Sťahovanie sa s deťmi do Bratislavy kvôli práci

16. mar 2024

Ahojte, pravdepodobne sa budeme musieť v priebehu krátkej chvíle presťahovať na par rokov do BA, mame deti 1r a 9r, akú časť by ste prosím odporucili hľadať, nepoznám to vôbec, hlavne aby bola blízko škola a škôlka, lekári pre nich, dalo sa ísť veľa pešo alebo elektrickou,bola tam zeleň a nejaké ihriská...ďakujem vám..

pribinak
16. mar 2024

Toto čo si popisala spĺňajú všetky mestské časti. Hádam si nemyslíš že decka napr v Lamači nemajú školu či škôlku

Skôr by som hľadala byt či dom ktorý by sa ti páčil a podľa toho si zisťovala aké je okolie čo vserko sa tam nachádza

Takisto praca. Asi nebudeš hľadať bývanie na úplne opačnom konci mesta

gejb
16. mar 2024

Za mňa Petržalka, nepáčilo sa mi tam kedysi ale s malými deťmi by som šla. Je pravda ze hriska máš všade dosť husto v každej mestskej časti, ale Petržalka má veľkú nemocnicu, polikliniku, vela lekárov tam ma ambulancie.
Alebo Ružinov.
No je dôležité kde bude muž pracovať, keďže ak by sa mal každé ráno presúvať na opačný koniec mesta tak príde o nervy..

dadis
16. mar 2024

Karlova Ves, Ružinov, Petržalka všetko spĺňajú a sú relativne blizko centra. Trošku ďalej, ale stále dobra dostupnosť je Dúbravka (tiež si autobusom za 10min v meste, električkou cca 20min), Rača - tiež cca 20min. Dobré je vedieť, v ktorej časti budete pracovať a hľadať si bývanie čo najbližšie k práci, ušetríš veľa času a stresov. Lebo cestovanie z jedného konca ba na druhy pomocou mhd moze trvat aj hodinu..

yoxinka
16. mar 2024

V BA je v každej mestskej časti všetko, čo si opísala. Hľadala by som asi podľa toho, kde budete mať prácu. Petržalka, Kramáre a Ružinov manú nemocnice, keby je toto pre teba dôležité. Na Kramároch v Dúbravke, Karlovke, v Lamači si v podstate po lesom. Rača je super, ale ďaleko od mesta, no občianska vybavenosť je tam super. Veľmi záleží, aké máš priority, čo je pre teba najdôležitejšie a kde budete mať prácu.

mamina7070
16. mar 2024

budes mat v BA trvaly pobyt? zavisi aj kde bude praca kvoli cestovaniu

yoxinka
16. mar 2024

A určite si zabezpečte pobyt v BA, lebo nezoženieš lekára pre deti. Pediatri tú su maximálne vyťažení, v 95% prípadov berú LEN detí z obvodu, v ktorom pôsobia. Keď nebudeš mať pobyt, budeš mať problém. To isté plati pre škôlky. To len taký tip na okraj.

pribinak
16. mar 2024

@dadis som z Dúbravky, trosku scestná info že za 10 min je v meste.
Ale Dúbravka ma dobrú občiansku vybavenosť, blízko sú napr Bory a je to pekná mestská časť.
Nevýhodou je pomerne hustá výstavba a problém s parkovaním

zmrzlinka2021
16. mar 2024

Kde budeš pracovať?

tahomi
16. mar 2024

Za mna Ružinov a Nové Mesto, event Dúbravka.
Suhlasim s vyssie napisanim, v Bratislave mas vsetko vsade.

zooeynka
16. mar 2024

Hocikde. Ak mate volnych 900-1000€ na podnajom tak idealne Stare mesto

queen_mary
16. mar 2024

Urcite Ruzinov - strkovec, ostredky a okolite casti

autor
16. mar 2024

Hm ďakujem vám, nebudeme tam mať trvalý pobyt len prechodný, trochu mam obavy teda z toho pediatra, no ale nejakého budeme musieť zohnať tak ci tak...ja nebudem mat auto, najbližšie 2 roky budem chodiť prevažne s kociarom čiže preto som chcela aby bolo tie možnosti chodiť veľa pešo a čím bližšie,vsak urcite ma.chapete...nevieme zatial kde bude ta praca, ja som na rodicaku...všetko je v procese rozhodovania lenže budeme musieť to všetko vyriešiť v priebehu 1-2 mesiacov, čiže preto musím získať čo najviac informácií..dakujem

pribinak
16. mar 2024

Aspoň 1 z rodičov si trval pobyt na nový byt určite dajte. Bez toho sa vám bude veľmi veľmi ťažko rieist nielen pediater ale aj škola a potom škôlka
To sú všade podmienky prijatia

titla
16. mar 2024

Dobra dostupnost je vsade, kde vedie elektricka. Mestke casti maju asi vsetku dobru vybavenost, skoly, skolky, obchody, ihriska, posta ... vsetko v pesej vzdialenosti.
Osobne by som sa vyhla Dlhym Dielom, Kramarom (komplikovana doprava, parkovanie). Biskupuce a Devin zas od ruky (ale vybavenost samotnych casti je o.k.).

yoxinka
16. mar 2024

Potom je tu ešte Devínska, to nikto nespomína, tam je všetko, blízko Bory, blízko Karpaty, žili sme tam 10 rokov a boli sme mega spokojní.

pribinak
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
guudy
16. mar 2024

Autorka, hlavne vyberajte podla toho, kde bude muz pracovat. Aby sa nestalo, ze bude dochadzat hodinu rano a hodinu vecer. Ostatne, ako uz bolo spomenute…

guudy
16. mar 2024

@yoxinka ale ak bude muz pracovat v meste, tak je devinska uplne od ruky…asi preto ju nikto nespomina…;)

yoxinka
16. mar 2024

@guudy
Bývala som tam, pracovala som v centre a bolo to úplne v pohode. Ale áno, určite sú prístupnejšie časti.

zuzanka.zuzu
16. mar 2024

zaujímavé že nikto nespomenul PENIAZE 😂 idete do prenájmu či kúpa? začala by som tým a zvyšné nároky ako zeleň a pediater by som nechala na uuuuuplne potom 😉

mufka1
16. mar 2024

Záleží kde budeš mat prácu príklad bývanie Dúbravka práca v Rači to by si mala brutálne ďaleko. Pokiaľ niekde v meste tak by som mesto Dúbravka, Karlovy išla do Petržalky, Ružinov máš ďalej Lamač tiež ďaleko a ako Vrakuňa alebo Podunajské to je už moc .
Všetko čo potrebuješ je po ruke v každej časti obchody ,škôlka, škola,zdravotné stredisko,lekárne,detské ihriská, potraviny ,pošta,rôzne detské krúžky sa vždy nájdu v okolí....Za mana Petržalka je blízko mesta vlasne centra ....je pravda s lekári, pediatria je trosku problém ale treba hľadať a pýtať sa určite sa niečo nájde. Ja osobne by som Dúbravka a Karlovka tam nešla dosť tam fuka a je chladnejšie aspm ja mam ten pocit .Mne sa paci aj Rača ale je to dosť celej od mesta .Držím palce 😊😊

zuzanka.zuzu
16. mar 2024

@guudy z devínskej je za 20 minút na nivách, rozhodne lepšie než z podunajských či vrakune

sissy27
16. mar 2024

Kazda cast BA ma kompletnu obciansku vybavenost, toho sa bat nemusis. Orientujte sa skor na to, kde bude muzova praca aby vedel pohodlne dochadzat a potom parkovanie - v mnohych castiach uz je zavedena parkovacia politika, v dalsich sa zavadza a bez TP tam proste nezaparkujete. Idealne ak viete najst byt s vlastnym parkovacim miestom. No a samozrejme dolezity je rozpocet, ale ak sa sem stahujete kvoli jeho praci, tak asi nejde robit za 1200 v hrubom.

guudy
16. mar 2024

@zuzanka.zuzu to je ok, za nivy za 20 min, ale ak bude pracovat v tych podunajskych/raci/vajnoroch, tak je blbost byvat v devinskej. Pochopila som to tak, ze chcu ist do prenajmu, tak im odporucam hladat byvanie nie na druhom konci mesta ;)

dadis
16. mar 2024

@pribinak Aj ja, len ja na zaciatku byvam a autobusom ked vecer do mesta to tak trva (Hodzove) a nie je spicka vtedy uz. Rano cestujem inym smerom a autom, tak ano, moja info moze byt nepresna. Ale byvala som predtym v Karlovej Vsi a 10min sme mali Kapucinsku a pod most SNP. No neboli ziadne autobusy. Dubravka ma v tomto milo prekvapila, ze to do mesta netrva ovela dlhsie a he visc moznosti.. a parkovanie tu na zaluhsch hodnotim ovela lepsie ako v KV. @autorka na kociar su najhorsie Dlhe Diely - husta zastavba, vela ciest, kopce, bie je elektricka 😒

autor
16. mar 2024

Ďakujem všetkým..jedine prenájom, aj to v podstate budeme hľadať co najlacnejší, teda aspoň pomer cena kvalita, vyskakovať nebudeme môcť ani zďaleka, proste na prezitie...mame tazke obdobie teraz...zvažujeme všelijaké alternatívy.

sisa_s
16. mar 2024

A preco sa potom stahujete do BA? Nie je to zrovna mesto vhodne na tazsie financne "prezivanie"...bez trvaleho pobytu ta zoberie tak max.nejaka sukromna pediatricka, kde zaplatis aj desiatky, stovky eur... ist do nejakeho lacneho podnajmu znamena pre vas povodny stav daleko od centra...

milanemila
16. mar 2024

Kazda mestska cast ma aj skoly aj skolky. Za mna je naj cast aj s detmi ruzinov.

beata_k
16. mar 2024

Petrzalka

milanemila
16. mar 2024

@pribinak ja som napriklad z huscavovej 83kou za 10 min v meste, takze zalezi aj kt koniec dubravky 🤷🏼‍♀️ elektrickou jasne ze nie.