Ahojte zienky, chcem sa opýtať, ak máte skúsenosti, ktorú kliniku by ste mi odporučili?
My navštevujete gynfiv v ZA lebo mame to par minút od domu a chodíme tam už dlhšie. Chodili sme tam pred prvým tehu a teraz sa snažíme o druhe a chodíme tam skoro rok. Ide o to, že chlap ma zlý spg. Morfológia 2% a slabšia pohyblivosť. Skúšali sme 3x plánovaný styk ale nevyšlo to. Teraz to ideme skúšať štvrtý krát ale neboli moc nadšený, že radšej mame ísť do IUI. Že vedia spracovať spermie a vybrať tie najlepšie ktoré sa vložia. Lenže čo som sa na to raz pýtala, písali ste mi sem, že to nie je vôbec pravda a že je tam šanca veľmi nízka. Že veľa kliník odmieta robit IUI s takýmto spermiogramom lebo je to strata času a peňazí. Lenže tu v Gynfive to pre nich očividne zbytočne nie je a ja neviem čo si mám o tom myslieť… premýšľam nad konzultáciou v Martine ale neviem či to nebude to iste. Tak či náhodou nemáte skúsenosť s IUI v Martine a aké majú na to názory tam ak je zlý spg. Lebo už neviem čo je pravda. Dr. v Gynfiv mi povedal, že IUI je väčšia šanca ako PS a že vedia spermiam pomôcť. Vraj to ale nie je pravda a ja nemám ako zistiť či to pravda je, alebo chcú len peniaze. Inak som tam s nimi spokojná, nemám s nimi žiadnu zlu skúsenosť, len ako žena, ktorá sa snaží otehotnieť nevie či sú to len reči alebo fakty. Ďakujem 🙏🏻
Konzultácia ak sa nič nemenilo je bezplatná, ja by som to skúsila isť na konzultáciu do MT nič Vás to nestojí a uvidíte rozdiel v prístupe a možnostiach čo Vám navrhnú. My sme riešili IVF v GF Žilina, dva vklady a nič po roku sme odišli do Reprofit MT a prvý vklad hneď vyšiel, čiže za mňa Reprofit MT na 1000% rozdiel už uvidíte hned len v rámci konzultácie.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Ahoj ja tiež chodím do Gynfiv v ZA. No čo mne bolo povedané, tak pri IUI je šanca nejakých 13%. Ja mám ale pcos a partner teratozoospermiu s morfológiou 1%. V tomto prípade nám tiež odporučili IUI a nepodarilo sa to. Akože z iných diskusií čo som čítala, tak to pri týchto hodnotách nemá moc zmysel, ale niekde som čítala, že klinika ti navrhne skôr IUI a ak nevyjde tak IVF. My už sme v druhom IvF, včera som mala ket tak uvidíme 😊 ale v každom prípade ja už by som preskočila IUI a šla rovno do IVF. Ušetríš tým aj čas aj peniaze. Držím palce 😊🍀