Zdravim ☺️ V dnešnej dobe je velmi ťažké si nájsť byt kde by bol psik v pohode stredneho vzrastu tak preto to skusim napísať sem. Hľadam 1-2 izbovy byt, musí tam byť vaňa, najlepšie by bolo ak by bol dvoj cenovo do tych 550€. Okolie Dubravka alebo Karlová Ves s možnosťou našťahovania koncom januára až začiatkom februára. Ak o niečom viete tak ďakujem vopred 🙂
@viktoria4747 Taktiez odporucam taketo skupiny, majitelia bytov beru zvierata, deti, dochodcov, invalidov ako potencialny problem, ktory nechcu riesit a teda nechcu riskovat, zato im to nestoji. Cena je dost nizka, plus energie.
@terkaaa248 tam som to už skúšala ale nikto neodpísal a to som tam dávala už pred 2 mesiacmi tak skúšam šťastie tu ale ďakujem 🙂
Z pohladu prenajimatela ti poviem, preco by som ta odmietol. Pes smrdi - a ten smrad sa velmi tazko riesi, ked z bytu odides. Po roku mozem dat komplet vymalovat byt, vyhodit matrace a pravdepodobne aj sedacku. Srst bude aj v skarach medzi parketami. Pes steka a spini (ja viem, ze povies ze tvoj je vychovany - ale je to zviera). Viem presne ako bude smrdiet vytah. Neurobil by som to hlavne susedom. Ak mas proste psa vo svojom byte, tak tieto naklady idu za tebou. V prenajatom to ostane na prenajimatelovi a to nedava ekonomicky zmysel. Mozno ale najdes nejakeho psickara, co ma pre toto pochopenie.
@wade ale no tak. Čistý a správne stravovaný pes nesmrdí, už vôbec nie tak, že ním napáchne byt alebo výťah. Po roku vyhodiť matrace?! Správne vychovaný pes v posteli nespí. Srsť medzi parketami? Leda ak sa tam pol roka neupratuje, navyše to vyčistí nájomca. Pes šteká a špiní? Šteká, je to pes, ale len máloktorý šteká tak, že to zaťažuje susedov. A špiní? Kde, prosím ťa? Veď ho majiteľ venčí, normálny pes si vo svojom byte nešpiní. To akých psov si doteraz stretal, z osady?
Z pohľadu prenajímateľky ti tiež poviem môj názor - nie každý má rovnaký ja mám skúsenosť aj s malým psom aj s veľkým (vo vlastnom samozrejme)… môj otec a manžel nedovoľujú psa bez ohľadu na rasu, za mňa keď je to york alebo bischon, ktorí tak nepĺznu nevadilo by mi to - sami sme mali bišonika v byte a naozaj po ňom taká špina nezostáva a ani ten smrad nie je taká katastrofa keď je samozrejme vychovaný (čo ty môžeš zaručiť len dobrým slovom) ale ak máš stredného až veľkého psa prosim nečuduj sa že nič do 550€ nenájdeš - profesionálne tepovanie gauča a postele dokopy stojí len 150€ nevraviac o deep cleaningu celého bytu po tvojom odchode ak to dáme spraviť firme je to okolo 250-300€ čo je dokopy 450€😂 keby zostanú fľaky na stene od toho kde sa pes šúcha alebo leží treba aj vymaľovať dajme tomu svojpomocne za 50€… chceš aby sa ti depozit v hodnote 550€ nikdy nevratil? A to ten pes bol ozaj vychovaný a nič nezničil, lebo vačšinou človek sam nechce žiť s nevychovaným psom… a teraz si predstav že máš zmluvu na rok a ty po tom roku odídeš a ja každý rok po odchode nájomcu zo psom iba do upratovania investujem 500€🙂 nádherné nie? Nevraviac o tom, že pri psikoch sa naozaj koberce alebo parkety opotrebovávajú rýchlejšie a takisto gauč a iné nie v zlom ja ľúbim psikov ale je to jednoducho nevýhodné lebo by som radšej investovala 500€ do vynovenia prenajímaného bytu ako do upratovania po psovi lebo som v byte s malým psom bývala a veľkého mám teraz vonku na dome a nikdy ale že nikdy by som ho nevzala dnu lebo tie chlpy su všade a nehovoriac o tom akú špinu by nosil dovnútra stále
@danica2711 poďme sa nebaviť o “správne” vychovanom psovi čo v posteli nespí to nemá nič z výchovou iba s preferenciami majiteľa 😃 veľa psov je vychovaných a spia s majiteľom v posteli lebo to majiteľov teší, aj môj malý bišonik so mnou spával v posteli lebo ma to tešilo a vychovaný bol… na obhliadke povie že určite v posteli pes Nespi lebo ako prenajímateľ zistí či áno alebo nie? Až keď odíde a potom mu nevrátime časť depozitu a nájomca sa bude hádať že pes na posteli nespával a to už je len pre pevne povahy takéto dohadovanie a úprimne na také ja nervy nemám… mala som obhliadku kde ľuďom vadilo v nájme z ktorého idú preč že prenajímateľ od nich chcel zaplatiť nedoplatok za ich navyše minuté energie a vraj to mali aj v zmluve ale oni určite ale určite nedoplatok 300€ neurobili🙂 viete niekto kto nevlastní byt nevie čo to obnáša starať sa o byt takže je to niekedy náročné im to vysvetliť, čo znamená starostlivosť o byt so psom po tom čo pes odíde
@lauha21 prenajímam 2 byty, takže viem, čo to obnáša. Základom je dobrá zmluva a dôkladná kontrola pri odovzdávaní bytu, spísaný preberací protokol a pod. Je také ťažké skontrolovať, príp. oňuchať matrac v posteli?
Ale k veci, @viktoria4747, prepáč, že sa tu vykecávame namiesto aby sme poradili...
Mame všetci rôzne skúsenosti. Len som chcel podotknúť, že to odmietanie ma ekonomicky rozmer.
@danica2711 V pohode, chcela som len poradiť ale vidím že to bude naozaj ťažké niečo nájsť 😕 A k môjmu psíkovi, mam ho odmala, je čistotný, nešťeká a na posteľ ma zakázané a ani nesmrdi 🙂
@viktoria4747 každý pes smrdí, pĺzne a spí na sedačke. Za mňa ako majiteľku bytu, neprenajímam ľuďom so psom. Všetci rovnaká pesnička. Môj je vychovaný, nesmrdí, nešteká, blablabla.. raz som spravila chybu, prenajala som babe so psom. Zrazu sa tam psica okotila, sedem šteniat, z ktorých si jedno nechali.. nuž, ale pravdou je, že tú babu vyhodiť nemôžem, lebo je to moja dcéra 😄 možno sa mamy nad vami zľutujú 🤷🏼♀️
@janamoto78 Každý pes nie, môj ma na posteľ zakázané a spi iba vo svojom pelechu, je pravda že plzne ale zato každý deň vysávam a nesmrdí pretože ho často kúpem. Prosím nehádžte všetkých psov do jedného vreca, nie každý pes je rovnaký 🙂
@janamoto78
@viktoria4747 no to si myslíš iba ty. Rovnako ako 99% psíčkarov. A v tom je proste problém. Vidíš prečo nie je ľahké nájsť prenájom so psom? Lebo tvoj neplzne, nesmrdí, nešteká.. akurát že je to naopak, no..
Nevidim Problem v psikovi ale v 550€, dnes som na nehnutelnosti.sk videla byt kde je pes povoleny ale s energiami vychadzal okolo 650-700€ 🤷🏻♀️
@olimuc chápem lenže ja si nehľadám nehnuteľnosť ale skôr iba podnájom alebo garsónku
@viktoria4747 skus skupinu na FB, tusim sa to aj vola podnajom so zvieratami a detmi