Ahojte, moja najlepšia kamarátka sa už niekoľko rokov trápi s váhou, nemôžem sa už len na to prizerať, rada by som jej pomohla najmä užitočnými informáciami od tých, ktoré si tým prešli.
Keď sa mi naposledy zverila s čislom na váhe, bolo to 120 kg , netuším či jej váha kolíše, či priberá ale mám dojem že stoji na rovnakom.
Chudnuť sa snažila už mnoho krát, veľa veci som skušala s ňou aby v tom nebola sama, ale nikdy nič poriadne nezabralo, niektoré metódy boli neznesiteľné preto skončené predčasne. Diéty niesu v tomto prípade riešením, jojo efekt je predsa len zradný.
Čo sa týka pobyhu, viem že chodí na prechádzky, zo dňa na deň ju vrhnuť do fitka by asi nebolo vhodné, pri takej váhe a takmer žiadnej kondícii. Prosím ak mal niekto v minulosti podobnú váhu, a schudol, poraďte nejake metody, kroky, ako postupne začať a nezlyhať.
Budem vám vďačná. Viem že je tu mnoho diskusii a skupin na tuto temu, avšak neviem sa preklikať a najsť niekho kto začinal s vyššou váhou, všade vidím 70 kilové žienky.
(PS : je bezdetná, vek 25 )
toto ako povinné čítanie
@flofi začať musia všetky rovnako 70 či 120 kg, zmeniť život a nie dietovať
prečo nie do fitka? nepošlú ju behať maraton, tam su práve odborníci, nie jpp na MK, tu je každá druhá nutričná poradkyňa...niekto ti tu napíše wow ja som schudla 30kg, nech robí čo ja- ale aj tá schudnutá môže mať o mesiac jojoefekt, nejdeš na to dobre
pozerám, že si z Ba, je tu kopec ženských fitiek, kde muži necvičia, chudá vedľa obeznej 18tka vedľa dôchodkyne