Dobry večer . Pridávam sem diskusiu a velmi rads by soľ bola o radu, dlhší cas cca 5 mesiacov som nwsportovala a pribrala cca 15 kg kvoli panickej poruche a liekom ,dnes som po prvy krat isla na korcule s tym ze stacilo odkorčuľoval jeden chodník a okamžite som bola vysilena,potila som sa,cela vydychcana,srdce som mala az v krku ,neskutočná dýchavičnosť a pichanie v boku az taka vydychcana som bola ze som cítila ze nevladzem a tep mu vyskocil na 160 potom zas klesol na 58 a znova vystúpil ,ako zacat športovať bez tychto problémov ? Koncovka je zrejme uplne na pre
@kavasmliekom Ano koooeskovych
Tep 160 pri záťaži nie je nič výnimočné. Ako radí @kavasmliekom, skús najskôr rýchlu chôdzu. Nestačí len prechádzkové tempo. Zrejme máš hodinky s meraním tepu, tak si drž pri prechádzke tep nad 120, ideálne nad 130. Skús zrýchľovať. Nemusíš bežať. Ale ak sa na to cítiš, tak pokojne. A hlavne vydrž. Spočiatku telo bude s tebou bojovať, bude ťa všetko bolieť, budeš zadychčaná, dokonca môžeš aj zvracať. Ale keď vydržíš s takýmito prechádzkami, rýchlou chôdzou aspoň 6 týždňov, minimálne 4x do týždňa a aspoň 5km, tak kondička pôjde hore a váha dolu. Neskôr môžeš pridať prechádzky do kopca, schody apod. Nečakaj však, že sa ti bude zvyšovať kondička bez toho aby si sa zadýchala. Tajomstvo je v opakovaní, zvyšovaní záťaže a hlavne vo výdrži. Ak chceš chudnúť rýchlejšie, tak si trochu uprav aj jedálniček. Doplň si čo najviac čerstvej zeleniny, zmenši množstvo potravín s veľkým obsahom tukov a vyvaruj sa sladených nápojov. Ideálne je ak dosiahneš kalorický deficit, t.j. viac kalórií spotrebuješ ako prijmeš.
@monika35790855 na kolieskových?
Skus prechádzky najprv.