telo ide na kyslíkový dlh a spaľuje prednostne cukry (čo pri snahe chudnúť nie je žiadúce). Preto vyššie píšem, že cvičiť treba takým tempom, aby si sa pri tom nezadýchala. Vtedy spaľuje telo prednostne tuk.

deltaa
30. mar 2017

@lorela a?

lorela
30. mar 2017

@deltaa A nič.

amoremio26
30. mar 2017

Nedá sa schudnúť z jednej časti tela. V prvom rade uprav stravu - staré známe otrepané a nikto to neberie vážne. 5x denne jesť, plnohodnotné bielkoviny z chudého masa, rýb , vajec, zložené sacharidy - vločky, ryža. a tuky omega 3 - olivový olej, kokosový olej. Veľa zeleniny. Ovocie obmedziť do 14.00 resp. nejesť ho asi 8 hodín pred spánkom. Kombinovať aerobne cvičenia - beh, bicykel, orbitrek a anaerobne- silové cviky v posilňovni. Denný príjem sacharidov závisí od toho koľko energie vynaložíš denne. Odporúčala by som ti 150g. Po tomto by si za tri štyri mesiace mala vidieť prvé výsledky ( nie po týždenných brušákoch 😀 )

amoremio26
30. mar 2017

@deltaa
napísala si všetko opačne 😂

deltaa
3. apr 2017

@amoremio26 co vsetko som napisala opacne?

amoremio26
3. apr 2017

@deltaa tuky sa pália v prvom rade silovým tréningom, dorysováva sa kardio cvičením v max. dlzke 30 min. trening sa musí začať silovými cvikmi a ukončiť aerobnym cvicením do spominanych 30 min.