Mirena - neustále krvácanie aj po 1,5 roku

soldi
15. aug 2023

Ahojte, mate prosim podobnu skusenost? Ako ste to riesili? Ci len dat ju prec?
Mam mirenu zavedenu uz 1.5 roka. Na zaciatku som z nej mala psychicke problemy - depresie, naladovost, a pod. To uz sa ciastocne ukludnilo. Ale stale mam krvacanie/spinenie. Okolie mi pred zavedenim hovorilo, ake je to super, ze nemaju vobec ziadne krvacanie, ale ja momentalne krvacam uz treti tyzden. cez leto, ani kupat, ani sex, nic. na kontrole u gyn som bola pred dvoma mesiacmi, tam bolo vsetko v poriadku. odporucil mi ascorutin.

mate niektora podobnu skusenost? dakujem za podelenie sa.

minenkak
15. aug 2023

@soldi máš asi tu smolu ,že tebe nesadla,myslím ,že je tu takých tém dosť skús pohľadať,ak ti fakt takto vadí asi ju treba vybrať a nájsť inú antikoncepciu

soldi
autor
15. aug 2023

@minenkak tem o mirene je vela, ale nenasla som taku, co by suvisela s tym, ze je neustale krvacanie aj 1,5 roka po zavedeni. vacsinou baby pisu, ze to trva 3-6 mesiacov.

este som nasla, ze by sa mohlo jednat o posun mireny dole do krcku.

a ano, mne ziadna antikoncepcia nesedi, preto mam 4 deti 😀 mirena bola moja posledna nadej

minenkak
15. aug 2023

@soldi tak potom vazektomia u muža

soldi
autor
15. aug 2023

@minenkak dakujem, to som citala, ale rada by som riesila aktualnu situaciu, cze ako to zeny riesili, ked mali takyto problem.
mam noveho partnera, ktory deti este nema, takze vazektomia nepripada do uvahy 🙂 ale dik.

doriiis
15. aug 2023

Pri mirene ale nie každej žene ustúpi menštruácia.Niektore ju majú pravidelne,normálne tak,ako predtým.
Toto je skôr nežiaduca vplyv tej mireny.Ked sú takéto komplikácie,treba prediskutovať prípadne odstranenie

mishach
15. aug 2023

Kamoška takto spinila/krvácala počas celých 5 rokov. Bála sa otehotnieť, tak trpela radšej toto. Keď ju vytiahli, všetko ok

tenerifka
15. aug 2023

@soldi su take zeny, ktore reaguju ako ty a ja som tiez jedna znich, len mne gyndos dal pred zavedenim mireny na skusku na 3-4 mesiace Cerazette, krvacala som pri ñom v kuse tie 4 mesiace a teda mirena sa nekonala, lebo by to bolo rovnake, je to rovnaky hormon

la_dolce_vita
15. aug 2023

Moja sestra tiez dlho krvacala, ja zasa vobec roky rokuce. Kolegyna krvala intenzivne az tak, ze to teliesko uz v sebe nemala. Kazda sme ina, ale je to skoda, ja som max spokojna. A co sterilizacia? Nie je riesenie pre teba?

la_dolce_vita
15. aug 2023

Este doplnim, ze obycajna Dana mi tiez nesadla, tiez krvacanie vela a casto, tak musela von a kupodivu Mirena uplne v pohode.

soldi
autor
16. aug 2023

@la_dolce_vita dana je nehormonalna, preto byva pri nej krvacanie casto a vela. mirena je hormonalna, preto pri nej krvacanie vacsinou nebyva, alebo len velmi slabe.

soldi
autor
16. aug 2023

@la_dolce_vita
@tenerifka
@mishach
@doriiis tak som volala gyn a mam prist zajtra rano na lacno. tak som zvedava, co sa bude diat. lebo zdoraznoval, ze nalacno. najprv som myslela, ze mi chce zobrat len krv, ale mozno ju bude treba vytiahnut? to sa robi nalacno? neviete?

la_dolce_vita
16. aug 2023

@soldi ano, to ja viem, mne to skor prislo tak, ze telo ju nechcelo prijat

la_dolce_vita
16. aug 2023

@la_dolce_vita tiez to akurat riesim, pretoze mam 50 rokov a 6 rokov Mirenu, tak co dalej. Mne ide preverit plodnost a uvidi sa. A nalacno kvoli krvi jedine?, vybera sa hocikedy, aspon tak si to pamatam, ze proste prides, vyberie a aj da novu, ak treba.

la_dolce_vita
16. aug 2023

@soldi to som samozrejme chcela odpisat tebe a nie sebe 🙂))))

macatt
16. aug 2023

Vyberá sa hocikedy netreba byť nalačno… kamoške Ascorutin pomohol..

soldi
autor
16. aug 2023

@macatt ascorutin pomaha pri spineni, ale ja reulerne krvacam uz treti tyzden. nie extra silno a vela, ale je to tmava krv a stale, co urcite nie je uplne v poriadku.

soldi
autor
16. aug 2023

@la_dolce_vita tak asi teda kvoli krvi, dobre, som kludnejsia. asi ci nie som anemicka. ale krvacanie nie je silne, skor je to otravne.
ja mam taky "problem" ze mam velmi posunuty prah bolesti, cize keby sa nieco dialo, co bezny clovek citi ako bolest, tak ja to necitim, cize neviem objektivne posudit, ci je nieco zle alebo nie.
napr ani pri porodoch som necitila bolest, ale iba tlak a stahy, co sposobilo, ze som posledny porod takmer nestihla prist do porodnice, lebo ma nic nebolelo, len som citila tlak v pravidelnych intervaloch, co som za porod nepovazovala 😀

la_dolce_vita
16. aug 2023

@soldi daj vediet ako si dopadla. A neuvazujes o sterilizacii? Mam kamosku, co si dala a ma klud.

soldi
autor
16. aug 2023

@la_dolce_vita ano, napisem, sama som zvedava, co sa to deje. dva mesiace dozadu som bola na kontrole a vsetko bolo v poriadku.
o sterilizacii neuvazujem, lebo mam noveho partnera, ktory ziadne deti nema a nechavame si zatial otvorenu moznost, ze mozno raz budeme mat spolu.

miriam11
16. aug 2023

@soldi ja sa čudujem, že už pri tých depresiách si to svinstvo nedala preč...a ty s tým žiješ 1,5 roka. Sníva sa mi.

macatt
16. aug 2023

@soldi ona tiež krvácala, mala vkuse vložku pol roka., ascorutin posiluje steny ciev, neublíži ti ak si ho na 2 týždne nasadíš.. každá sme iná, nemusí pomôcť tebe ak si ho už skúšala..

soldi
autor
16. aug 2023

@miriam11 tie depresie potom ustupili, tak som to neriesila, teraz som uz nastastie psychicky viac menej v poriadku. ale tiez som naklonena ju dat prec. len fakt neviem aku atk nasledne volit, nejaku potrebujem urcite pri mojej plodnosti :(

soldi
autor
16. aug 2023

@macatt ascorutin poznam, uzivala som v tehotenstve, aj teraz ho beriem, ale iba druhy den zatial, tak uvidime.

raffaella
16. aug 2023

@soldi ja mám tiež cca 1,5r Mirenu a krvácanie mi haprovalo tak do 6-8 mesiacov. Potom sa to úplne ustálilo a posledné 2 mesiace už nemám menzes vôbec. Doktor asi vie čo robí, ale kontroloval ti to aj ultrazvukom? Ja si ešte tak z času na čas normálne nahmatám zvnútra, či cítim vlákna pri krčku, proste taká kontrola.
Inak ja si Mirenu veľmi chválim.
Som zvedavá čo zajtra porieši dr, snáď sa ti to nejako ustáli, držím palce

la_dolce_vita
16. aug 2023

@soldi tak to chápem... tiež mám bezdetného partnera, ale už starého 🙂, takže už deti nechcel naštastie, pretože aj ja som už stará 🙂

la_dolce_vita
16. aug 2023

inak baby, ako som písala, tiež to teraz riešim a sám dr. mi povedal, že kľudne 6 rokov to môžem mať, v mojom príprade dokonca aj dlhšie, takže fakt je to super a keď si to človek prepočíta, tak aj cenovo výhodné.

macatt
16. aug 2023

@la_dolce_vita mne zasa Dr povedal, keď som ju mala 5,5 roka a nechcela som ju von, že už účinok nemá a radšej ju dať von, nech tam nezarastie( nestrašim, len píšem stanovisko môjho Dr má cca 55-60rokov a vraj také prípady mal) že tam už nemá čo robiť..

macatt
16. aug 2023

@la_dolce_vita keď už rok nadsluhuje a nekrvácaš je možné, že už si v prechode, alebo po prechode či ako😉 ja by som sa tej záručnej doby držala, ja sa k týmto veciam staviam zodpovedne, nemalo by sa hovoriť o tom, keď je niečo na 5 rokov, že to tam môže byť 6 a viac rokov, moj Dr mal úplne iné stanovisko k tomu..a ešte ma zvozil, že už pol roka meškám, že som nezodpovedná, že sa môžu tvoriť cysty, že to tam pol roka už nemá čo robiť.. tak len aj ty si daj len na to pozor, alebo si to over u iného Dr💛

la_dolce_vita
16. aug 2023

@macatt akurát dnes mi to povedal, u mne už asi nehrozí tehotenstvo v mojom veku, tak to je dôvod, ale to zarastenie aj mna napadlo... joooj ☹