Zdravim,
Ma niekto skúsenosť s pôrodom v Havirove? Ideálne ohľadom plánovanej sekcie - cena, platba. Rieši sa to s poisťovňou po pôrode či poisťovňa si to vyrieši s nemocnicou?
Ďakujem
Ja som rodila tiez v Havirove keby mate nejake otazky🙂
@adelkaa9 prosím vás, ako to funguje ? Boli ste dopredu registrovaná? Ak áno, koľko?
Ja som z MT, trošku sa to bojím risknúť,ak by išlo o prirodzený, keby viem,že plánovaná sekcia,tak ani nerozmýšľam,len neviem nájsť nikde poriadne info
@martinakb85 ja som tam rodila v apríli, zavolala som na číslo 00420596491602 a objednala sa na registráciu, v 36.tyzdni som sa tam šla osobne zaregistrovať, urobia
vam vyšetrenie a ak sa objednáte aj na prehliadku priestorov, tak vám to tam ukážu...bývame v Sučanoch a vyrazili sme asi keď som mala kontrakcie každých 5 minút, stihli sme to, ale dorazili sme 21:15 a 21:44 bola malá na svete, rodila som na pôrodnej stoličke a to že som sa tam vybrala, bolo to najlepšie rozhodnutie... neoľutujete, to je iný svet, odišla som odtiaľ oddýchnutá a napapkaná s krásnym zážitkom....
@rosabosa myslite preplatenie? U nas to bolo trochu ine, manzel pracuje v CR, ale ja som mala SK poistenie. Ked som isla na doveru zistila som, ze napriek tomu ze byvame na SK, musim mat ceske poistenie aj ja a deti a to uz manzel vybavil behom tyzdna a hned peniaze z porofnice esze v ten den poslali naspat.
@martinakb85 bola som dopredu registrovana, vola sa na cislo na check in, volala som aj neskor objednala ma sestricka az po gynekologickej prehliadke lebo treba vymenny listok tak to vyslo nejako 37tt aj čosi. Inak presne to, ze je pre rodicky zo zahranicia malo info na stranke som im spominala, ked sa pytali co vylepsit. A tak isto, zamna naj naj naj rozhodnutie, ked tak sa opytajte myslim ze spominali aj nejake ubytovanie pred porodom ak sa niekto boji, ze nestihne.
To mi veru nič také neprišlo ešte 😳😁
@martinakb85 staci prist porodit neolutujete,duly vitaju ale aj pa.maju super,majte kludne porodny plan aspon sa nevypytuju pocas porodu tak moc ale pútajú sa uplne na vsetko
@rosabosa tak to je super, úplne ste ma motivovali, keď ste to zo Sucian dali. Na pásy ste chodili v MT ?
@adelkaa9 skvelé a ten výmenný to ste si pýtali u gyn? S tým,že chcete ísť rodiť do CZ?
@martinakb85 Anoo a Gynekolog napísal iba klasiku, že mám záujem rodiť u nich🙂
@martinakb85 inak netreba hej,ja som mu to oznamila na poslednej poradni tak mi iba napisal ze ziada o starostlivost na porod o prenasani ci co ale to iba preto,ze do porodnice spadovej ma chcel poslat uz tyzden pred ale som ho prosila ze tam uz koli traume ist nechcem
@ouwecka áno, presne aj ja. Resp.je to moje prvé dieťa,ale mala som tú česť byť tam hospitalizovaná počas tehu s hematomom pri placente...a neodbornost niektorých lekárov bola šokujúca. Nehovoriac o tých príbehoch žien,ktoré som stretla, o tom,že idú na hranicu života a smrti,len aby bol pôrod kvôli štatistikám prirodzený...
Dievčatá, ešte mi povedzte. V 36tt ste boli na registracii a do pôrodu vás kontroloval váš gyn? Či ste chodili do MT pôrodnice na pásy?
@martinakb85 moj gyn ma pásy a do porodnice posiela az na termín a neregistrovala som sa nikde,kedze som uz prenasala volala som tam ale inak staci prist porodit
Ale viem ze poisťovne preplatili babam aj tie poradne
@ouwecka ďakujem 🙏
Ahojte prosím ako ste platili zálohu v Havirove? V hotovosti EUR/czk alebo kartou poprípade prevodom? Zvažujem ako to vyplatiť - čo sa najviac oplatí, nech nemusím zbytočne preplácať za poplatky banke..nemáte nejakú radu? Ďakujem 😊
@martinakb85 nechodila som na pásy vôbec...pre istotu som sa v 36. týždni bola registrovať aj v MT, aby o mne vedeli keby som to nestihla.
Ako v Havíŕove riešili, ak žena odmieta vaginálne vyšetrenie ? Berú to OK ?
Zaujíma ma hlavne ten check- in.
Alebo robia len sono ?
@accuz ahoj, prosím ťa máš nejakú skúsenosť aktuálnu? 🙂