Asi by som začala tým, že od začiatku tehu mi moja ženská intuícia vravela, že čakám babu, ale je to chlapec. Neviem sa s tým úplne stotožniť, že cakame chlapca a že sa mám stať zase mamou, takze možno v tomto tkvie podstata môjho problemu. Prvú dceru som mala vybraté meno hneď aj pre terajšiu, ale chalan mi proste spravil škrt cez rozpocet😆 vobec žiadne meno sa mi nepaci a to citam rôzne rebríčky, či kalendáre s menami. Buď tam mám nejakú silnú negativnu asociaciu, alebo sa mi to meno “len” nepaci. Mužovi je jedno, povedal mi, nech si vyberiem meno podľa svojich predstav, aby som bola spokojna(samozrejme nejakeho Klementina by mi neschválil, ale pri dcere, či psovi som vybrala mena, ktoré sa mu pacia aj po rokoch, tak mi povedal, že určite vyberiem aj teraz nejaké pekne). Pacilo sa mu jedno, ale rodičia ho už vyslovili 5000x, že som ho úplne znenavidela a som naň alergicka, inak by som ho dietatu dala.. pomaly má začína chytat panika, že keď som za 3 mesiace nevybrala žiadne meno, či vôbec nejaké vyberiem..
Ale vyberieš 🙂 My sme mali v užšom výbere 5 mien pre chlapca a 3 pre dievča.. Vôbec som sa nevedela rozhodnúť. Nakoniec som rodila predčasne a na príjme som jednoducho musela povedať dve mená. Takže som ho vybrala v nemocnici, pocitovo, s tým, že keď partner nebude súhlasiť, tak ešte zmeníme, ale napokon sme zostali pri tom nahlásenom mene. Máme Matúša ;)
@nevludna my sa s mužom volame rovnako(samozrejme ja mám na konci krstného písmeno “a”), priezvisko mame rovnake(ja mám bez prechylovania), takze už teraz sú s tym problemy, čo sme nečakali, čiže sme si povedali, že dat rovnake meno je v našom prípade hlúposť..
@janinque len mne sa nedari spravit ani ten užší vyber🤦🏽♀️
Ja som pri druhom cakala dievcatko a narodil sa chlapec 😃 dievčenské meno som mala, chlapčenské som nadiktovala fakt prve, co mi napadlo, tusim Peter , ved formalita....
Po porode,ako som sa nanho pozrela, povedala som mu "Ahoj Andrejko"...tak mam Andreja 😁
Jaj, no moj manzel chce velmi meno pre chlapca po sebe, lebo sa to tak uz “dedi” od jeho neviem akeho pradedka. A druhe chcem po mojom otcovi. Sice su obidve take staromodne a nejako extra sa mi nepacia, ale maju pre mna vyznam.
Nemas nejaky idol alebo niekoho koho si fakt ctis a dala by si po nom meno?
My sme mali tento problém ale naopak s menom pre dievcatko😁 pre chlapca sme mali meno vyhraté ešte som ani tehotná nebola a pre dievča sme sa konečne zhodli v 38 tt. Najprv som ja našla horko ťažko 4 mena ktoré muž hneď zrušil, potom on jedno, ktoré som ja hneď odpísala... neviem koľko máš do termínu ale ak nie si tesne pred vypustí to na nejaku chvilu z hlavy a nerozmyslam nad tým. My sme to na pár mesiacov prestali úplne riešiť aj keď sa nás niekto pýtal tak sme povedali že mame čas že to teraz neriešime a potom sme sa zrazu zhodli na jednom a bolo. Inak skús ísť aj vylučovacou metódou, vyčiarknuť v kalendári všetko čo v žiadnom prípade, z toho čo ostane take čo máte v blízkom okoli (ak teda nechceš meno aké majú susedia a pod.), z toho čo ostane take čo sa ti nehodí k priezvisku a ktovie možno nakoniec ostane zopár takych s ktorými sa stotoznis😊
Ja som na tom bola podobne. Potom mi to tak v 8 mesiaci napadlo a bolo. Nerozmýšľala som prišlo to akosi zvnútra, oslovila som malého a sedelo mi to 😊
Ja som velmi chcela Milana, nakoniec mam Richarda lebo sa mi narodil deň pred Milanom ale pasovalo by mu aj Jurko 😁 ale tie mena prisli tak nejako sami .. Vobec som nerozmyslala nad menom.
tak to proste až takneprežívaj a uvidíš, že potom isto nejaké vyberieš.
@22patricia22 no práve, že som to doteraz neprezivala, preto žiadne nemam😆 najprv som hovorila, že až po morfo budeme vyberat, keď sa potvrdi predpoveď chalana, potom, že až na dalsom UTZ, keď to moja Dr opäť potvrdi(už to potvrdila medzičasom 3x), potom, že v decembri budeme vyberat, potom až po Vianociach, potom, že po Silvestri a nejak ten čas bezi🙇♀️
@saskia_98 Richard je z tých troch najkrajsie😉
@janula3000 Dakujem za tip, asi skusim tak nejak
ja som mala ten isty problem ale na dievca. no vedeli sme ze to bude chalan a co ked nahodou. prvy je Adam, druhy mal byt Adrian no pozerala som niaky slovensky serial a tam sa mi pacil herec a v tom serialy sa volal Patrik tak sa mi to zapacilo, ze mame Patrika a nas Pato je nadmieru spokojny zo svojim menom🙂
Tak ale to nie je o tom, co sa mne paci ale dietatu hodi 🙂 jednoducho viem ze keby sa volal Samuel, neslo by to k nemu tak ako Richard 🙂 a meno som hlasila az ked som maleho porodila. Ziadne dopredu. A vtedy som to citila na Richarda, tak je Riško 🙂
Matej, Juraj ,
Chápem, že vybrať meno pre chlapca je ťažšie, ale nejaké sa ti predsa musí páčiť aspoň trocha, alebo manželovi. Skúste predsa len spraviť nejaký zoznam takých mien, ktoré sa vám pozdávajú, alebo aspoň tak, že ktoré sú neutrálne, atď. Napríklad ten spomínaný Richard (to sa aj mne veľmi páči mimochodom). Neviem, koľko máte času, ak ešte nejaké mesiace, možno si dajte prestávku a riešte to až neskôr. Ja osobne by som sa nespoliehala úplne na to, že veď mi niečo napadne v pôrodnici tam by som bola v ešte väčšom strese (to som len ja, som taký typ).
no to verím, ten čas veľmi rýchlo letí. ani sa nenazdáš a malý bude na svete. a čo povieš na meno Patrik, to sa ti nepáči??
aj Miroslav je pekné meno, ktoré sa hodí malému dieťaťu (Mirko) aj dospelému mužovi a momentálne je dosť zriedkavé
kedy mas termin? skus vyberat meno tak, aby mal pocas roka rozhodene narodky, meniny a vianoce, nech to nema naraz napr. v 2 mesiacoch 😀 ak mas termin teraz, skus popozerat letne mesiace v kalendari 😉
Aj mne od začiatku všetko vravelo, že to bude druhá dcéra, mala som meno, bola som presvedčená na 100%, že to bude dievča. Nevedela som si ani len predstaviť, že by som mohla mať v brušku chlapca, ultrazvuk nám nepovedal nič... No keď sa narodil, tak len muž povedal, že je to chlapec, mne ani nenapadlo sa na to sústrediť. Meno sme dali až na druhý deň, lebo som si vôbec nevedela predstaviť, ako by sa to dieťatko mohlo volať. Doteraz mám chvíle, keď ho oslovil v ženskom rode. Nakoniec máme Alexandra
To je problém, mená som mala vybrané ešte ako slobodná aj pre dievča aj pre chlapca, narodili sa nám dve dievčatá, obidve mnou navrhnuté mena sa páčili aj manželovi a dcéry sú so svojimi menami spokojné, to je dobre
Ja som mala pri synovi vybraté meno že Hugo a keď sa narodil a opytali sa na meno,tak sa môj porodnik zatváril, že nieeeee. A tak sme " spoločne" na sále vymysleli,že Benjamín 🤣 ..meno mu sadlo ako riť na serbel a keď na neho zavolám, tak sa aspoň neotoci 5 chlapcov s rovnakým menom. 😊
Mi sme sa tiez nevedeli zhodnut na dievcenskom mene tak sme to spravili demokraticky...vybrala som mena ktore sa mi pacia bolo ich 7...napisala na papieriky zamiesala a muz vybral Ninu tiez mi zo zaciatku nerezala velmi som chcela alzbetku ale budis mame doma Ninu a vsetkym sa paci.keby bol druhy chalan mal byt Martin co som nechcela ale muz chcel ale mame holku 😆
A chces meno z kalendára? My sme mali problém vybrať druhe chlapčenské. Máme meno s výrazným R, tak sme najprv vylúčili všetky mená s týmto písmenom, inak by to bol jazykolam. V ďalšom kole šli preč mená, ktoré sa nám vôbec nepacili a takto vznikol užší okruh. Postupne sme vyradovali, až sme sa dopracovali síce k menu, ktoré je dosť často používané a dlho som ho preto odmietala, ale krásne ladí s priezviskom každá jeho obmena a malému uzasne sedí 🙂
Priezvisko s výrazným R máme, nie meno 🙂
počuj zamysli sa nad sebou niesom stotožnena že čakám chlapčeka moja ja by som dala diamanty zato žeby som mala chlapček nič by ma nezaujimalo len či je zdravý ja nechápem take ako ty že som neni spokojna čo ti boh nadelil to prijmi pozri z hľadiska matky včera nám zomrela milovana 11 ročna dcérka prebaľovali sme ju od narodenia, krmili, nosili po nociach na rukách a ja sa po prečitani tvojho prispevku mám pocit nevieš čo od dobroty teš sa nech sa vola aj Alfonz Vrtinôžka len nech ma jednu vec najdôležitejšiu na tom svete nech je zdravý toto sú diamanty nechápem ľudi som sklamana čakam chlapca alebo dievča váž si čo máš a nevyberaj nech sa narodi čokoľvek prijmi ho z láskou a nezaleži na mene ale na to aby bol zdravý nie dom, šperky, drahé dovolenky, rozkoš ale zdravie je najdôležitejšie to nič neni viac ked nemáš peniaze si chudobna ked nemáš zdravie najchudobnejšia drž sa tej zasady.
Niekto dava na poslednu chvilu po doktorovi ktory je pri porode,ale to by som neriskla,lebo by bolo tazke potom cuvnut ak by sa volal Kleofač😀....daj nejake neutralne ako Peter,Jozef,Juraj....ved tie su v sucasnych vyberoch mien uz pomaly raritne😉
Ja som druhému vybrala meno,keď som čakala v pôrodnici na príjem. Chcela som také,aby ho nikto neskracoval a pod. A napadlo ma Marko. Tak jeden je Damián a druhý Marko.
my máme druhého syna Fedora. Vybral manžel , keď mi to povedal prvý krát , som povedala razantne nie. Trval však na tom , postupne som si zvykla počas tehotenstva a dnes si ani neviem predstaviť že by sa volal inak .
skus prelustrovat europske kalendare, nielen slovensky, popremyslaj nad muzmi (trebars v rodine, v okruhu priatelov) s ktorymi sa ti spajaju pozitivne asociacie a predstav si, ze by sa tvoj syn volal ako oni, skus filtrovat v zmysle ci chces cisto slovenske meno, alebo svetove, napis si tie mena na papier aj s priezviskom, ak by som bola uz uplne zufala, dala by som meno po muzovi....
Ja som na ladnicku vypisala letne mena, kedze sa syn mal narodit vo februari a kto prisiel na navstevu, hned ako sa vyzul dostal do ruky pero a skrtol meno, ktore sa mu nepacilo. Nakonec tam ostali dve Jakub a Filip....susedia cakali chlapceka a dai mu meno Filip....tak my mame Kubka....
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Mozno vyberies v momente, ked ti ho daju do narucia ;) a meno po jeho otcovi/tvojom muzovi?