Inseminácia bez laparoskopie

chilinka
15. jún 2012

Ahojte, dnes sme boli v CAR a lekárka povedala, že môžeme skúsiť najprv IUI a mám ísť na laparoskopiu...lenže sa mi do toho nechce, mám už aj termín, ale bojím sa toho. Aké máte skúsenosti vy? Nemôžem ísť na IUI bez laparky? Keď sa nepodarí na 1x, aj tak pôjdem na IVF.

kveta
15. jún 2012

@chilinka Moje info su z 2009, mozno sa medzi tym situacia zmenila.. Na iui laparku nepotrebujes.. ale niektore poistovne preplatenie IVF podmienuju laparkou.. zisti si, ci aj Tvoja.. mate nejake dg neplodnosti, napr zle spermie a pod.?

chilinka
autor
15. jún 2012

Moja lekárka povedala, že môžem otehotnieť aj pri IUI, všetky výsledky mám ok, problém u nás je v tom, že má partner ED, prirodzene by som otehotnela, keby...takže sme sa rozhodli pre túto možnosť. Spermie sú trošičku slabšie, ale na IUI by mali stačiť 😉 ak by poisťovňa nechcela "prispieť" na ivf, tak sa asi budem musieť prekonať...a možno sa podarí aj IUI 🙂

kveta
15. jún 2012

@chilinka Hm.. a laparku si mala absolvovat v dotycnom CARe?

chilinka
autor
15. jún 2012

Hej...za 200€ 😒

apolenka6
15. jún 2012

@chilinka no ja som bola na laparku v nemocnici nie v CAR a tam som nič neplatila 😨
tiež som mala 4x IUI a aj tak nič ,ale problém je že mm nemá dobrý sper.

kveta
15. jún 2012

@chilinka Tak mas odpoved.. chcu v CARe zarobit..

kytykenka
16. jún 2012

ja som bola na IUI bez laparky len raz potom aom hned cchela IVF a podarilo sa super

chilinka
autor
16. jún 2012

Presne tak to chcem spraviť aj ja 🙂 nepôjdem na laparku, 2x risknem IUI a keď nič, tak rovno na IVF a snáď sa podarí, všetky ostatné výsledky máme v úplnom poriadku.

kozka105
2. feb 2013

ahoj baby,ja som bola na prvej iui v maji2012 a to sa nam nepodarilo,tak som poprosila daotorku najprv laparoskopiu a potom dalsiu iui,,na laparoskopii som bola v septembr 2012 a na iui som bola teras v januari pred dvoma tizdnami v pondelok mam ist na krv,,,som vo velkom ocakavany uz sa nemozem dockat odpovede,,prsia ma bolia,maternica mi napuchla priznaky ako pri prvej iui,,neviem co si mam otom mysliet ale vary sa nam to us konecne podari,,o babo sa snazime us 5rok,,medzitim sme calkali dvojicky ktore som zial Bohu v 5 mesiaci potrarila,, ☹ ☹

lusipe
5. feb 2013

@kozka105
ahoj, ako si dopadlo?...ja som teraz po 3IUI a v stredu mam ist na krv...no ja si test doma nerobim, tak cakam. 🙂

anjelik29
18. mar 2013

ahojte, ja sa práve rozhodujem ísť na laparoskopiu, ale našla som niečo aj o diagnostickej hysteroskopii, co je bez narkozy, a myslim, ze sa tu nerobia prefuky vajcovodov a neviem, pre ktoru sa mam rozhodnut. neviete mi prosim poradit? a teda kyby som sa rozhodla, tak kam mam ist, ci do centra alebo do nemocnice? dakujem pekne za odpovede

anjelik29
18. mar 2013

@lusipe ahoj lusipe, rada by som vedela, ci sa ti to podarilo?

lusipe
18. mar 2013

@anjelik29
ahoj, no nam sa 3IUI nepodarilo, potom sme si dali mesiac pauzu a prave dnes doberam clostil pred 4 IUI...v stredu mam ist na krv a mali by povedat ked pojdeme na to...jasne, chod na tu hysteroskopiu....ja som bola a robili to v CAR...nic bolestive...a hotova si za 5 min...nedavaj si zbytocne zasahovat do bruska....

skaredekacatko
18. mar 2013

@anjelik29 ja sa chystám na lapaku, ale najprv sa musím doliečiť zistili mi zápali. Ja som absolvovala prvé iui a nič tak som sa pýtala či neni dobrá laparka a oni že nech teda idem , po nej sa vraj viac zadarí 😀 Laparka je asi lepsie, pri tom druhom to vraj boli , ak nemáš strach z narkózi tak laparku. Mne to budú robiť v nemocke u nás a je to zadara a dokážu to aj v jdnodňovej keby som chcela.

miska200
20. mar 2013

@anjelik29 ja som bola na hsg - "prefuku" vajcovodov, trosku to bolo neprijemne, ale nic, co by sa nedalo prezit. Je to setrnejsie ako laparoskopia, nerezu Ta a nie je potrebna narkoza. Hsg trva so vsetkym 5 minut a mas to za sebou a uplne normalne fungujes... mne to robil v nemocnici moj gynekolog, a je to normalne vysetrenie hradene poistovnou...drzim palce 🙂

anjelik29
20. mar 2013

@miska200 ahoj miska, asi sa pytam dost divne, ale co je to prosim ta to hsg? ja by som tiez chcela ist hlavne na ten prefuk, leby obavam sa toho, ze to ze sa nam nedari je z mojej hlav, pretoze vsetky vysetrenia, na ktoych sme boli boli v pohode, teda az na zapal, ktory by mal byt uz prec
a ze mi bude stacit prefuk a bude vsetko super

anjelik29
20. mar 2013

@skaredekacatko ahoj, aj nam s manzelom zistili zapal v januari, dali nam antibiotika na 15 dni, co ma islo porazit, kedze ja antibiotika uzivat nechcem, ale tak co nam ine ostavalo, ale tak aspon sme sa ho zbavili a mozme pokracovat v snazeni. a oni ta poslali hned na iui bez absolvovania laparoskopie?

anjelik29
20. mar 2013

@lusipe to mi je luto, ze sa to nepodarilo, raz sa to uz musi podarit, no nie? presne preto nechcem ist na laparoskopiu, ze to inak aj dost boli, ale zas sa bojim, ze keby mi nahodou nieco zistili, ze by mi to nemohli hned odstranit

skaredekacatko
20. mar 2013

@ nie skusili bez toho doktor sa pytal ci som dakedy mala niejake problemi a on ze teda skusime vysledky som v care mala dobre a o laparke som toho vela nevedela az postupne som sa dozvedala, 🙂.

miska200
20. mar 2013

@anjelik29 hsg - to je skratka pre hysterosalpingografia - ludovo "prefuk" 🙂
mne doktor povedal, ze mi IUI bez vysetrenia vajcovodov nespravia, tak som to absolvovala uz vlani vo februari, este predtym, ako sme isli do CAR, a dobre som spravila, tak ci tak by ma to neminulo, aj ked som nemala nikdy ziadne problemy, a nasledne aj vysetrenie ukazalo, ze je vsetko OK...
Inak aj my sme pred tymto vysetrenim museli absolvovat liecbu ATB - bola to riadna hnusoba - 21 dni sme to do seba pchali a az potom som mohla ist na to hsg vysetrenie, ked som nemala ziadny nalez...

anjelik29
20. mar 2013

@skaredekacatko a teda bola si uz na laparke?

anjelik29
20. mar 2013

@miska200 dakujem za vysvetlenie a mozem sa ta spytat, ci sa stale snazite?

miska200
20. mar 2013

@anjelik29 jasne, snazime 🙂
skusili sme 3x IUI a teraz mame podanu ziadost na IVF, tak dufam, ze nam to schvalia co najskor, aby sme mohli ist na vec 😀

lusipe
20. mar 2013

@anjelik29
neboj sa toho HSG...to je v pohode...a ked by mal podozrenie na nieco, potom by ta poslali na laparoskopiu...ale toto je urcite setrnejsie....
@miska200 ani mne 3 IUI nevysli, ale teraz sme vo stvrtom pokuse a toto uz musi vyjst....a hotovo 🙂...tak nech to coskoro schvalia....

miska200
20. mar 2013

@anjelik29 presne, ako vravi lusipe - nemas sa coho bat a je ovela mensi zasah do tela. Ja som tu tiez citala same laparka sem, laparka tam, a tak ked mi doktor povedal, ze pojdem na vysetrenie priechodnosti, ja som sa hned spytala: na laparoskopiu? a on na mna take oci, ze naco by ma zbytocne rezal, ze staci hsg - to som ani netusila, co to je, vtedy 😀
@lusipe stale pokusate IUI? Vy ale mate vysetrenia OK, ze? Asi aj my by sme skusili viacero krat, kebyze nemame zly spermiogram... my ideme rovno na IVF-ICSI, klasicke IVF by asi nevyslo a ja uz nechcem zbytocne natahovat cas... uz vyse 3 rokov sa snazime a ani ťuk...

lusipe
20. mar 2013

@miska200
veru, kazdy by sa tam len pozeral....ale ved to je narkoza a operacia....tie netreba bat na lahku vahu....
hej, dal nam este 4 pokus, a potom sa asi budeme musiet pobavit co dalej...my mame vsetko ok...tak asi je to len o nahode kedy to vyjde....a vies asi kedy by si isla na IVF?...maj?

miska200
20. mar 2013

@lusipe
jooj, hned ako mi to moj cteny cyklus dovoli 🙂... uvidime, ci stihneme maj, ak nie, tak jun na 1000% - IVF bude nasa tohtorocna dovolenka 😀
ale musel mi manzelik slubit, ze ked to nahodou nevyjde, tak niekam urcite pojdeme, aby som sa odreagovala, takze aspon sa mam na co tesit tak ci tak...ale ked ja by som uz najradsej to baabo... uz v roku 2010 sme si hovorili, ze nasa posledna dovolenka vo dvojici, a furt nic 😠

lusipe
20. mar 2013

@miska200
ja to uplne chapem...ja som si uz druhe vianoce povedala, ze to su posledne sami a akosi to nevychadza.... 🙂...ale tie dalsie budem aspon tehotna aspon 🙂....musime zamakat a podari sa to....uz sme na rade.....

anjelik29
20. mar 2013

ste zlate baby, dakujem vam za podporu 🙂 . jasne, ze to vyjde, na dobre sa dlho caka a myslim, ze uz je najvyssi cas, aby sme sa mohli konecne tesit. 2.4. som objednana na konzultaciu do centra, z coho som trochu smutna, lebo zas cakat pokial mi najde vhodny termin na tu hysteroskopiu, no proste mam pocit, ze stale musim len cakat pokial budu vysledky z toho, potom dobrat antibiotika, pokial skonci cyklus... 😒
Asi treba mysliet pozitivne a verit, ze sa to podari a ze aj my budeme riesit tie tehotenske veci.
pekny dnik 🙂

skaredekacatko
20. mar 2013

@anjelik29 este nie musim sa vyliecit a az potom. 🙂

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre