Ahoj, prosim poraďte mi. Chystame sa z manzelom na umele ale nevieme sa rozhodnut ci is care alebo gyn fiv? Podla vas ake mate skusenosti? Dakujem
@berta1988 dakujem. Preco brno? Nasi nie su taky dobry?
pravdaze nie su a nehovorim len z vlastnej skusenosti. pises ze "umele" ale mozno by si skor chcela aby ta liecili a umele beries ako poslednu moznost? lebo v tychto slovenskych car tlacia hned do umeleho predpokladam ze o tom mas uz vsetko zistene. chceli aj mna dostat ale nedala som sa. 🙂
@cervenadiana ja som bola v is a som nesmierne spokojna,výborný pristup a IVF sme mali uspesne na 1x.
@berta1988 no neviem ci by ma liecili alebo rovno umele.
@cervenadiana tak ti slovenski urcite nie ale vidim ze tebe to je jedno.... dufam ze sa o tych hormonoch co do zeny pchaju a co sposobuju uz onedlho bude pisat ako konecne dnes o antikoncepcii. zrali sme to vsetky ako lentilky a kto sa opovazil ozvat bol vysmiaty. tak vela stastia!
@veronikaaa444 je to 50 na 50. Ja mam uz jedno dieta a druhe sa nedari ani za svet. Uz je to piaty rok a nic.
@berta1988 nieje mi to jedno. Preto sa informujem. Ale ked inak to nepojde... A mimochodom ja som "lentilky" neuzivala... 🙂
no oni povedia ze inak to nepojde aby sa im prikotulalo do kasicky.
@cervenadiana jasne,vzdy je to bud alebo...my sme sa snazili 3 roky a nic...zistovali sme priciny a nakoniec nam nezostavalo nic ine ako riešiť to IVFkom.uz som počula aj od blizsich znamych,ktore boli na klinike asis rep.,ze im neurcili spravnu liecbu a boli vraj "prepchate hormonami",ze vklad nemohli podstupit.no neviem,co je na tom pravdy. Ja len za seba,ze s is bola max spokojnost.
@veronikaaa444 veronika, a co ste urobili s "embryjkami", ktoré vám ostali? to mi len tak napadlo, že ako to tam tí "lekári" vysvetľujú, že zahodíme, to je len "materiál"?
@berta1988 Ostatne mame este zamrazene,platime rocne poplatok za ich uskladnenie.v priprade,ze by sme ich uz nechceli,tak sa podpisuju nejake papiere so suhlasom o ich likvidácii.,ale co s nimi robia,to neviem povedať.
boze ze likvidacii.. takze zlikvidujete svoje deti a vobec vami ani nemykne... tomu sa hovorí ucta k zivotu. ano, take nastane, ze vas budu prehovarat a navrhnu vam, ze vam odpustia poplatok, ak podpisete, ze tie vase deti mozu ist na pokusy... biznis jak..... nadavala by som, boze, ze toto niekto postupuje, panenka skakava, paneboze na nebi,
Nikdy by som nesuhlasila s niecim podobnym...ja o ich "odpustenie poplatku"nestojim a ziadne pokusy by som im robit urcite nedovolila.
ved pisete, ze "neviem, co s nimi dalej robia"
preboha ziveho, ti "lekari" tak manipuluju s "tuzbou po dietati", ze vam hocico nakecaju, napriklad, ze to je iba nejaky taky material, ze co... a to, ze ich zlikviduju, s tym suhlasite. panebozeodpustimnevediacocinia
cervenadiana - toto by ste si mali zistit podla mna a spozorovat na sebe, ci ste schopna to podstupit, za "akukolvek cenu", lebo toto je fakt cena na zvazenie, a nie, ze ci tam alebo tam...
@berta1988 neviem,kedze som zatial toto neriesila...cize podla vas,ti,co nevedia mat prirodzenou cestou dieta,tak nemaju podstupit IVF,ked je to jedinou možnosťou?
a kto vam povedal, ze nemozete prirodzenou? oni?
je este taka moznost native v brne, kde nezmrazuju embrya, vela zien to podstupilo...
@berta1988 bez ms,bez ovu...pomedzi to prefuky vajecnikov,co nepomohlo... Konizacia krcka maternice...mala som zopar gynekologov,skusala som uz aj tzv ludove liečiteľky v nádeji,ze to na nieco bude...odporucili mi IVF a vdaka nemu mam doma zdravého synceka.
a to co ostalo zabit
ja nie som zastancom tohto procesu nikdy by som sa na to nedala. nedokazala by som s tym zit. ale vidim ze su zeny co idu cez mrtvoly. doslovne
@berta1988 keby zabit,tak si ich asi nenechavame...asi to sluzi na to,ze planujeme dalsie...ale to niekto asi nepochopi,pokial nema sam problemy...
nehnevajte sa ale mrazit si deti to naozaj nepochopim
a problemy som mala ak to nazyvate problemy ja to volam lekcia
@cervenadiana v iscari som stravila 5 rokov. Bezohladu na to ze som tam neotehotnela, musim povedat ze by som tam uz NIKDY nesla. Nie preto ze som neostala tehotna, ale preto ze tam vladol jeden velky chaos. Do Gynfivu chodim teraz, otehotnela som na 1. X. Ale opat....nejde ani tak o to. Ale o to, ze v gynfive to funguje. Lava ruka vie co robi prava, je ta system. Za mna obrovsky rozdiel medzi tymito klinikami.
dajte si do googla harbulak hodnotenie. hroza!
@berta1988 ty si uplne mimo.
@joannita
Presne tak, nechodim k lekarovi aby som sa s nim kamaratila, ale kvoli tomu aby mi pomohol.
@berta1988 nesud, lebo budes sudena...este si nic nepreskakala na to, aby si tu prezentovala nenavistne postoje k rozhodnutiam inych. Uz mas zdrave dieta v naruci? Uz ti vychodilo zdrave zakladnu skolu? Uz ti zdrave spromovalo? Nie? Tak opatrne s tym, aby ta dalsia lekcia nechcela naucit pokore a respektovaniu ostatnych😉
@berta1988 Ahoj ja som zacala v iscare v Ba.Moja skusenost je taka praveze vobec nas nenutila dr.do umeleho .Dala nam sama na vyber ci chceme skusat este alebo chceme takto.Sami sme sa rozhodli pre ivf pretoze mam 38 rokov a nechcem riskovat.Skusali sme 4 roky a nemam uz cas tak som chcela ist na ivf aj koli poistovni kedze sa to da len do 39.Zacala som tam stimulku a dr mi dala strasne male davky .Na kontrolu kedze mala moja dr.dovolenku som sla k doc.Valkymu a povedal ze zle nastavena stimulka treba to stopnut ze skoda ziadosti aj penazi.Dost nadaval to je na dlhsie.Ja tam mam ziadost otvorenu este nevyuzitu kedze som mala inekcie a lieky len do dna kontroly.Rozhodla som zmenit centrum bola som v gin fiv minuly tyzden v Za .Super pristup vobec tiez ked videl dr.nas Sg mi povedal ze vobec nemusime ist do ivf ze mozme aj uiu ze spravi odbery este a nech sa rozhodneme sami potom.Ja kaslem na ziadost v iscare cim sa mi to zas predlzi ale nechcem zas riesit ci mi neposeru tam stimulku a moja dovera na iscar na bode mrazu.Cize cely cas by som trpla tak som sa rozhodla radsej pockat kym sa znovu podda ziadost na schvalenie v Za ako lutovat.Nakoniec som dosla na to ze v ba ma dala dr .do soft stimulky co si davaju uz kocky ked su ziadosti cez poistku precerpane obrazne .Do softu by som sla po 39 a nie teraz ked som mala schvalene ivf a nie teraz ani dr nechapal preco sla do softu.Tolko k iscaru z mojej strany nemozem sa stazovat na pristup ten ozaj je tam ok ale nechcem mat stres a lutovat .
cervenadiana to mal ist tebe moj prispevok a omylom som ho supla pod ine meno 😉
@berta1988 a co maju s tymi ostatnymi embryami akoze robit? Maju ich tam nechat zamrazene dalsich 1000rokov? A potom? To embryo je len par dnovy zarodok, volnym okom ho ani nevidno 😃 treba si uvedomit zakladny fakt. ZARODOK NIEJE DIETA 😃nebije mu este ani srdiecko. Je to zarodok o cca 4-8 bunkach.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
urcite Brno - ked uz