Ahojte, cítim výraznejšie pohyby len po magnéziu. Mávam vysoký krvný tlak, lekár povedal, že sa dieťa viac okysličí po magnéziu, lebo sa cievy roztiahnu. Mala ste niektorá takú skúsrnosť že sa vám zvýraznili pohyby po magnéziu? Snažila som sa ho nebrať a teraz ku koncu musím. Pre zdravie bábätka samozrejme všetko.
A lieky na tlak preco neberies? Ci beries? Aky mavas tlak? Mna veru nenechali dlho s vysokym tlakom "len tak", bola som na liekoch a porod vyvolavali na konci 39 tt., pre istotu. Pri vysokom tlaku sa obmedzuje prietok krvi cez pupocnik k babatku a moze sa stat, ze nebude dobre okyslicovane. U nas v porodnici je vysoky tlak velky strasiak, aj ked nema zena bielkoviny v moci a opuchy.
@nevenka ďakujem ti. Máš pravdu, radšej neriskovať.
@nevenka čo ti dávali na vyvolanie pôrodu a ako dlho trvalo kým ti došli kotrakcie a došlo na samotný pôrod?
Vsak co nevyvolaju kvoli tlaku. Normalne sa rozplac tam a vyvolaju tabletkou. V 40tt co chcu natahovat. Za par hodin je odrodene a hotovo. Ja som rodila s tlakom 154/94 alebo tak nejak. Dala som to prirodzene, iba kyslik som si vypytala, Lebo ten tlak proste nerobil dobrotu. Hlavne magnezko v 40tt je nezmysel skrz prirodzeny porod. Pretoze to zastavuje cinnost maternice
Mne davali snurku do krcku s prostaglandinom ( Tu sa to vola Bandchen) a po 4 hod prve kontrakcie, na druhu kontrakciu praskla voda a potom uz to frcalo. Komplet porod od prvej kontrakcie 7,5 hod. Mne vyvolali prave skrz ten tlak.
@kiki68 veď práve. Ďakujem.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?