Ahojte 🙂 som tesne pred odberom vajicok. Ak je Vas tu viac tak sa zapojte a mozme si vymenit skusenosti. Mam trochu strach z tej tekutiny co sa moze potom vytvoriť mate o tom nejake info? Ďakujem 🙂
Ahoj odber vajíčok som podstúpila v decembri, pila som strašne veľa vody 2-3litre na den a bolelo ma brucho ale inak v pohode
@gabika2601 tak ja som mala odber v septembri bez problemov a potom zas v drcembri ale to uz som mala s moernym OHSS. To ma po punkcii hned zavolala doktorka a povedala mi ze vsetko zamrazia a nebude ET brala som Cabest 0,5 ale len 2 dni lebo mi z toho bolo zle a hrozne nizky tlak som mala a pichala som fraxiparin 0.3 a od 1.dna menstruacie som zacala brat estrimax n zvysenie sliznice 3x1 tbl a v pondelok iden na sono a potom KET. Mala som 4 dni hrozne krce - zaludok, brucho, podbrusko, ledva som cikala ale ked mi to islo tak zasa vela. Potom mi MM doniesol Fluidex a Buscopan a vsetko do 1 dna preslo a bola som fit 😂vela stastia 🍀
Tak ja som bola vcera na kontrole mam spolu 34 folikulov. Pijem dost vody aj ja ako mi hovorili 2-3litre. Zrejeme utorok alebo stredu pojdem na odber. Uz ma dnes dost boli aj pod bruchom. Mne tiez zrejme budu robit z Ket lebo ze asi bude vel vajicok. Tak som zvedava. Tiez si davam fraxiparine na riedenie krvi
@kulumulu123 dakujem pijem tiez dost vody musim tie bielkoviny viac zacat. Ďakujem za rdu
@gabika2601 ahoj, ja idem stredu tiež na punkciu, ale dnes (7.1) som mala len 14 folikul ak som dobre rátala. 34 to je teda riadne veľa. Asi si mladučká. Alebo si jedla dáke zázračne vecicky.😉Tak držím palce.
@kroketka7 tak ja idem nakonic az štvrtok mi dnes povedali a folikulov uz mam 54 dost sa bojiim ze tak vela az... No mam 27 rokov to je v podstate tiez problém ked je vela. Tak v stredu ti budem drzat palce potom napis ako si to zvladla. 🙂 inak tiez ti dali pregnyl 34hod predtym nech si das? Nechápem ked som isla na Iui tak sa ma dat aby sa zabezpečilo puknutie folikulov a teraz veaj aby nepukli.. Nedava mi to nejak logiku ak niekto viete tak napiste 🙂. A kam chodis do akeho centra?
@gabika2601 pregnyl som mala v heliose Martin (1.ivf neúspešne, z 11 folikov ostali 4, 4x transfer ale nič, 😟 )a teraz po dlhsej pauze a všetkých možných vyšetreniach aké sa dali(aspoň čo viem), ešte iui neúspešne, a teraz 2.ivf v gynfiv Žilina a idem akurát pichnúť Ovitrelle. Už mi ostáva len fraxiparin.🤪
A ty si na akej klinike?54? Fuu, to by si mohla rozdávať.😉
Ps: Dakujem, dám vedieť.Aj ty potom.
@gabika2601 ahoj, tak punkcia prebehla úplne hladko. Napichnu ti najskôr na izbe kanilu, na operacke uspia a zobudíš sa za chvíľu na izbe. Je to rychlovka. Najdlhšie trvá oddych na izbe. Ja som nemala žiadne bolesti ani krvácanie. Neboj, bude to v pohode.
A ten pregnyl je práve na dozrietie vajicok, aby bolo čo najviac zrelych keď ich výberu.
Držím zajtra palce a potom napis aj ty.🙂
@kroketka7 ahoj prepac mozem sa opytat ake vysetrenia ti robili?? Ja mam pocit ze nasa Dr v car to cele hodila na moj vek (ok 20 uz nemam) ale zacinam mat pocit ze o kazde vysetrenie okrem hormon.profilu a spermiogramu musime ziadat... Sama si hladam na nete co by to mohlo byt a potom pisem Dr ze co toto alebo tamto vysetrenie urobit.... Ivf si platime v plnom rozsahu Sami a nie je to najlacnejsie po kazdom neuspesnom pokuse ziadat o dalsie vysetrenie ...... Rada by som si dala urobit vsetko a potom zacat ivf na zaklade komplet.vysledkov.......
@kroketka7 tak by ma zaujimalo ale vysetrenia sa robia a na zaklade toho riesila veci dalej.... Nemam medicinske vzdelanie ale dochadza mi fantazia ohladne patrania po nete co by sme si mali vysetrit.... Dakujem moc za info
@kulumulu123 ahoj, genetiku asi už mas urobenú však? Po 1. neúspešnom ivf som požiadala opäť o krvné testy u obvoďáka a vyšla zle štítna žľaza. Ak sú zle výsledky, pošlu ta k endokrinológovi. Odvtedy beriem lieky ale kebyže viem vtedy čo teraz, skúsila by som skôr niečo prírodné.(hormonálna jóga je vraj super na štítnu a úpravu hormónov, posilnenie panvoveho dna...)taktiež hematologicke vyšetrenie, a ja som bola aj na reprodukčnej imunologii v Prahe. (Na Svk v Nitre, kde robia komplet vyšetrenie boli dlhé čakacie doby, preto v Prahe), A ešte možno priechodnosť vajickovodov. Ale to len kvôli iui, pretože u nas bol hlavný problém spermiogram.
A ešte gynekologička mi odporúčala kúpele, hlavne vraj kvôli psychike,tam som však nesla...Je toho dost, najhorsie že pred Ivf ti všetci hovoria aka si zdravá a na žiadne vyšetrenie nepošlú...Držím palce.
Ps: na akú kliniku chodíš ty?
@kroketka7 ahoj dakujem moc genetiku karyotyp u mna AJ mm.. cakame na vysledky... Dr v car hovori ze mame IST do toho znova a ak zas nic tam budeme patrat dalej AJ ked uzavrela to tak ze na vine je predsa moj vek.... stitnu zlazu mam na zaklade horm.profilu v poriadku ale one vysetrenia nemam.... Hlavne ma zaujimaju priciny ziskane nakolko jedno dieta mam otehot.som na 1x a tehu uplne bez problemov.... Ked mala dcera 2r zacali sme snazilkovat a odvtedy 2r jedno biochem.za druhym.... Neviem co dalej zacina mi asi tak trocha prepinat Bo si uvedomujem ze v 40uz Vela casu asi nemame.... Cely hormon.profil super ovarialna rezerva nadpriemerna tak na uz neviem......
@kroketka7 chodime do brna na zaklade referencii
@kulumulu123 na Brno sú vraj samé pozitívne ohlasy.
@kroketka7 ahojre tak odber mam za sebou 🙂 20 vajicok z toho 16 zrelych zajtra volame ako sa mju 🙂 tym ze som mala vela tak vklad az o mesiac aby sa teli dalo dokopy. Vsetko v pohode prebehlo aj na izbe sme boli dve tak sme aspon pokecali. Akurat teraz mi este dali take injekcie nech sa mi ta voda nevytvori tak dufam ze toto bude ok. Ja som kosice . Helios. Inak tiez este picham fraxiparine. Dost ma boli pod bruskom nsfuknute mam ale sak jasne vajecniky opuchnute.
Baby neviem ci sa tu este niekde da darovat lieky mam 2 krabicky utrogestanu ,za kazdu radu dik
Ahojte, tak dnes som začala pichať, cez víkend sono, tak som zvedavá čo povedia. Pichám si Rekovelle, má s tým niektorá skúsenosť?
@gabika2601 Ahoj.
Koľko si mala mrazacikov? A ako sa cítiš? Mne ostali 4 statoční Zo 14.
Ahojte baby,chcem sa opýtať, či sa tie embryá vkladajú hneď v tom cykle ako sa aj odoberajú vajíčka..pýtam sa kvôli segre, idú jej o dva dni odoberať vajíčka a dr.jej zahlásil že v tomto cykle aj tak nič nevlozia, až v ďalšom zmrazené,lebo že ma vysokú sliznicu..je z toho dosť prekvapena lebo predtým jej vravel inak...že či to nemôže byť len odrb zo strany lekára,aby samozrejme tam chodili aj ďalší mesiac a platili a tak..možno blbosť,ale proste prečo čakať ďalší mesiac?nemáte skúsenosť?
@drnduliak ahoj. Mne napr v septembri po odbere vkladali o 2 dni ( ET) ale v decembri po odbere hned vsetko mrazili kvoli OHSS a vklad KET som mala az teraz. To som dlsou menstrua iou zacala stimulovat estrimaxom potom podl vysky sliznice bol vklad
Ahojte baby! Chcela by som sa opýtať, že koľko ste čakali na prvú konzultáciu a ktorý centrum je lepší gyncare v Košiciach alebo sanatórium Helios Košice? Ďakujem za odpovede.
@roberta666 ahoj na konzultáciu sa nečaká dlho tam si dohodnete termín tak aby to vyhovovalo aj tebe aj centru ja osobne som bola v gyncare ľudia sú tam fajn celkom príjemný aj keď som mala niekedy pocit ze to tam ide ako na bežiacom páse ale to je asi v každom centre 😊 bola som tam dva krát na vklad ale žiaľ nevyšiel ani jeden pokus ostal nám jeden mrazacik po ktorý si pôjdem o mesiac alebo dva a ak to nevyjde tak plánujem vyskúšať helios aj keď mam obavy lebo jedna kocka ktorá somnou bola raz na izbe tak s nimi nebola spokojná a vravela mi ze na vklad musela ísť do Martina že v ké. nerobia vklady tak neviem co je na tom pravdy.....
@lilkim1 Po dvoch neúspešných vkladoch by som si porobila všetky vyšetrenia, ak ich už teda nemáš. V centre na SR ta nato nik neupozorni. Len pošlú na další vklad, pripadne ďalšie IVF.(Aspoň moja skúsenosť z nemenovanej kliniky).Ja som na posledný ket prvého ivf šla až asi po roku, kým som si urobila všetky možné vyšetrenia. Zda sa to dlho, ale väčšia šanca ako ísť po 2 neúspechov bez zistenia prečo to asi nevyšlo na další ket. Tod môj nazor.
Kazdopadne držím palce.
@kroketka7 ahoj tak mrazacikov mam 4. Kvoli ohss mam odlozeny vklad o mesiac. Takze ja cakam momentálne Ms a moze sa ist na vklad. Citim sa uz teraz dobre ale 3-4dni po odbere bolo najhorsie strasne krce som mala brucho krize. Este ze som bola vypisana.
Ja som po odbere 1 den.....zatial pohodka 🤷🏼♀️ snazim sa staale vela pit a jest bielkoviny...
@lapaloma1987 A dávali ste si ISCI, PISCI alebo MACS? Ja idem na odber v nedeľu a akosi sa z toho neviem vysomáriť ktorá metóda by pre nás bola dobrá.
Ahojte, ja som z IVF zacala dlhym protokolom sydney od 14.01, od 21 si picham prve injekcie Diphereline a akurat mam zajtra dostat MS. Ja som v CRM BB.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@gabika2601 ahoj ja som mala neuspesny transfer v decem.tak ideme na to zas v Jan. Ohss je sice strasiak mne poradili v car ze treba Vela pit 3-4l denne, Vela mliecnej bielkoviny takze pocas stimulky az do transferu som dala jedno acidko denne plus tvrde syry a kazdy den AJ zo 2 jogurty.... Neviem ci prave vdaka tomuto sialenemu rezimu som nemala ani naznak ohss ale skus ☺ Vela stastia prajem