Zrelá placenta v 35 tt.

charlotte345
28. júl 2018

Dobrý večer chcela by som sa poradiť som v 35 tt dokror mi na sone povedal že mám zrelu placentu 3 bola som aj na vyšetrení v nemocnici kde my povedali že zatiaľ nieje potrebné ukončiť tehotenstvo nakoľko mám dobre prietoky a záznam s ct-g neviem čo si mam myslieť dosť sa obavám máte niekto s tym skúsenosť?? Povedali že mám byť opatrná dávať pozor ale som v takom strese že už ani žiadne pohyby necítim..

lednickajana
28. júl 2018

@charlotte345 ahoj hlavne klud,stres neprospeje ani tebe ani babatku.a zas 35 tt je uz fajn,o chvilku je drobcek riadne donoseny takze nieje dovod na stres...zas keby to bolo zle uz si hospotalizovana,niekedy lekari len prehanaju a zbytocne stresuju mamicky..drzim palec nech vsetko dobre dopadne

whatever1
28. júl 2018

@charlotte345 Neboj, neposlali by ta domov keby sa babu nedarilo. Dolezite je ze ma prietoky v poriadku. Ale ak sa ti hocico nezdalo tak sup na pohotovost, hlavne sleduj pohyby.

pininka
28. júl 2018

Je lepsie ze o tom vies, ja som bola na kontrole v 33t a vsetko bolo ok, maly mal 3400g, cakali sme ze bude vacsi tak ako jeho brat. Nakoniec sa vsak vypytal uz v 38t co by nebolo nic hrozne keby az pri porode nezistili, ze stara jazva bola total na prasknutie, voda zelena a placenta proste nefungovala ako mala, maly uz nic nepriberal a nakoniec skoncil na Jiske pre malaadaptaciu pluc. Z vlastnej skusenosti radim ak sa da potiahnut to co najdalej pokial ide o prirodzeny porod. Ak sa neda, budu na to pripraveny, lebo ta upozornovali

evalin88
28. júl 2018

Mne to povedala moja dr. Uz v 30.tt. Hneď ma poslala do nemocnice.. Dokonca mi povedala " radsej nech ho vyber skor, dorastie v inkubatore".. Monitorovali mi potom casto prietoky a ako maly pribera. Kym su prietoky ok.je to v pohode.. Tiez som mala stresy a maly sa narodil az 40+6 tt.

charlotte345
autor
29. júl 2018

@evalin88 ahojnako často ti monitorovali tie prietoky a pohyby si vždy cítila silne ja cítim dosť slabé dnes cely den skoro žiadne len slabucke

charlotte345
autor
29. júl 2018

@lednickajana ahoj no snažím sa je to moje prvé tak som taká ustráchana so všetkého najradsej by som asi ozaj bola hospitalizovaná pre istotu ale dúfam že je všetko ok aj keď dnes sa mi zdá že sa mi malinky dosť málo hýbe skoro vôbec.

vivian27
29. júl 2018

Ja som mala to iste od 35tt ale prietoky v poriadku tak neriesili. Nakoniec som isla (dobrovolne ale lutujem to) v 38tt na vyvolavacku.....

whatever1
29. júl 2018

@charlotte345 ak mas pocit ze sa malo hybe tak skoc na pohotovost. Nic za to nedas. Len ti skonroluju babo a ty budes aspon kludnejsia. Neni na tom nic trapne. Ja som takto isla do nemocnice na pohotovost lebo som ten den necitila skoro ziadne pohyby a to som bola len cca 25tt. Vsetko bolo OK, ale nechali si ma pre istotu na pozorovanie.

whatever1
29. júl 2018

@charlotte345 skus este spapat nieco sladke alebo vypit pollitra vody, lahnut si na chrbat prehmatat si brusko, skus sa prevalit na bok, pusti si nahlas hudbu z mobilu a priloz pri brusko...alebo skus kavu. Ak sa ani pri jednom nerozhybe tak ozaj radsej chod na pohotovost. Mozno ze ma len tvrdsi spanok ale istota je istota

evalin88
29. júl 2018

@charlotte345 ja som ich citila iba okolo piatej po obede a o desiatej vecer. Maly vela spal a stale vela spi.. Prietoky monitorovali skoro pri kazdej poradni v nemocnici.. Bud prietoky alebo CTG a poradnu som mala kazdy tyzden.. Brali ma ako rizikovu.. ak vraj male nebudem citit mam prist na prijem.... Ja som ho vzdy citila v tom istom dennom case ale silno.. Ono ide o to ze placenta zasobuje dieta okrem vyzivy aj kyslikom..

evalin88
29. júl 2018

@charlotte345 skus pit vela tekutin.. Je jedno co.. Mohlo by to zlepsit prietoky zvlast v tychto teplach 🙂 drzim prsty 😁

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre