Mám 41, nemám partnera a túžim po dieťati

4. feb 2024

Dobre ráno žienky 🙂
Mam 41rokov, milujem deti a vždy som po nich túžila, bohužiaľ, nebol partner....asi pred 4rokmi som bola rozhodnuta, že idem do toho sama...uz to bolo na spadnutie ale nakoniec ma to tam nepustilo a povedala som si ze dobre fajn tak nebudem mat deti a žila som ďalej....partner sa neobjavil a bola som už zmierena....ale posledne dni ma prepadá pocit a túžba ze možno predsa len ešte nie je neskoro... Prosím napíšte mi niekto kto mate skúsenosť...vo vyššom veku bez partnera.... Vravím si ze je to teraz možno len obdobie také neviem co ma to pochytilo zase🙂 ďakujem za zdieľanie vašich príbehov.....

mooonika1975
4. feb 2024

Ja len, že do toho určite choď , zvlášť ak po dieťati túžiš, v pohode ho sama vychováš, neviem si bez dieťaťa život ani predstaviť. 41 nie je vysoký vek, je to ok. ❤

mirko84
4. feb 2024

Za 20+ rokov si nestretla vhodneho partnera?

majkakvet
4. feb 2024

Su zeny co maju partnera, ostanu v 40 tehotne a nak9nec ostanu na detia same. Ked mate zazemie(rodina, kamaratky),financie do toho. Este nie je neskoro.

bytc20
4. feb 2024

Ja by som do toho urcite isla. Vcit sa do toho, ako budes rozmyslat, ked budes mat 60. Budes lutovat, ze si do toho nesla, ci nie? A teraz si prave v tom momente, kedy mozes rozhodnut. Neskor to uz asi nepojde. Vela stastia.

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzanockamt
4. feb 2024

Ja by som do toho nešla. Ale nie kvôli veku. 40-45 je ešte na dieťa v pohode.

aaadkaaa
4. feb 2024

@taynee ja sa s tym stotoznujem... tiez ma mali neskoro, maminku uz ani nemam a ocino v 70 tiez nie je zrovna zdravy a vitalny...

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kittykat22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
martinmmartin
4. feb 2024

S partnermi to ako u teba vyzera? Ak mas chrinicke problemy partnera naist tak mozes mat aj problem s vlastnou povahou . A s takou matkou ani ziadne stastne dieta nevyrastie

kacena4
4. feb 2024

ak chces do toho ist treba zvazit, ze mozu nastat komplikacie, predsa uz nie si najmladsia. si pripravena starať sa o tazko zdravotne postihnute dieta ak by prislo?? a nie len starat ale mu aj zabezpečiť buducnost? drzim palceky v rozhodovani

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
martinmmartin
4. feb 2024

@kittykat22 No vyrastat v rodine single matky s toxickou osobnostou s ktorou nevydrzi okrem nej samej nikto bude pre dieta uplne peklo a este hrozi ze sa na to dieta choribne upne lebo to bude jediny clovek na planete ktory nedokaze uist a znici zivot obidvom

nevenka
4. feb 2024

@mirko84 tak asi nie, ked to pise...

ariannazara
4. feb 2024

V 41 by som už do dieťaťa nešla.

chodec15
4. feb 2024

Jedno dieta urcite zvladnes aj sama. A co pripadne adopcia?

bejbs123
4. feb 2024

Na Slovensku asistovana reprodukcia bez partnera nie je povolena pokial viem

bytc20
4. feb 2024

@bejbs123 nie je, ale da sa to obist ;)

nelca84
4. feb 2024

Ja som si to nevedela predstavit uz ani v 35-ke. Hlavne kvoli tomu dietatu. Mna mala mama ked mala 21, manzela mali rodicia v 38. Svokrovci su vo veku mojich starych rodicov. Ten rozdiel v sposobe zivota a zmyslani je diametralne odlisny. Suhlasim s taynee. To by som svojmu dietatu neurobila. Moj nazor.

bejbs123
4. feb 2024

@bytc20 asi ano,asi musi najst chlapa “partnera” ktory jej bude ochotny podpisat papiere,ak nie na klinike tak overene u notara…

vilma7
4. feb 2024

Mam dve deti po 40.tke (ale s partnerom). Ak je možnosť to skúsiť aj bez partnera a tvoja túžba je veľká, tak.preco nie?
Ja som sa.s.mojim zoznámila v 39. Mame dve zdravé detí, vychovať ich určite zvládneš, veď pomaly každá druhá žena je na detí sama.

daniela242
4. feb 2024

Ak máš na to podmienky, chod do toho. Dieťa nenahradí žiadna dovolenka, žiaden balík peňazí na účte. Len sa priprav na to, že miestami to bude neskutocne náročné..

martina2ve
4. feb 2024

Ja by som v 40 do toho uz nesla..

lonely66
4. feb 2024

súhlasím s tvrdeniami, že po 40 je už neskoro. už teraz máš 41. kým sa to podarí a porodíš, môžeš mať pokojne aj 43-44.. dieťa bude v kvalitnej puberte, keď ty budeš mať takmer 60. "úžasná" predstava. a ešte bez partnera, bez rodičov... rozmýšľaš absolútne zle.

lenkakravcova
4. feb 2024

A čo tak pestunska starostlivosť alebo adopcia?
Na Slovensku žije mnoho detí v detských domovoch. Splnila by si si sen výchovy dieťaťa a zároveň by si niekomu inému, kto už na tomto svete je, pomohla.
Bolo by to oveľa lepšie než umelé pokúšanie sa o dieťa s neznámym darcom v takom veku..

ivik4
4. feb 2024

V tom veku a sama bez partnera by som do toho JA nesla . Mna mala mamina v 37cke a sama mi celi zivot hovorila ak budem mat partnera,nech mam dieta ovela ovela skor nez ona. Aj keby nie, sama som si povedala uz nejak v puberte ze v tom veku uz dieta nie skrz xy dovodov ktore som vtedy mala a teraz ako mama ich mam este viac.
Na druhu stranu viem si predstavit take to ,,zufalstvo alebo tuzbu po dietati " keby som ty takze nemozem ani napisat ze nechod do toho ( napisala som nazor len za seba). Mozno by som rozmyslala nad adopciou ale uz väcsieho dietata.

e3v3a3
4. feb 2024

Mňa mali tiež rodicia v takom veku, teda ocino mal 42 keď som sa narodila. Áno ten vekový rozdiel je cítiť, ale nikdy som nelutovala, že ma mali. Som rada za svoj život. Ale pre teba je momentálne najvyšší čas sa rozhodnúť. Zo svojej skúsenosti ti poviem, že nie vždy to na prvýkrát musí vyjsť...

marianarem
4. feb 2024

@taynee Ja urcite neukamenujem, ale na druhej strane, urcite si si nikdy nepovedala, ze radsej si sa nemala narodit, nez mat rodicov 40tnikov 🙂

marianarem
4. feb 2024

Ja mam jeden taky pripad v okoli. Dotycna sa po par rokoch vyjadrila, ze je to tazke, ale je rada, ze maly je. Ak mas ako a citis to tak, tak kludne do toho chod. Tam treba skor zvazit, ci chcea len stopnut biologicke hodiny, alebo si naozaj pripravena na nejaky (dlhsi) cas obetovat pohodlie, volny cas, konicky, sama riesit problemy, choroby. A celkovo uplne zmenit zivot.

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre