Dieťa v pestúnstve - príspevok

22. aug 2024

Ahojte,
Od piatku máme 5mesačnú u nás doma na tých prázdninách alebo ako to mám správne povedať.. Kým súd neprebehne mala k nám stále nepatrí. A moja otázka znie či mám narok na dáky ten príspevok. Poviem pravdu nikdy sme sa o to nejak nezaujímali nakoľko s peniazmi nemame problem ale pani v domove že to si mame vybaviť a tak no tak reku dobre keď mame nárok tak nenecham to štátu..tak klasika keď neviem googlim no a jedine čo som našla tak len toto ale tu píše len do 6mesiacov takze teraz tak sedim a rozmýsľam že však kym bude sud mala už 6mesiacov mozno ani mať nebude môže mať6m a týždeň napr..tak ja len či vie mi niekto odpovedať na moju otázku ..či mám narok a mam to riešiť alebo nemám nárok a nestrácať čas ?

Ďakujem krásne ❤️

mamina7070
22. aug 2024

mate ju na hostovskom pobyte? jedine CDR detsky domov by vam mal dat stravnu jednotku podla poctu dni

autor
22. aug 2024

@mamina7070 Ano.. aha super ďakujem lebo oni stále mi nukali a ja nechcela že ja si kupim😂😂😂😂… akurat si vybavujeme tie papiere mam potom na dačo na rok alebo nie ?? Lebo ak nie a mam to riešiť ja som človek kt. Chce byt bez starosti 😃

jaga18
22. aug 2024

Keď už budete mat právoplatný rozsudok, môžeš si vybaviť materské/rodičovský príspevok. Zatiaľ len stravnu jednotku od CDR.

kikuska_wedge
22. aug 2024

Teraz mate narok na stravnu jednotky z CDR. Po tom ako budete mat sudom zverene do pestunskej starostlivosti budete mat narok na "opakovaný príspevok dieťaťu zverenému do náhradnej starostlivosti". Ziadost sa podava na upsvar v mieste vasho trvaleho bydliska. Mesacna vyska (pre deti do 10 rokov) je dvojnasobok zivotneho minima na dieta. Od 1.7 to bude cca 250e.

any_soj
23. aug 2024

Zostáva už u vás až do zverenia? Takže si dávate žiadosť o neodkladne opatrenie, však? Hneď po schválení neodkladneho opatrenia máte nárok na všetky príspevky ako rodič, aj dieťa na opakovaný príspevok dieťaťu v náhradnej starostlivosti. Neodkladko nemusia schváliť (nám napríklad neschválili - sudca napísal, že veď môže byť ďalej v profi rodine v Trenčíne a môžeme za ním dochádzať z Brezna 🙈 9 mesačné bábätko, kde ide o to čo najskôr aby bolo v konečnej rodine, tak sme mu mali takto do 18. mesiacov podľa sudcu robiť stresy 🤷🏻‍♀️, bola som teda 9 mesiacov doma so synom až do sudu, bez príjmu, keďže popri bábätku som samozrejme nemohla ďalej učiť, aj bez rodičáku, čo teda bol dosť zaberák finančný) - preto si určite dajte pomôcť s písaním neodkladka. Ozvite sa napríklad do Návratu. A v tom čo zdieľate na vás bude platit ten bod že zverenie do pestúnskej starostlivosti, čiže nemusí mať pod 6 mesiacov.

autor
23. aug 2024

@any_soj ano ostava už u nas v stredu pridu spísat
Papiere a potom môžme ist na urad pod kt. spadá mala a uvidi sa potom..😏

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre