Ako 13 ročná som prišla o vaječníky. Budem môcť mať dieťa?

vikikiki_890
19. nov 2020

Ahojte žienky, dlhšie ma trápi jedna otázka. Keď som bola mladá (13r.) prišla som o vaječníky. No boli mi odobraté vajíčka (podľa mojej gyn. Kebyže chcem mať v budúcnosti deti) bola mi nasadená aj liečba hormonálna.
No ako blbá mladá som ju prestala brať. Cca 2 roky nazad. Nedávno som bola u gynekogičky a ze všetko je úplne v poriadku. No nepriznala som sa ze neberiem tie hormóny. Veľmi chcem mať dieta. Myslím na to v poslednej dobe stále a bojím sa ze to možno už nebude mozne ak som to takto zanedbala. Ale dúfam ze by sa s tým dalo ešte niečo urobiť ak mám maternicu zdravú!. Žienky drahé prosím poraďte mi ak máte podobné skúsenosti objednala som sa aby mi nasadili liečbu novú snáď sa to podarí 🙂

banu01
19. nov 2020

@vikikiki_890 takyto problem nemam ale myslim ze ak ti nasadia lieky hormony sa daju upravit...ja som ich mala rozhadzane zistili mi aj stitnu a hormony sa mi upravili

banu01
19. nov 2020

@banu01 tehotna som ale nezostala ani po par pokusoch ivf...ale okrem mojej endometriozy ma aj moj muz zly spermiogram

ktochytavzite
19. nov 2020

o to je mi luto ze si musela mat takyto zasah v 13,tie hormony ner ale nie len kvoli tehotenstvu ale aj kvoli inym veciam aby si rychlo nezostarla,vajecniky produkuju hormony kt zena potrebuje nielen kvoli tehotenstvu.
A s tym otehotnenim podla mna mozes otehotniet len sa dak do poriadku a navstiv dobre centrum.Drzim palce

cookie29
19. nov 2020

Najlepšia rada objednať sa ku doktorke a úprimne to s ňou prebrať. Držím palce

majamat
19. nov 2020

no maternica by podla mna nemala mat problem, ak sa dodaju hormony.
ako si na toms menstr. cyklom?

vikikiki_890
autor
19. nov 2020

@majamat nemám vôbec menštruácie už 2 roky odkedy neberiem lieky :/

majamat
20. nov 2020

@vikikiki_890 a dr. si co povedala? ona sa nepyta, kedy si mala poslednu ms? podla stavu sliznice, vie zistit aj to, v ktorej faze cyklu si. aj keby jej nejaky datum povies, nemusi to sediet.
no kazdopadne musis to s dr. prebrat a mala by si brat hormony, pri nedostatku zenskych pohlavnych hormonov je vysoke riziko vzniku srdcocievnych ochoreni. nas zeny hormony chrania pred takymto ochorenim. samozrejme nedaju sa ludia zaskatukovat, ale v mladom veku ä tym ymslim produktivny vek ) maju infarkt castejsie muzi. u zien rizko sa castokrat problemy s tlakom krvi objavuju prave v prechode, ked hormony ubudaju.

gagik
20. nov 2020

@vikikiki_890 preco ti vzali vajecniky?

pink_lady
28. nov 2020

V 13r si prišla o vaječníky, ale ze ti odobrali a zrejme zmrazili vajicka zrejme v CAR vies od doktorky nie od rodičov? Dr sa ta nepýtala na ms? Bože nehnevajte sa na mna, toto musi byť chlap 🙈Ak ma moj vnútorný hlas klame,hlboko sa omluvam.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre