Ako povedať manželovi, aby schudol?

7. aug 2021

Baby. Až mi je trápne ale potrebujem poradiť - keďže toto je chúlostivá téma, ako pre nežne tak aj pre mužské pohlavie.

Moj muž strašne pribral za posledný pól rok. Je samí tuk, na bruchu “pneumatika” tuku - prsia už začínajú naberať žensky tvar, ruky roztečené, dvojitá brada. Pritom pred tým tiež nebol kopa svalu, ale vyzeral úžasne..

Prestal ma priťahovať, sex mám radšej keď si nechá tričko.. je mi z toho naprd, neviem alo mu to povedať, mysli si, že pohyb ktorý ma okolo auta a v záhrade stačí a do cvičenia nemá motiváciu .. :(

klejkaez
7. aug 2021

Asi by som doporucila spoločne záujmy, a to začať spolu športovať, motivovať sa navzájom, co ty na to? 😊 Situácia sa kedykoľvek môže obrátiť.

malinoismum
7. aug 2021

Var zdravšie, obaja budete aktívnejší - a uvidis budete sa aj lepšie cítiť a pohyb ak sa da tiež spoločný ako písala kocka vyššie 🙂 držím palce

kassandra25
7. aug 2021

Otras. Tak mu to povedz narovinu

natalienka12
7. aug 2021

S manzelom nemate otvorenu komunikaciu? Ako mu to povedat? Normalne, priamo a na rovinu. A zacni v kuchyni. Zaklad pri chudnuti je strava, pohyb je len doplnok. Zacni varit zdravsie a nakladaj mu na tanier polovicne porcie.

danielahamar
7. aug 2021

ja nechápem takéto manželstvá, ako sa potom môžete otvorene rozprávať o iných veciach

malinoismum
7. aug 2021

@natalienka12
@danielahamar Autorka asi len myslela, že ako mu to povedať citlivo, s troskou úcty…
Ja to beriem z mojej strany : tiež by sme asi neboli moc nadšene, keby nám ti naši doma rovno medzi dverami treskli že sme pribrali a mame niečo robiť so sebou a že im vadí pri sexe napr pneumatika alebo čo🙂
Mne včera trepol že sa mi licka guľatia a isto mi je to milšie ako keby mi povie že som jak mangalicka 🙂

marca12
7. aug 2021

Aky mate vztah,ked mu nevies povedat,aby schudol? Mojmu som to narovinu povedala,ale ma to na haku. Snazila som sa upravit mu stravu,vediem ho k pohybu,sportu,no nema cas a nechce sa mu. Stravuje sa zdravo odkedy sme spolu. Unho je problem,ze si nevie najst cas cez den na jedlo a tak cely vecer stravi s hlavou v chladnicke a potom este vyjeda cokolady,cipsy. Podotykam,ze si to kupuje sam,l,aj ked sa to hnevam. Je nemyslitelne,aby jeden clovek schrumal za vecer velke balenie cipsova prelozil to cokoladou a zapil litrom koly . Uplne ta chapem mna prestal pritahovat,ale najviac ma mrzi jeho pristup,ze nic nerobi so svojou vahou

natalienka12
7. aug 2021

@malinoismum Prepac, ale ja som jej nepovedala, ze mu ma povedat vulgarny vyraz! Povedat mu to moze priamo a na rovinu napr. takto: Peter, prepac ale hrozne si pribral, bojim sa o tvoje zdravie, zalezi mi na tebe, preto zacneme zmenou stravovania, suhlasis? Manzelovi snad nemusi hovorit tutuli mutuli mojinko zagulatil si sa mi.

ariannazara
7. aug 2021

Normálne by som mu to povedala. Môj tiež pribral do brucha trochu a už ho sekirujem😂 a to fakt pribral malo 🙏

natalienka12
7. aug 2021

Zeny, ziadny clovek este nikdy neschudol pokial to rozhodnutie neurobil sam. Obezny musi chciet! Darmo to chce mama, tatko, manzelka, milenka a neviem kto. On musi chciet. Inak to nejde.

autor
7. aug 2021

@malinoismum pravda. Ďakujem 😊

Milé ženy, nepýtala som si vaše zakomplexované názory, len radu. Možno niekto kto si tým prešiel vie poradiť ako to povedať čo najcitlivejšie. Vôbec nevarím nezdravo - spravujeme sa pravidelne a snažíme sa všetko nezdrave vynechať. Pečivo, cukry.. napríklad v našom jedálničku vôbec nie sú.. a on sa snaží ale stále priberá, preto mi je ťažko povedat niečo takéto ..

veronikaa1998
7. aug 2021

@natalienka12 😂😂 toto ma veľmi rozosmialo. tutuli mutuli mojinko zagulatil si sa mi. Hlavne to zagulatil si sa mi. 😂😂

ibrunova
7. aug 2021

Je to veľmi háklivé, lebo ani ženu nepoteší, keď jej muž povie, aby schudla.. Možno by som začala nejako tak, že by si sa chcela trochu dostať do formy a pošportovať a či sa k tebe pridá?

malinoismum
7. aug 2021

@natalienka12 Jej prepáč vôbec som to nemyslela ze ty si navrhla byt vulgárna.. Neviem, kde som to takto spomenula 💁🏻‍♀️ —a ospravedlňujem sa ak si to tak pochopila.
Myslela som, ze aby mu to naznačila jemnejšie - a napísala som PRÍKLAD môjho chlapa včera a jasne ze čo je na ženu, sa niekedy nedá aplikovať na muža.( ako si to ty v tomto prípade NESPRÁVNE A NEVHODNE APLIKOVALA)

natalienka12
7. aug 2021

@malinoismum Tak zase zalezi aky mate vztah, mne ked moj muz povie, ze som pribrala, vobec sa neurazim. Preco? Mame uplne otvorenu komunikaciu. Ale zase uznavam, ze nie kazdy to tak ma. Autorka snad vie, ako s nim moze komunikovat.

malinoismum
7. aug 2021

@natalienka12 presne tak🙂 moja mama môjmu otcovi trepne že ma hlavu jak medicimbal a on jej dá pusu 🤦🏻‍♀️😂

apolka77
7. aug 2021

No povedz mu to tak, ako by si si ty priala( keby sa to týkalo teba) aby to povedal on Tebe. Že máš strach o jeho zdravie a že tak ako sa jemu páčia ženy ktoré sa o seba starajú ak tebe sa páčia muži ktorí sú fit a štíhli.

Inak k strave, ak by jedol ako vravíš iba to čo varíš že zdravo neexistuje aby priberal. Určite si kupuje nezdravé veci vonku keď to nevidíš. Tomu ver.

natalienka12
7. aug 2021

Autorka: Tak potom moze mat nejaky zdravotny problem, skus ho poslat na endokrinologiu. Nie je mozne, aby jedol spravnu stravu a v spravnom mnozstve a priberal.

natalienka12
7. aug 2021

Inak zeny, pracujem v kolektive, kde je 80% muzov…keby ste vedeli, ako sa vyjadruju o tlstych zenach ( nie nejako extra obeznych, len par kg navyse) tak by ste horko zaplakali. A tu sa niekto boji to svojmu vlastnemu muzovi povedat na rovinu.

natalienka12
7. aug 2021

@malinoismum A nie je to super? Humor je vzdy korenim zivota a v manzelstvach, kde sa vedia porozpravat aj s humorom to vzdy funguje uplne najlepsie.

dzulli1980
7. aug 2021

Môj muž tiež pribral, ale on je taký flegmatik, nad všetkým mávne rukou ... no na druhej strane sa má strašne rád ... takže ja som išla na neho štýlom, že tým, že pribral, si zaťažuje srdiečko, kĺby, že je ešte mladý na takéto zdravotné problémy ... dal si povedať ... a základ je, samozrejme, začať zdravšie variť.

klip0
7. aug 2021

Ono ak neje pečivo, sladké, vysmazana a nezdravé jedlá, stravuje sa zdravo a pravidelne a aj tak priberá tak môže byť zdravotný problém, ktorý treba riešiť u lekára. Aspoň krv zobrať.
Alebo teda pripustiť si, že ta strava nieje až taká super, alebo že jej je strašne veľké množstvo

podmostom
7. aug 2021

Ja by som mu asi povedala, že mám o neho strach, že tým, že pribral, sa môžu na neho nalepiť kadejaké choroby, ze sa mu môže niečo stať.. A by som mu navrhla ze budem s nim cvičiť, alebo mu urobím priestor, aby chodil napríklad pravidelne behať. Takto nejako by som na neho šla, obklukou, myslím, že by mu to došlo.

tenerifka
7. aug 2021

Mña zdvihli zo stolicky niektore komentare-"zacni v kuchyni a var zdrave jedla", ved zeny si tu rodovu delbu robia samy, a co ked je v rodine muz ten, co sa zvrta v kuchyni? Vy ste ale do kuchyne automaticky supli zenu, lebo mate zsuzivane, ze tam aj patri a je to ta najnormalnejsia vec, ach jo

tenerifka
7. aug 2021

Ja by som mu navrhla, aby isiel na kompletnu preventivnu prehliadku , kedze pribral a mozno ho lekar navedie spravnym smerom, mozno mu vyjde zvyseny cukor, cholesterol....a chlap sa uvedomi

littlebubble
7. aug 2021

Existuje urcity pocet kalorii denne.Clovek musi mat prijem a pohyb a nemal by to prekracovat.Motat sa okolo auta zahrady je nic.Telo zacne spalovat : dam priklad (na rychlosti 10 na beziacom pase az to sa povazuje za beh).

Ak uz pribral tak, ze je to riadne vidiet tak mu to motanie stacit nebude.Mozno by bolo dobre ist na neho s tym, ze to nie je dobre pre zdravotny stav, nejde len o vyzor.

Mozes jest zdravo, ale vsetkeho vela skodi.

Horalka×4 je celodenny prijem kalorii. (Priklad, ze ako malo staci zjest a uz to nie je dobre)

Moj muz ma kaloricke tabulky a zapisuje si to.

ibrunova
7. aug 2021

@natalienka12 vyjadrujú sa, ale do očí im to nepovedia 😁

alaguema
7. aug 2021

zakomplexované názory? Prepáč, ale ty sa tu ideš obúvať do žien? Ty máš manžela...haló - človeka, ktorého si si vybrala do života a pýtaš sa na fóre, ako mu povedať, že máš problém s jeho tukovými vankúšmi? Normálne. Po slovensky, diplomaticky, nežne a s láskou.

mischy00
7. aug 2021

Fuha, ja iba pozerám, v koľkých vzťahoch je problém, povedať si veci normálne na rovinu ale aspoň diplomaticky pre citlivých, no. Samozrejme, že nie štýlom na hulváta ale báť sa povedat vlastnému mužovi že pribral? Jasné, vynechaj, že už ťa tak nepriťahuje...tak to skús s humorom. My si s mužom poviem hocičo s humorom napr.by som sa pritulila, pohladkala ho po bruchu a spýtala sa:"kedy máš termín"? Alebo ako sa poznám, tak mu poviem, že rastie ti pupok,dávaj bacha lebo pôjdem za susedom 😁😁😁ale tak my takto fungujeme už roky, čiže u nás sa žiadne urážanie nekoná. ...ale na môjho muža to zaberá a začne sa viac obzerať v zrkadle 😉

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
Zobraz