Ako veľmi riešite svoju postavu?

31. mar 2021

Ahojte, ako veľmi riesite postavu? Keď ste pribratejsie, ste z toho deprimovane, nervózne? Mne to dokáže doslova dodzubat naladu deň za dnom, keď som pribratejsia, stále na to myslím, hanbim sa chodiť medzi ľudí, odmietam chodiť k rodine, chcem byt len doma, nič na mne nevyzera dobre... máte to takto? Sú tu zeny ktoré sú pri tele, uvedomujú si to, ale majú to na haku a užívajú si života?

panelacikova
31. mar 2021

to záleží od toho, čo je to "pribratejšie"... mne hocikedy vyskočí váha zo 63 na 67-68. nie je to príjemné, ale neriešim. viem, že zase klesne (ja neviem, prečo je to tak, nerobím nič navyše a nič menej, proste keď mám zdravotný problém, asi mi viac spaľuje alebo čo, vtedy to zíde dolu a naopak, keď som OK, tak to ide nahor)... ale keby som pribrala zo 63 na 83 povedzme behom roka, tak to by ma poriadne štvalo. je potrebné veci robiť preventívne, ak to dovoľuje zdravotný stav. čiže sa neprejedať, vynechať sladké, čipsy, sladké vody, vyprážané záležitosti, prípadne aj donášku stravy - tam vedia byť všelijaké umelé pachutinky, z ktorých sa tiež priberá, vynechať alkohol (u mňa problém, milujem pohár-dva vína zo 2-3x týždenne) 😀 😀 no a hýbať sa. hoci len prechádzky. aj pomalá prechádzka pomôže, ak ju absolvuješ denne zo 2 hodinky. neprežierať sa na noc. dať si hoci aj o 21:00 nejaké jedlo, ale zdravé a len na zasýtenie hladu, nie robiť si hostinu... a pôjde to dolu. pomaly, ale pôjde. ale chce to fakt veľmi pevnú vôľu.
ešte presne k tvojej otázke, keby som bola naozaj veľmi pribratá, aj ja by som sa hanbila. nemôžem za to, možno je to dané tým, že som celý život bola chudá alebo akurát. pritom obézni ľudia mi nevadia a neriešim ich, je to každého osobná vec. ale mne osobne by to veru vadilo :(

hettinka
31. mar 2021

Som pri tele už od mladosti, roky neriešim v zmysle výzor, ak riešim, tak kvôli zdraviu - teda snažím sa udržiavať si rovnakú váhu, aby to nešlo stále nahor. Schudnúť by ma potešilo, ale isto sa tým netrápim a ani cielene kvoli tomu nič nerobím. Muž ma má rád takú, aká som (ani on nie je extra štíhly), žijeme si spokojne. Ja som aj prechodne mala o 25 kíl menej, ako mam teraz, to som schudla kvôli problémom so žlčníkom a následne operácii a necítila som sa vtedy dobre, hoci mi kolegyne hovorili, ako dobre vyzerám. A ja som nebola v svojej koži a postupne sa kilečká zasa nalepili. Jedine to pozeraám, aby nebolo 3-ciferné číslo, lebo to by bolo už o zdravie.

sense
31. mar 2021

Ak ti to vadí máš vždy možnosť robiť niečo preto aby si to zmenila..... Nemám miery 90-60-90..ale ani nie som obežná... .a netrápim sa preto...

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lindous
31. mar 2021

Ja som síce naopak veľmi chudučká, ale že naozaj veľmi, žiadne ženské tvary a voľakedy som to riešila celkom dosť a trápila sa tým, hanbila sa vyzliecť ... o to viac, že každý si myslel, že je úplne ok to otvorene komentovať rečami typu "a ty čo sa nenaješ, preboha aká si chudá, teba doma nekŕmia ?" atď ... pomohol mi to prekonať až môj priateľ, ktorý ma toľko presviedčal, že mám byť prečo sebavedomá, až ma presvedčil 😅 myslím si, že aj kilá navyše, ak nehovoríme o obezite ohrozujúcej zdravotný stav sa dajú nosiť s hrdosťou a ženské telá všetkých tvarov sú krásne 🙂 správne oblečenie tiež vie spraviť veľa, musíš len nájsť správny strih, farbu, vzor a upozorniť na to, čo sa ti na sebe páči napríklad oči, úsmev, vlasy 🙂 druhí nás často riešia omnoho menej než si myslíme 😅

kuko55
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mmt11
31. mar 2021

Ja postavu riešim dost, priberiem 3-5 kil a už mi to vadí... možno choré, ale taká som couz 🤣 vidím na sebe každú zmenu, aj keď druhý to zevraj nevidia 😁

leuska15leuska15
31. mar 2021

Po deťoch som hrozne pribrala. Občas mi aj bolo do plaču ale okrem toho som ti brala racionálne- nefnukat, robiť niečo. Nonstop, deň po dni postupne zhadzovať. Do pol roka som na pôvodnej váhe. Váž si ze máš život, váž si ze máš zdravie, že môžeš tu byt a neležís niekde s rakovinou. Véd to je ruhanie, dlhodobo sa mať zle a neuzivat si život kvôli takej veci, co sa da zmeniť.

deti95060810
31. mar 2021

nás už tak od mala vychovávali... Na večeru sme jedli najmä ovocie. Po 18 hod. už nič a o 21 hod. spať...určite sme nejedli toľko sladkosti ako dnešné deti... chodili sme lyžovať, plávať, túry... áno , vždy sa na návštevách rozoberalo kto koľko pribral, popr. ako kto dobre vyzerá a pod.
a kdesi vo mne to zostalo...tiež tak deti vediem.... je to až tak zlé? Lebo ja si to nemyslím.
Manž. je troška iného názoru...😉

nafka0483
31. mar 2021

@deti95060810 Rozoberat na navsteve kto kolko pribral je podla mna zle. netusite dovody preco sa tak deje a pri detoch je to teda vlemi nebezpecne - v zmysle ze sa u nich kvoli tomu mozu rozvinut poruchy prijmu potravy. Vseobecne ohovarat ludi na navstevach nepovazujem za spravne. Pochvalit, ked niekto vyzera dobre, jasne, ale rozoberat kto kolko pribral... v tomto suhlasim s manzelom.

Je ok viest deti k zdravej strave, zdravemu telu, ale v ramci normy, nie tak, ze ak su hladne aj po 18tej, tak im nedovolim jest. Okrem toho, ovocie na veceru nie je vhodne, vhodnejsie je jest ho praveze rano, doobeda.

deti95060810
31. mar 2021

@nafka0483 manž. nikdy nezažil návštevy našej rodiny - on vôbec nedodržiava hodiny pri jedení... Príde z pol noci domov z práce a nemá problém sa poriadne najesť chleba... Takýmto spôsobom sa prepapal ku stovke... pribral cca 30 kg ako sme spolu...😉 Na rozdiel odomńa, po 3 pôrodoch som pribrala 2 kg ...

lindous
31. mar 2021

@deti95060810 nie som si istá na čo sa presne pýtaš či je zlé ... viesť deti k zdravému životnému štýlu je super... ale odôvodňovať to tým, že aby sme mali peknú postavu, nepribrali a neustále na to upozorňovať už tak super nie je... potom to dopadá ako u autorky, ktorá kvôli svojej postave nechce nikam chodiť...

nafka0483
31. mar 2021

@deti95060810 A na tych navstevach vasej rodiny ste ho riadne rozobrali, ze kolko pribral, ano?

Ani ja nedodrziavam ziadne hodiny pri jedeni - jem vtedy, ked som hladna. Ak je to o polnoci, tak jem o polnoci. A som stihla, nemam problem s priberanim.

A nie celkom rozumiem tej tvojej odpovedi - co ma spolocne to, ze sa riadis takymi pravidlami ake si mala v detstve ty, ze po 18tej sa neje a ze na navstevach rozoberate kto kolko pribral a tiez tak vedies deti a ci je to zle - ja som na to reagovala a ty teraz zacnes, ze manzel tie hodiny nedodrziava a vypapal sa na 100vku. Kazdemu spaluje inak, ma iny metabolizmus.

simsalabim
31. mar 2021

Postavu riesim iba v tom zmysle, ze denne cvicim, bicyklujem alebo chodim na prechadzky a venujem sa joge, aby som telo mala ohybne a fungujuce aj mojom pokrocilom veku 😅 Kvoli autoimunitnemu ochoreniu stitnej zlazy som mavala niekolko desatroci obdobia pribratejsie aj chudulinke, doma mam kvoli tomu 3 velkosti oblecenia. No posledne 2 roky sa mi vaha ustalila - vyssie, ako by som chcela (teda na tej strednej az najvyssej z 3 velkosti) ale co uz. Podla endokrinologicky vyssie uz kvoli bliziacemu sa prechodu...kedze sa meni metabolizmus. Na stravu si davam pozor, ale iba v tom zmysle, ze nezeriem - davam pozor na velkost porcie a vyhybam sa zbytocne kalorickym jedlam a nejedavam po 6 vecer. No nemam vycitky, ak si sem tam nieco doprajem - napr. tak raz za rok langos. Som za to, ze zivot si treba vychutnat - a dobre jedlo tam urcite patri. Len vsetko s mierou.

zuvelyn
31. mar 2021

Ja postavu riešim tiez dosť. Najlepšie som vyzerala so 70kg, co je pre niekoho sice veľa a nosila som vtedu oblecenieS/M 38, blúzky dokonca 36, potom prišlo tehotenstvo, potrat, hormonalne zmeny, psuchicle zmeny, dtuhe tehotenstvo, pôrod a teraz som zacinala tretie tehotenstvo v priebehu dvoch rokov na 94kg. Dufam ze po druhom pôrode to s veľkým sebazapretim pojde dole, necítim sa takto dobre.

avanka
31. mar 2021

Riešim..leziem tým na nervy hlavne manželovi...bral si ma ako 73 kg, po 2 deťoch som zrazu mala 90 ..mám 176 CM výšku..začala som chudnúť..postupne,až som sa dopracovala k terajším 63 kilogramom..som maximálne spokojná,nosím veľkosť S,sem tam M..ale za akú cenu? Bojím sa normálne jesť..každé ráno stojím na váhe..mám to proste v hlave a mám aj sklony k bulímii..keď sa viac najem a som napr doma s nie tak veľkým pohybom,vraciam..bojím sa,že privedieme..
Som už niekoľko rokov na zdravej strave,ako áno,keď je ráno dobrá váha,dám si aj sladké,ale väčšinu mojej stravy tvoria strukoviny,syry a zelenina..pritom som aktívny človek,každé 2 dní behávam,denne som na biku
Teraz som si sebou spokojná,aj keď ja sa vidím asi o mnoho tucnejsia,ako ma vidia iní ..ale keď som bola tučná,bola som tak vnútorné spokojnejšia..milovala som jedlo,neriešila som,či zjem celú pizzu alebo čokoládu...
Joj.prepacte za môj vnútorný rozpoltený výlev

nafka0483
31. mar 2021

@avanka Na to existuje realtivne "lahka" pomoc - kvalitny psycholog a psychoterapia, aby si sa videla taka, aka naozaj si a mala sa rada 🙂

mischy00
31. mar 2021

Riešim a som na seba až moc prísna, vidím nedostatky aj tam kde nie sú....pritom pri druhých mi to nevadí, pochválim. Ale tak ja som na seba extrémne náročná vo všetkom, všetko chcem mat tip top,takže to je skôr mojou povahou. Na druhej strane to zas nieje tak, že by som sa išla kvôli tomu zabiť🙂, to zas nie....len mám rada svoju hranicu, zónu v ktorej som spokojná.

hettinka
31. mar 2021

Ja myslím, že muži majú radšej ženu aj s pár kilami navyse, ale šťastnú, starostlivú a veselú, ako nejaký uzlíček nervov, čo rieši každé kilo a grcia po bagete zo strachu, že priberie 10 dekov. Teda normálni muži, nie ti povrchní, čo idu len po vonkajšej krase.

simsalabim
31. mar 2021

@avanka to sa smutne cita... ja radsej s par kilami navyse, ale spokojna, ako sa tryznit jedlom aj nejedenim. Moj manzel mi v zaciatkoch vztahu povedal, ako je rad, ze si spolu mozne zajst na pizzu a ja aj naozaj tu pizzu jem 😇

simsalabim
31. mar 2021

@hettinka suhlasim, ale v dnesnej dobe vyretusovanych fotiek ide mnoho ludi - zien aj muzov - po povrchnej “krase”. Akoby ta bola zarukou stastia.

hipuska
31. mar 2021

U mňa to veľmi záleží, v ktorej fáze cyklu MS som. Pred je to katastrofa ale v čase ovulky teda, sa na seba neviem vynadívať 😆

obcanka123
31. mar 2021

Ľudia ktorí to riešia evidentne nemajú iné starosti. Ja som od malička pri sebe. Snažím sa schudnúť,jesť zdravo,cvičiť a aj tak to nejde dole. 🤷🏼‍♀️ Ale aspoň sa cítim dobre že pre to niečo robím 😉

avanka
31. mar 2021

@simsalabim viem..preto vravím,že je to v hlave..schudnúť 30 kíl..už nechcem vyzerať ako predtým..snažím sa so sebou pracovať..dám si aj pizzu,ale zjem 2-3 trojuholníky a mám dosť..

zuzka1117
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
gigi87
31. mar 2021

@deti95060810 dobry den, asi to myslite dobre, ale priberanie naozaj nezavisi od hodiny, pocas ktorej jete... Je to o prijme a vydaji energie...
Pozrite si videa pana- Michal Hafo, velmi dobre to vyysvetluje, ma naciitane štúdie, a venuje sa tomu roky...
Taketo fakty by mali ucit na skolach, aby sa ludia vedeli stravovat, a nebali sa jesť..

https://www.youtube.com/watch?v=GtgY_lh5DtA

Nech sa Vam dari, nebola to kritika,len pre info do buducna..

autor
1. apr 2021

@simsalabim aký máte problém so štítnou zlazou? Ja mám hypotyreozu... neskúšali ste prírodné sposoby ako sa zbaviť tohoto ochorenia? Fazuľový protokol, medical medium...

bikarbona
1. apr 2021

@hipuska hhh, presne. Každý týždeň je to inak so mnou. 🤣Pri ovulke sacítim mega krásna. Tesne pred menzesom sa cítim ťažká a urobí sa mi jačmeň.

zuzuliennka1
1. apr 2021

no, po porode som kojenim pribrala dost, viac nez pocas samotneho tehotenstva, najskor ma to nejak extra nestvalo, lebo vsak “vyhovorky” - jem lebo mlieko, lebo kojim blabla...
chvilu sa mi darilo sa aj vyhybat fotkam, aby som na nich nebola ale potom sa to vo mne zlomilo, ze nie, takto to nechcem, nemozem cely cas chodit len v ciernom a vynosit do zodratia len tehot. tricka, lebo ine som neobliekla.. menili sa rocne obdobia a nemala som co nosit....
a inspirovala ma aj jedna kamoska, ktora po 2 detoch schudla paradne, cvici podla jedneho online programu, ma tiez nejake zdrav. problemy ale ide to aj tak....
tak som to vyskusala aj ja, uz je to rok, cvicenie ma dobija energiou a opat postupne nosim svoje “stare” veci, citim sa o milion% lepsie...

simsalabim
1. apr 2021

Autorka - mam autoimunitny zapal stitnej zlazy. Za tie roky som skusila uz vselico, ale rozdiel som nikdy nevidela. Mam o par dni 51 rokov, od svojich 18. rokov som vegetarianka (posledne roky obcas zjem rybu), myslim, ze sa stravujem zdravo.