Bojím sa IVF. Ako ste to zvládli?

anusik2
3. jún 2011

v auguste ma čaka IVF, bojim.. bojim... ako ste to ostatne zvladli?

leamax
3. jún 2011

@anusik2 myslim, ze sa nemas vobec coho bat. kam idete na IVF?

pici
3. jún 2011

vobec sa nemusis bat... nie je sa coho.. je to nove. na prvy krat bolo pre mna vela informacii.. ale je tu vela tem o IVF, pripadne temy, kde pisu baby ktore navstevuju rovnake centra, to ti pomoze zorientovat sa...

anusik2
autor
6. jún 2011

@leamax
myslis? chodim do gyncare kosice.. aj ked doki je taky odmerany, dufam ze vsetko dobre dopadne..

anusik2
autor
6. jún 2011

@pici , bojim sa vela veci, ze to psychicky nezvladnem, atd.. viem ze je tu vela tem, snazila som sa to citat, ale o to mam vacsi strach.. takze radsej ,,smelo do neznama,, ako vediet co presne ma caka..

leamax
6. jún 2011

@anusik2 no fyzicky myslem, ze urcite, sama som tym presla a nebolo to nic hrozne. je mi jasne, ze pred prvim IVF ma kazda plne gate, ja som nebola ina. ale fakt sa neni coho bat. psychicky je to dost narocne, s tym treba pocitat a upozornit aj mm, ze mozes byt nervozna atd. podla mna je to jedna z veci, ktore vztah preveria

pici
6. jún 2011

@anusik2 ja som sa na to cele velmi tesila.. brala som to ako krok vpred.. neboj sa... nie je to nic co sa neda zvladnut psychicky, fyzicky a bez ujmy na zdravi :D treba sa pozitivne naladit...a bude to v pohode

anusik2
autor
6. jún 2011

@leamax , urcite kazda z nas mala strach, ale su zeny ktore sa velmi tesili a nemysleli nato ako ja.. tie obdivujem a seba vidim ako zenu, ktora sa do toho tak nadsene nehrnie.. bohuzial.. noooo, co k tomu viac dodat..

anusik2
autor
6. jún 2011

@pici asi taku odpoved mi posle kazda z vas.. tesim sa z podpory a dobrej vole... snad to zvladnem aj ja, ako vy ostatne bojovnicky.. xi

leamax
6. jún 2011

@anusik2 ja som sa tiez aj tesila, nevedela som sa dockat, kedy dojde mrcha aby som mohla zacat pichat 😀 (ale nie som masochista 😀 ) a ked uz sa blizilo k OPU, tak som sa strasne bala, v to rano ma prehnalo este aj v CARe 😀 😀 😀 ale pri druhom uz nie, to uz som brala uplne v pohode.

pici
6. jún 2011

@anusik2 neboj... urcite to zvladnes... pre babatko vsetko, to je heslo ktorym sa riadim... a zatial som to vsetko zvladla, nie som este psycho z toho celeho a tesim sa do dalsieho kola :D

ylin
12. jan 2012

@anusik2 Ahoj. ako ti to dopadlo v gyncare? ake mas skusenosti? O Hermanovi tu nie su prave lichotive komenty. Dalo sa to prezit? Ja sa tam chystam zajtra prvy krat.

anusik2
autor
15. jan 2012

@ylin ahoj, tak doktor Herman je kapitola sama o sebe.. je to clovek bez empatii, vraj odbornik ale dalo by sa o tom- o nom debatovat. u mna zakrok sa vydaril hned na prvy krat, ale diagnostikoval mi jednovajecne dvojcata, ktore su v jednej placente. az v siestom mesiaci mi v nemocnici povedali, ze maju samostatne placenty, nie jednu.. tak neviem. chodila som k nemu asi rok, vysetrenia, operacia..atd.. ale nikdy mi nic nevysvetloval, nepripravil ma na nic.. vsetko sa ho treba pytat a on nie je velmi ochotny aby veci vysvetloval.. v kosiciach je este jedna klinika.. SPLN.

ylin
15. jan 2012

@anusik2 oc napokon mi do toho nieco voslo a navstevu Dr. Hermana som musela zrusit. Teraz cakam na dalsi cyklus. Potom napisem ako bolo. Dakujem za Tvoju odozvu a tesim sa ze Tebe to vyslo. Ja uz mam jedneho syna (bude mat 6 rokov), je tiez aprilovy. Apríl je na to krasny mesiac. Drzim palce nech sa vam dari a vsetko dobre dopadne.

anusik2
autor
17. jan 2012

@ylin ahojky , nechcela som ta vystrasit, len som ti povedala svoj nazor na lekara.. urcite je svojim sposobom odbornik, zakroky robi denne.. poznam vela ludi co chodili k nemu a uspesne, takze bud sa prenesies cez jeho ego alebo zmenis lekara. traba sa ho vsetko pytat, nehanbit sa.. ak bude mat naladu, tak povysvetluje.. celkovy zakrok, odber vajicok a vklad nie je nic hrozneho.. toho sa obavat vobec nemusis.. neboli to , trva to kratko..

ylin
19. jan 2012

@anusik2 nie vobec si ma nevystrasila, toto uz mam v hlave zrovnane a beriem to ako skusku ci ozaj chcem to babetko 🙂 . Chcem ist do toho a preto iste prezijem aj jeho spravanie nech je akekolvek.

anusik2
autor
20. jan 2012

@ylin , to je super.. drzim palce .. nech vam to dobre dopadne.

vikad
20. jan 2012

Ahojte dievčatá. Môžem sa k Vám pridať? Ja chodím do SPLN-u ku Dr. Hredzákovi a som vcelku spokojná, ale tiež sám od seba nieje ukecaný, takže to je asi u týchto lekárov tak ... Dnes som si začala pichať Gonal, teda túto prvú injekciu mi pichla sestrička a od zajtra už idem na to sama, pichali ste si to samé aj vy? Aké to bolo? Ak všetko pôjde dobre, tak možno začiatkom februára pôjdeme na IVF ... Pekný deň a dajte mi tu nejaké pozitívne info, tiež sa bojím 🙂, Vika

ylin
20. jan 2012

@anusik2 dakujem, neskor napisem viac.

anusik2
autor
22. jan 2012

@ylin oki... drz sa..

ylin
22. jan 2012

@vikad Ako ti to ide s injekciami? joj uz by som chcela byt tak daleko. Drzim velmi palce nech sa zadari.

vikad
22. jan 2012

@ylin Ďakujem. No, pichám si ich ráno a dnes to bola tretia. V stredu idem na kontrolu a uvidím, čo mi povie doki. Tento týžden si cchem vybaviť aj predoperačné vyšetrenie, tak dúfam, že všetko pôjde ako po masle a všetko bude OK 😀 A ty teraz si v akom štádiu?

ylin
26. jan 2012

@vikad podarili sa predoperacky? Joj ja sa este len chystam na celkom prvu navstevu centra, este som nezacala cely ten kolotoc, vsetko ma to este len caka. kedy mas zakrok?

vikad
27. jan 2012

@ylin Áno, podarilo sa vybaviť všetko, len včera ma doki na internom vystrašil, lebo ked mi počuval srdce, tak na chrbáte mi zbadal znamienka a povedal, že sa mu nepáčia ... a jedno zvlásť, tak ma poslal na plastiku, ale tam malovali, tak som dnes bola u svojej kožnej. Povedala som jej všetko, ona si prezrela komplet celé moje telo a znamienka a upokojila ma, že bolo by ich fajn vybrať, ale to má čas aj po pôrode, teraz môžem byť kludná, nie su poškodené, ani nejako inak ma nemusia znepokojovať.
Do nedele si pichám Gonal,,v pondelok idem na kontrolu do centra a tam mi povedia, kedy idem na odber. Trochu sa bojím, ale aj teším 🙂

vikad
27. jan 2012

@ylin Neboj sa vyšetrení, len si urob všetky potrebné ešte pred insemináciou alebo IUI ... ja som si ich robila po získaní info tu na koníkovi, alebo rozhovormi s pacientkami v centre a keby som možno mala tieto info a vyšetrenia za sebou, tak som m inulý rok nemusel mať potrat ... ale to nik nevie, len som si urobila vyšetrenia aj navyše teraz, nech mám pokoj v duši ... 🙂 Držkaj sa, papa

ylin
28. jan 2012

@vikad drzim ti velmi palce a zelam vela pozitivnej energie, nebudem ti hovorit aby si sa nebala, poznam tieto obavy a zda sa ze podobne rady nezaberaju. Vsetko bude jednoduchsie ked budes mat po tom. Napis mi, ked budes vediet kedy ta to caka. Veľa šťastia a pozitívnu myseľ. Pa.

vikad
30. jan 2012

Ahojky dievčatá. TAk , teraz som sa vrátila z centra. Dnes som si dopichla ešte Gonal, zajtra večer ma čakajú 2 dávky Pregnylu a vo štvrtok ideme na odber. Napíšete mi, ako to celé prebieha? Viem, že by som sa asi nemala báť, ale strachu nerozkážem, ale sa aj teším 🙂, lebo sa to hýbe 🙂 tým správnym smerom.

vikad
3. feb 2012

@ylin Ahojky, no, som po odbere vajok, v pondelok ma čaká prenos ... 🙂

ylin
5. feb 2012

@vikad budem na teba zajtra mysliet a drzat palce. Vela stastia.

bobinka77
6. feb 2012

@anusik2 Ahoj, ja som tiež pred IVF. Ak sa môžem spýtať, hneď prvé IVF ti vyšlo??? 🙂 🙂 🙂

vikad
6. feb 2012

@ylin Ahoj moja. Vdaka, dnes som bola na vloženie, tak verím, že sa to podarí 🙂, mala som menší problém, lebo sa u mna objavilo OHSS, ale vraj je to mierna forma a nieje to taký nález, že by sa dnes ten vklad nemohol uskutočniť ... Lekárom verím, tka snád bude dobre ... 😉 😉 A Tebe sa ako darí?

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre