Sprchovanie sa zospodu v tehotenstve

21. máj 2024

Ahojte som v 3 trimestri a iba by som chcela vedieť či nevadí keď sa niekedy sprchujem tak priamo sprchou zospodu ako keby výplach zospodu sprchou. Teda či to nemôže nejako narušiť nejakú mikroflóru alebo niečomu to nevadí ?

stellariaaquatica
21. máj 2024

To je úplne jedno či si tehotná žiaden "výplach" sa nerobí nikdy!! Môžeš si spôsobiť veľa problémov, vagína vnutri sa čistí sama ty sa umývaš len tam kde vidíš zvonku...

monnci2226
21. máj 2024

na takato vyplachy mas priamo urcene pripravky (napr. rosalgin). vodou by som to urcite nerobila, obzvlášť nie v tehotenstve

vyrovnanaosoba
21. máj 2024

A doteraz si sa ako umývala?

katka13katka
21. máj 2024

Ako sa to vobec da? 😀

luliu
21. máj 2024

@stellariaaquatica ona podľa mňa myslí, len klasické sprchovanie sa zospodu, nie výplach ako taký, veď to sa ani nedá takto

Mozes sa normálne sprchovať ako vždy, tehotenstvo nie je choroba

katka13katka
21. máj 2024

@luliu tiez si myslim, ved aj ked tam nakloni sprchu, tak si vyplach neurobi… ja som po porode takto fungovala, letnou sprchou si robila “masaz” aby som si upokojila ranu. Ale vyplach sa sprchou podla mna neda urobit🤷🏻‍♀️

autor
21. máj 2024

@stellariaaquatica @luliu áno myslím klasické sprchovanie sa zospodu ... nemyslím to tak že výplach akože si strčim priamy prúd vody do pošvy. Iba tak že dám sprchu pod mňa, rukou sa umyjem keď tečie voda a trochu ešte vodou si to tam tak z diaľky trochu posprchujem teplejšiu vodou.

luliu
21. máj 2024

Opakujem, môžeš sa sprchovať

katka13katka
21. máj 2024

Jasne, ze mozes. Ja sa takto umyvam asi cely zivot..Aj po porode to budes robit, aby si si ulavila, ak budes mat prirodzeny porod. 🙃

nikpa
21. máj 2024

Vieš o tom, že dieťa nemáš v pošve? Je v maternici, chránené plodovym obalom. Neviem ako ta mohla takáto sprostos vôbec napadnúť 🙈

diewcatqoo
21. máj 2024

No pokial si sprchovu hlavicu nepchas dnu, tak by to malo byt ok. Ved ako inak sa umyvas? Jasne, ze normalne sa umyt zo spodu je ok. Ved je to normalna hygiena, ktora by mala byt kazdodennou rutinou. Akurat teda ja som vylucila v tehotenstve z hygieny intimne gely, mam pocit, ze mi nerobili dobre. Takze sa umyvam len cistou vodou.

monnci2226
21. máj 2024

samozrejme takto sa sprchovat mozes 😉 ak mas pocit ze sa ti nejako narusa mikroflora, pocitujes nejaky diskomfort tak mozes vyskusat lactacid, lactovid, atd. mikroflora v tehotenstve je nachylnejsia, takze da sa to ochranit aj takymto sposobom, ale mne dr povedal ze najlepsie je cista voda alebo detske mydlo.

majlo1234
22. máj 2024

A to sa da aj inak vymyt mydlo z pyskov ako takto? Jasne ze mozes. Ja som sa ku koncu sprchovala aj 5 krat do dna😂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre