Čo hovoríte na jazdu na bicykli počas tehotenstva?

zuzu_79
21. aug 2014

Ahojte kočky, chcem vaše názory na tehotenstvo a jazdu na bicykli, niekto hovorí ano niekto nie,
ako to je teda????

grundia
21. aug 2014

Pokial sa na to zena citi a nieje nejak rizikova,neboji sa,ze ohrozi dieta,preco nie?

mircalla
21. aug 2014

Ano asi zavisi, v ktorom mesiaci, a hlavne ci chces ist do lesa na par hodin bikovat hrbolaty teren alebo po rovinke na dedine 10 min do obchodu

inffinity
21. aug 2014

Jizda na kole je ok, pokud ti bricho nezavazi 😉 ja napriklad tedka uz nejezdim po terenu ale jen na rovne ceste aby me nenatrasalo ale ok v pohode 🙂 a davat pozor abys nespadla jinak je to ok nevadi to 🙂

bajana
21. aug 2014

bala by som sa padu...takze za mna nie, radsej plavanie alebo rychla chodza...

katpetdo
21. aug 2014

v pohode, hlavne ak si jazdila aj predtym. jasne, ze ziadne riskantne tereny. tehotenstvo nie je choroba

atrami
21. aug 2014

Jazda samotná nieje nebezpečná, len je vyššie riziko pádu, úrazu, to je celé.

prasiatko30
21. aug 2014

Pokial nerobis free style zjazd z 2000m vysky tak do pohody. Holandanky sa bicykluju este aj v den porodu preco by si nemohla aj ty

saska.t
21. aug 2014

jazdila som na bicykli do 38 tt uplne v pohode,kedze starsia sa naucila bicyklovat a stale chcela len jazdit,ziadny Problem som nemala 😉 Dr.tiez nenamietal..

ivetoy
21. aug 2014

ja jazdila aj sankovala sa ...

lubina
21. aug 2014

pocas prveho tehotenstva som sa v pohode bicyklovala, nebol ziaden problem....pri druhom som bola viac unavena, mala som tehotensku cukrovku, tak ma to ani nelakalo. Zavisi to od zeny a kazde tehotenstvo je tiez ine, preto ak sa zena citi dobre, podla mna je to ok, ak ma problemy, tak asi radsej nie...

vulka
21. aug 2014

Pri tej dnešnej premávke na cestách, tam nechodím ani bez brucha.

suezee
21. aug 2014

Kamoska v tehotenstve spadla z bicykla a narodilo sa jej slepe dieta. Ja by som neriskovala

smotaneeela
21. aug 2014

fakt mám pocit, že tu sa SK sa všetko len zakazuje, nevidím dôvod prečo by si nemohla, pokiaľ nemáš nejaké problémy a predtým si jazdila, nie moc frekventované cesty. Jediný problém je riziko pádu. Skús dať na svoje pocity, sama cítiš, čo je pre teba dobré

map0007
21. aug 2014

Ja som tiež bicyklovala,treba si dávať pozor a hlavne ako dovoľuje stav.Dr.tiež nenamietal-iba povedal ak ste bicyklovali aj pred tehu prečo nie,len nepretazovat telo,neskor som si kupila stacionarny bicykel,aby som nevyšla s cviku.Ale čím bolo bruško väčšie tak som nevládala.Potom až po pôrode a zahojeny som na bicykel sadla zas.🙂

haslerka1975
21. aug 2014

Pohoda, ak si bola zvyknuta aj predtym. Len opatrne a pozor na pad. V poslednych tyzdnoch tehu som si to doslova vychutnavala .)

ikke
21. aug 2014

ano, v holandsku bicykluju zeny aj den pred porodom (doslova), len teda tu su cesty a cyklocesty o dost menej derave nez drviva vacsina slovenskych ciest a hlavne chodnikov, a aj vodici su na cyklistov zvyknuti... ale v zasade - pokial ides po bezpecnej ceste a citis sa na bicykli pohodlne, nie je problem jazdit (s primeranou davkou opatrnosti) 😉

alex31
22. aug 2014

nie je jednoznacna odpoved ci ANO alebo NIE ... vsetko zavisi od toho ako je na tom zena po fyzickej stranke a co vsetko robila uz aj pre tehotenstvom ... teda naco vsetko je jej telo v podstate uz zvyknute ... tazko porovnavat niekoho kto takmer cely zivot cvici a napriklad aj pravidelne bicykluje s niekym kto si to prave "vymyslel" kratko pred tehotenstvom alebo dokonca pocas tehotenstva lebo sa na to prave citi ....
kedze ja patrim k aktivnym sportovcom skor sa priklanam k nazoru ze tehotenstvo predsa nie je choroba a tak nie je dovod prestavat so svojimi aktivitami ani s narastajucim bruskom ... aj ked nejake limity tam urcite su ale kazdy uvedomely clovek ktory sa v tejto oblasti pohybuje uz dlhsie si pred tym nieco aj nastuduje pripadne pozna svoje telo a vie co vsetko zvladne a ci moze dovolit ...
konkretne ku bicyklu mozno by som si len viac davala pozor na teren a take tie stresove situacie - aj ked v tej druhej oblasti to nezavisi vzdy len od toho cyklistu ... ale inak preco nie .... mam kamosku ktora bicyklovala pred tehotenstvom a aj cele tehotenstvo a dokonca uz aj teraz s malym "uzlickom" priviazanom na hrudniku a vsetko je uplne v poriadku ... 🙂 🙂 🙂

sakura77
22. aug 2014

Jazda sama o sebe je ok..pokial.nespadnes..moja kamaratka spadla. .ona doudierana a babo neprezilo...takze treba zvážiť. .

bykaterina
22. aug 2014

zalezi od toho ako sa citis , ale keby si mala doma stacionarny bike tak tam sa nemas kde vykotit 😀 ,na cestu by som urcite nesla ,kedze u nas jazdia na autach ako hovada ☹

adula12
22. aug 2014

neviem ako inym, ale mne lekarka zakazala jazdit na bicykli. ani doma na stacionarnom a ani po vonku. vravela, ze ten tlak na posvu je nebezpecny pre dieta... takze ja by som neodporucala... a to som mala bezproblemove tehotenstvo...

lucia132
22. aug 2014

Presne, neexistuje jednoznacna odpoved... Ja som bola v 5. mesiaci tehotenstva, a na dovolenke so svokrovcami som bicyklovala v 30 stupnovej horucave, ale len na zaklade toho, ze svokor je gynekolog a tvrdil, ze to je v pohode, do momentu, ked sa citim takto v pohode. Ked som uz nevladala, tak som len zliezla a kracala 🙂
Na druhu stranu, ked som sa chcela ist korculovat, s tvrdenim, ze na korculiach sa citim takmer sebaistejsie ako na vlastnych nohach, tak to mi nedovolili (ani manzel ani svokor 😀)

Cize risk je pad a jeho nasledky, samotne bicyklovanie ak sa pocas neho citis fyzicky v poriadku babatku neublizi. Dolezite je rovnako ako pri behu si ustrazit tep srdca, ktory by nemal byt vysoky. 🙂

maznacik007
22. aug 2014

pri dcere som nastastie este nepoznala nejake mamickovske fora a bicyklovala som este den pred pôrodom po polnej ceste niekolko km ...

osobne si myslim ze bycikel je bezpecnejsi ako napr. kolieskove korcule ...

skoricaxx
22. aug 2014

ahoj záleží od taho ako sa pri tom cítís no ja som uz v niakom tretom nemohla na bicykel sadnúť vetko ma bolelo, ale pokopcoch som behala do konca 7mesiaca....

mamulka211
22. aug 2014

JA som dva tyzdne pred porodom este behala na bicykli, susedy sa smiali, ze aj na nom porodim. 😀

milan_branik
22. aug 2014

dost riskantne chodili sme plavat.........

lennicka
22. aug 2014

Ja som lyžovala aj korčuľovala / asi v 5 mesiaci som prestala/ bruško rástlo a ťažisko sa presuvalo a uz som cítila ze nie. Tak som zacala s jogou a plávaním. Ja som pred otehotnením behavals a pocas tehotenstva vôbec. Asi treba počúvať svoje telo, každý je individuálny, co vyhovuje mne, nemusí inému....

soniatko
22. aug 2014

ja som bola v porodnici na izbe s postarkou, ktora do 8.mesiaca roznasala postu na bicykli a 3hod!!! po porode si sadla do tureckeho sedu. druhorodicka. my ostatne sme na nu pozerali s otvorenymi ustami.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre