Návšteva lekára v Čechách - podmienky návratu

lajlla
31. aug 2021

Ahojte, prosím, poradíte mi, či je možné navštíviť lekára v ČR a aké sú podmienky návratu, ak nie je človek očkovaný?

alenah31
31. aug 2021

@lajlla v skratke: pre neockovanych : e-hranica a karantena, na 5 den karanteny pcr test..... kto na test nejde tak karantena 14 dni. Uz nie su ziadne vynimky.

lajlla
autor
31. aug 2021

@alenah31 ďakujem

bluemoon24
1. sep 2021

Jasné, že je to možné, spousta žen, co poznám, chodí pravidelně na gynekologii do Rakouska i do Česka a nemají jediný problém. Pokud by jsi byla v Česku jen 12h stačí ti pozvánka od lékaře z Česka - musí tam být uveden den a čas a do 12h od vyšetření je potřeba překročit hranice do ČR zpátky. Pokud by to byl lékař např. v Praze a nestihla si to na otočku, je potřeba odsouhlasení Ministerstva zdravotnictví Slovenska, více info: cestujem.standartnepostupy.sk. Nejaktuálnější informace o cestování najdeš vždy v poslední vyhlášce (aktuálně tady https://www.minv.sk/swift_data/source/verejna_s...) na webu ministerstva spravedlnosti Slovenska - paragraf 6, bod e se týká tvé otázky.

bluemoon24
1. sep 2021

@bluemoon24 *hranice do SK zpátky, pardon, psala jsem to v rychlosti 🙂

lajlla
autor
1. sep 2021

@bluemoon24 ďakujem veľmi pekne za odpoveď ☺️. Došlo mi zvláštne, že by som mala kvôli ošetreniu skončiť v karanténe, ale nevedela som "vygooglit" žiadne info.