Veľmi silné opuchy. Čo robiť?

nikush4
1. dec 2009

ahojte baby. chcem sa s vami poradit. som v 34 tt a uz asi dva tyzdne mam velmi slne opuchy nielen noh okolo clenkov..ale hlavne stehien bokov, zadku aj v dolnej oblasti chrbtice... som cela naliata vodou .. a je to aj dost bolestive na dotyk. k doktorovi idem az o dva tyzdne.. preto chcem vediet ci ma niekto tiez skusenosti az s takymto velkym zavodnovanim sa.. ??? alebo som exempar? 🙄 a ci sa da proti tomu nieco robit...nejako tomu pomoct.???

adellaide03
1. dec 2009

Nikus otoky v těhotenství není žádná legrace a může to být dost nebezpečné jak pro Tebe tak i pro miminko. Jak si na tom s krevním tlakem a co moč?Hele být Tebou raději zajdu k doktorovi dřív. Nemusí to nic znamenat, ale jistota je jistota. Držím pěsti ať je vše OK.

surviver
1. dec 2009

nikush na Tvojom mieste by som nečakala 2 tyždne a išla k lekarovi hned,možno to nie nič važne,ale taketo opuchy ako opisuješ možu byt velmi nebezpečne ...tak radšej chod hned,z moču Ti vyšetria bielkoviny a tiež pozru krvny tlak...držim palce...

garonka
1. dec 2009

nikush

môžeš mať opuchy aj z vysokeho tlaku popripade z bielkovin v moči ako píše adelaide, skus zajsť za doktorom nieje to sranda lebo ak by si mala tlak vysoky je to nebezpečne pre teba aj pre babenko.

nikush4
autor
1. dec 2009

no tak to je pravda..ja mavam normlane vysoky tlak..mavam s nim problemy.. a takisto mi naposledy ked som bola na prehliadke dr. povedal ze nemam bielkovinu v moci.. ze to s tym moze suvisiet.. opuchy som totiz mala aj pred tym..ale nie taketo silne...

evuse
1. dec 2009

Nikush určitě HNED jdi k doktorovi. Mohla by to být preeklampsie a tam jde o životy!

garonka
1. dec 2009

nikush

a aky maš tlak? ja som v nemocke ležala s tlakom 160/100 a 170/90 v prvom trimestri a v treťom trimestri je to viac nebezpečne, choď radšej na pohotovosť aby si sa uistila že je všetko ok

nikush4
autor
1. dec 2009

evuse... asi mas pravdu... zastavim sa u doktora nepaci sa mi to

garonka moj tlak byva niekedy menej ale zvycajne sa pohybuje okolo 145-155/95-100

garonka
1. dec 2009

uf moja už ten spodny 90 je zly len v kľude choď na pohotovosť aby ste boli obe v poriadku ty a male dievčatko v brušku 😉 držím ti prsty a daj nam tu potom vedieť ako si dopadla, budem na teba myslieť.

adellaide03
1. dec 2009

Nikus jak radí holky určitě běž k doktorovi raději pro jistotu.

hypo
1. dec 2009

jsem z holkama za jedno, jdi k lekari, ja taky natykam ale jen klasicke teho otoky ale i tak me dr. delala biochemii z krve kdyby nahodu neco..... kontroluji kyselinu mocovou v krvi, vysoky krev a bylkoviny v moci.... ja mam nastesti vse v poradku takze natykam jen diky zadrzovani vody v tehu, ale zahravat by se s tim nemelo

nikush4
autor
1. dec 2009

no ahojte dievcata..tak ja som volala sestricka ze sa zastavim.. bola som u toho doktora.. a ten mi na tlak povedal ze to je tlak na hospitalizaciu...ale a ze opuchy ze mam nohy ako balon.. brali mi krv tiez aby mi preskumali vsetky bielkoviny a aj tu kyselinu mocovu..a mam volat na obed kvoli vysledkom a podla toho sa uvidi co dalej.. a tlak si mam strazit..ak by bol este raz okolo 150 tak ze ma posle lezat.. do nemocky 😖

garonka
1. dec 2009

nikush držím ti prstíky neboj tlak ti padne dole v nemocke daju na teba veľky pozor 😉 vysoky tlak je veľmi nebezpečny.

nikush4
autor
1. dec 2009

garonka dakujem ti, zvedava som co mi zajtra povedia 🙂

nikush4
autor
2. dec 2009

ahojte. ak este mozem.. dnes som dostala vysledky krvi a sestricka mi povedala ze mam znacne znizene bielkoviny...ze musim jest vela mliecnych vyrobkov.. co mi ale pride strasne zvlastne kedze moja celodenna strava pozostava z tristvrtiny z jogurtov syrov a mlieka.. neviete niekto preco este by som mohla mat tak znizeny obsah bielkovin?? mate nejaky recept ako to zlepsit?? este mi napadlo.. ze jem dost malo..masa..ak aj tak len kuracie ci to moze byt aj tym??? i napriek tomu ze moja strava je bohata na mliecne vyrobky...

sunysara
2. dec 2009

Holky já mám na vás prosbu? měla jste některá bílkovinu v moči??

garonka
2. dec 2009

nikush

praveže mäso obsahuje veľa bielkovin nevynechavaj ho v tehu dopraj si aj bravčove a aj ryby, inač ja tiež jem dennodenne mliečne vyrobky syry, pijem acidko, jogurty nejem mastne a vypražane skratka racionalna životospráva 🙂

crawler
2. dec 2009

suny: známá z diskuze ji měla - teď nedávno - nick má eriska, tak ji kdyžtak napiš do IP 😉

garonka
2. dec 2009

sunysara ja som mala v prvom trimestri zvyšenu kyselinu močovu či ako sa to vola z toho som mala vysoky tlak, v nemocnici mi obmedzili solenie skratka nesolili vôbec a brala som lieky na tlak dopegyt, lebo bielkoviny v moči signalizuju vysoky tlak 😕

sunysara
2. dec 2009

Garonko no já před třema týdnama měla na kontrole tlak 112 na 76 a bílkovinu ale jen málo tak prý to bude příště sledovat až to budu mít znovu tak já nevím no.

Volala jsem mu že se mi blbě dýchá a navíc že strašně přibírám a on že se mu to nelíbí no. jinak nevím jak se pozná vysokej tlak??

sunysara
2. dec 2009

craw dík moc já jí napíšu když tak moc díky.

garonka
2. dec 2009

suny vysoky tlak ani nepoznať preto sa vraví že je to tichy zabijak ☹ inač su pri ňom bolesti hlavy, zavraty a aj bušenie srdca

a pozeram že ty maš tlak idealny 😉 trocha nizky ale lepšie akoby mal byť vysoky ja som zas mala 160/100 a 170/90 😕

sunysara
2. dec 2009

No jo garonko ale to jsem měla tak 3 týdny zpátky tak nevím jak se to může změnit, hlava mě bolí od pondělka jak střep ale jinak nic no. nevím ale když jsem ho neměla před tím že by se to tak rychle změnilo??

pavlazabka
2. dec 2009

Nikush, já měla na konci těhotenství taky otoky, hlavně na jedné noze, po porodu mě to ještě týden zůstalo, důvodem byla snížená hladina bílkovin. Doporučili mi jíst hodně masa, šunky a tvarohu. Teď (3 týdny po porou) už je to úplně ok. Ale taky jsem kvůli tomu byla před porodem hospitalizována, u mě měli podezření na embolku. Tak ať se to brzy zlepší!

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre