Dobry den, prosim Vas o radu. moja dcerka mava casto afty a objavila som na nete bunkove _ mineralne _ Schuslerove soli, ktore su podobne ako homeopatika, len sa neliecia, podobne podobnym, ale doplnanim mineralov podobne riedenim, ako u hemeopath. A prave to ma znepokojuje, to riedenue. Mozem ako veriaca bunkove soli ? Dakujem
waw...21. storocie...🙂
Fuuuha.....ty si pekne mimo.....
Pridaj sa do skupiny Veriace mamicky. Vysmech si nevsimaj.
@catherinah aky vysmech? Nezijeme v stredoveku. Nech ma vieru,nech dodrzuje kadeco ale pre boha,ak ma dieta problem tak viera ide bokom a snazim sa mu pomoct! To je chore fakt
@catherinah ja som tiez toho nazoru, ze ta viera je niekedy nebezpecnejsia , ako soli, lieky, homeopatika...ludia prestavaju vidiet realitu...
@catherinah tu nejde o vysmech ale o zdravy rozum !!! To fakt niektori ludia v dnesnej dobe takto uvazuju ??
20otcenasov 10zdravasov a boh ti odpusti niektorym vam uz hrabe z tej viery zbohom zdravy rozum
Keby mala tvoja dcera rakovinu, odmietla by si liecbu transfuziou alebo kostnou drenou?
@xstelinka ja som raz videla dokument neobycajne tehotenstva. Ukazali tam manzelsky par kt zil v komunite,boli to veriaci ludia. Zena bola tehotna,k dr nechodila,akurat mala jednu kamosku sestricku kt ju obcas prisla pozriet. Zena mala preeklampsiu a ine zdravotne problemy. Jej rodina jej vsak odmietla zavolat zachranku a dokonca aj tu sestricku vyhodili,hrozila jej smrt aj babatku,jej matka vsak povedala ze to treba nechat na boha,ak sa on rozhodne vziat si jedneho z nich alebo oboch budu to musiet respektovat. Az jej manzel ked si uvedomil co hrozi tak zavolal zachranku. Potom sa s komunity odstahovali.
Proste to je chore!!
* z komunity
zeny,je rozdiel veriaci a sekty,kde nedovolia ani len myslienku na lekara a kde este nemocnica,transuzia a podobne veci
a ano,katolicka cirkev neuznava urcite 'liecenia"za vhodne.....ale nikdy ich nikomu nezakazala....odporucala neliecim sa takto
napr.ani nikdy nikomu katolicka cirkve nekazala,ani zenu nenutila,aby sa nechala muzom otlkat,aby zena nechala deti otlkat,lebo laska k muzovi,atd
ludia si vyfabuluju kadeco,len aby neriesili neprijemnosti....aaaa vlastnu neschopnost riesit vazne veci hodia na cirkev
ved ked uz sme v tom 21.storoci,tak trosku rozmyslajme...a mame moznosti,studujme,nerobme hanbu tomu,comu verime tym,ze namiesto toho,aby sme vedeli o com hovorime,si vymyslali...hladali info na kadejakych forach a verili vsetkemu,co jedna baba povedala,informacii je teraz viac ako inokedy=len netreba byt pohodlny
takze neznalost neospravedlnuje-smejme sa z toho,co pozname
a ano,je 21.storocie...a ano,vysmech tu nepatri
ja neviem v akej cirkvi je autorka...ale myslim,ze ked clovek chce a zaujima sa,vzdy adekvatnu odpoved najde
@terezka1947 suhlasim s tebou,ale mnoho veriacich sa sprava az fanaticky,a robia aj to co im viera neprikazuje. Stale si vsak myslim ze ak by slo o zdravie mojho dietata alebo blizkej osoby tak by viera sla bokom. Ci uz by to bolo podla viery vhodne ci nie,kaslala by som nato
@petulda333 ver,ze aspon,co sa tyka,katolickej-lebo iba k nej sa mozem vyjadrovat-tak tam sa zdravie neriesi zakazmi=nezmyselnymi....ak sa chrani zivot a dostojnost=tak uplne rozumne....ale uznavam=mnoho ludi si dokaze vselijako poprisposobovat veci a to,co si mysli a z toho vzynikaju bludy
je to velmi smutne,lebo prave neznalost produkuje neskutocne hluposti
vies....ja si vazim vsetkych ludi,kt.ziju podla svpjho presvedcenia-ale skutocneho,nie povyzobkovaneho-co mi odkial pasuje,to si robim
pacia sa mi ludia,kt.aj rovno napisu-neverim...
a stoja si za tym....a aj verim a tiez si za tym stojim
a nelavirujem
@terezka1947 ja som tiez katolicka,takze viem o com pisrs. Moj priklad co som pisala bol v inej viere(mozno sekta neviem). Ja tiez respektujem ludi ci uz veria alebo nie,len z niektorich mi je smiesno,z niektorich zle,lebo si to upravuju ako im to vyhovuje
Mne pride vzdy usmevne, ked katolicka viera broji proti homeo a podobnym veciam, pretoze udajne ide o ciernu magiu, ci cim to zdovodnujete 🙂 Pre mna je nabozenstvo na rovnakej urovni, ako homeopatia, bunkove soli a dalsie podobne oblasti. Oboje je postavene na viere v nadprirodzeno, ktore lieci/pomaha.
Osobne napriklad nevidim rozdiel medzi homeopatikom a svatenou vodou, ak sa bavime o principe, ako vznikaju.
Takze?
A aby bolo jasne, z viery sa nevysmievam, respektujem. Hovorim len o tom, ze odmietanie ostatnych druhov nadprirodzena (prevazne) katolicizmom je pokrytecke a smiesne.
homeopatikum je diskutabilne celkovo....nie je katolickou cirkvou zakazane,ale nie je odporucane...
svatena voda a homeopatiku nemaju rovnaky zaklad,ani princip
"ucinok"svatenej vody je v niecom uplne inom a pre neveriacich ani nema mat preco nejaky vyznam-lebo suvisi s vierou
svatena voda nelieci,ani nie je nijako pomocna liecbe
a co sa pokrytectva tyka...nie cirkev je pokrytecka,ale niektori ludia v nej-neexistuje kolektivna vina,ci ano?
vzdy vsetko stoji a pada na ludoch
a bohuzial,vsade
ale tak....to asi nezmenime,mozme aspon my zit "nepokrytecky"v tom,co verime a je jedno,v com.....ale uprimne
lavirovanie prinasa iba nezhody a hluposti,na ktore sa len nabaluju dalsie hluposti-myslim,vo vseobecnosti....
@majsenka prepac... co ma toto spolocne s vierou? ja teda neviem v co veris... ale katolicka viera urcite nezakazuje liecit ludi - mozno sekta nejaka pridruzena, ale urcite nie BOH a viera v neho...
@catherinah ty v co veris prosim ta? tu je vacsina mamiciek veriacich, co take tajne v tej sekte co mate preberate ked nemozes poradit verejne ale musis mamicku uzavriet v nejakej skupine? tak sa slabe jedince najlahsie manipuluju, ze?😢
@terezka1947 "ucinok"svatenej vody je v niecom uplne inom a pre neveriacich ani nema mat preco nejaky vyznam-lebo suvisi s vierou" - no ved o tom pisem, to iste podla mna splna aj homeo. Ja neverim, ze tam lieci ucinna latka rozriedena na mensie ako stopove mnozstvo.
@dai asi len nechcela,aby sa do nej navazali-niektore...ale co tak sledujem,navazaju sa len stale tie iste zeny na MK do kazdeho a v kazdej teme-taaak asi preventivne,kym sem nezabludia ju presmerovala🙂
@majsenka na oapkujuce sa afty zvys vyrazne prijem vitaminov zo skupiny b komplex forte a nieco na posilnenie imunity opakujuce aktozne stavy je potom mozne liecit aj napr herpesinom
Normalne rozdrv b komplex forte s trochou vody a vytierat pusinu plus aj b komplex davat normalne vsetky kefky dudle a pod vyhodit davat velky pozor na to aby neochorela lebo afty su povacsine prejavom znizenej imunity
@sintra myslim s vierou, nie takou-ze verim sv.vode,zachrani ma....nie je to to iste ako homeo-nejaky placebo efekt
uplne na inom zaklade je sv.voda a suvisi s katolickou vierou
nebudeme to tu teraz rozoberat,lebo naco
ani je neverim v ucinok homeo...lebo nieco xkrat riedene a nariedovane....neviem,no...logicky to asi velmi beriem,ale nevidim tam nic ucinne
bratranci su biologovie,fyzici,atd...a uz clovek nieco z rozhovorov zachyti...ale ani zdravy sedliacky rozum nepusti...
ale tak-kazdy verme tomu,co nas naplna...
A ano katalicka cirkev neodporuca homeopatiu tie soli ja nepoznam ale najprv by som skusala standardne postupy na boj s aftami tiez sme s nimi dlho bojovali
A teda ja tiez homeopatiu detom uz nedavam bud bylinky alebo lieky resp samozrejme vela sa da aj stravou ovplyvnit
@majsenka ja by som ti odporucala aj komplet vysetrenie,no a urcite ako baby odporucaju,vitaminy doplnit,mineraly....posilnit imunitu
mne sa afty zvykli robit pred skuskovym obdobim,ked som malo spala,stresovala sa....jedla nepravidelne...brala som potom aj vitaminy,aj nejake mineraly-odporucane lekarkou,ale nepamatam uz
@terezka1947 tak ja tiez homeo neodporucam pokial mi to nedava zmysel - tiez som zvyknuta na bylinky, prirodzene vitaminy a ked uz tak lieky... tu na afty dobre dievcata radia vitamin B - u nas to vzdy zabralo ( samozrejme aj sa pozriet na stravu, co nam chyba ked sa tie afty opakuju ) plus komplet rozbor ci za tym nie je nejaky nelieceny zapal...
akurat mi pride divne davat to do suvislosti s vierou - jasne ze viera ma silne psychologicke ucinky, pri tazkych chorobach je to podla mna jeden z rozhodujucich faktorov pre vyliecenie...
Skús dať dcérke zobrať krv na zistenie hladiny železa v tele. Afty (ak sú to naozaj ony) sa vytvárajú pri jeho nedostatku , ale napríklad aj pri kvasinkových infekciách alebo rôznych zápaloch v tele, ktoré sú spôsobené prekyslením prostredím (ak máte v strave viacej cukrov).
Ak ju popri aftách bolí aj hlavička, myslím, že nie je čo riešiť.
So Schuslerovými soľami a homeopatiou mám bohaté skúsenosti. Mne homeopatická liečba veľmi pomáha a tiež som veriaca 🙂
Ak by si predsa len chcela doplniť dcérke iba minerály, skús výrobok Fytominerál- je to koloidný roztok minerálov so 64 prvkami Mendelejevovej periodickej sústavy v prírodnej forme. Výrobok je skvelý, taktiež Ti to píšem z vlastnej skúsenosti.
Keby som videla svoje dieta trpiet,urobila by som cokolvek len aby mu bolo leosie a ziadna viera by mi v tom nezabranila!