Ahojte chcem sa poradit. Dnes mi zisitili salmonelozu. Som v 31 tt. Mate niekto nejaku skusenost? Moze sa nieco stat babetku? Dakujem za kazdu radu.
@christina_petrikova ked som sa pytala obvodnej ta povedala ze to na babetko nemusi mat ziaden dopad vzhladom na moje priznaky. Gynekolog povedal ze na to sa nic nedava ze sa to musi z tela dostat len von "prirodzenou cestou". Stale som vsak na nervy z toho ze nepoznam nikoho kto pocas tehotenstva prekonal salmonelozu. Nepoznam ti nevien co si mam o tom mysliet.
Nepoznam ani ja, zavisi ale aj od priznakov. Niekto pri salmoneloze je napichany dva tyzdne na infuziach v styridsiatkach a srackuje a riga. Moja salmoneloza trvala 4 sracky a druhy den 38 teplota. Prinajhirsom skoncis na infuziach, salmonela zije v traviacom trakte, takze podla mna na babatko by nemusela mat vplyv
@dominika713 neviem podla lekarov, ale ked si precitas toto https://www.slovenskypacient.sk/salmoneloza-pri... tak tam je napisane, ze to moze ohrozit vyvijajuci sa plod, predsa len to dieta je napojene pupocnou snurou na traviaci trakt...na nete pisu vselico nechcem ta strasit, hadam vsak ale lekari vedia co robia... ake mas stavy? Mas horucky alebo tak?
@dominika713
Salmonelóza v tehotenstve
Hoci baktéria ako aj samotná choroba nenapadá plod priamo počas tehotenstva, prípadné ohrozenie môže spočívať, ak je ochorenie komplikované a má ťažší priebeh u matky. Vo veľkej väčšine prípadov je ale priebeh ochorenia bežný ako aj u žien, ktoré nie sú v tehotenstve, takže len veľmi zriedkavo sa stáva, že by mohla salmonelóza spôsobiť rozvrat organizmu, ťažkú dehydratáciu, akútny a náhly úbytok minerálov, čo by mohlo plod a v extrémnych prípadoch spôsobiť jeho odumretie alebo potrat.
Počas tehotenstva je možné, aby matky užívali dostupné prostriedky proti hnačke ako aj na teplotu, takže napríklad Smecta, Carbososrb, Immodium alebo Paralen sa môžu užívať aj počas tehotenstva, samozrejme v rámci predpísaného dávkovania. Samozrejme, ak sa vyskytne nadmerná dehydratácia a hnačky, je nutné vyhľadať lekársku pomoc a pri ťažkých prípadoch sa odporúča hospitalizácia na infekčnom oddelení, kde je možné lepšie odborné a lekárske pozorovanie ženy ako aj jej plodu.
Určite to netreba nechať tak! Známa je na riaditeľstve zdravotníctva, už mali par prípadov!
Ako môžu povedať, že nehajte to tak, vyjsť???? Potrebuješ minimálne probiotiká a lieky od hnačky, ktore su vhodne na mikroflóru v tehotenstve
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@dominika713 ja si myslim, ze babatko bude ok, co povedali lekari? Hlavne zalezi na tom ako to tvoje telo bude zvladat...