ahojte baby,som prave v 28tt,prve tehotenstvo,chlapcek. a moje babo stale vystraja.prve pohyby som citila asi v 15tt.kopance od 20tt.a odvtedy kope nonstop.najprv rano a vecer a po jedle,cim tyzdne pribudaju tym viac a castejsie.zacne rano o siedmej, kope stale s malymi prestavkami cely den,vecer najviac aj do polnoci,niekedy ani zaspat nemozem.zacal uz vselico vystrkovat a cely sa premiestnuje az to boli niekedy.najnovsie zacal vystrajat aj v noci,zobudim sa na kopance a on si santi.je toto normalne?vsade citam ze dieta ma stale menej miesta a pohyby bude slabsie,u mna je to naopak.vyduva mi az cele brucho ako sa hybe.bude takyto aj po narodeni?da sa to nejako ovplyvnit?jedlom alebo zvukmi?niekedy ked zazvoni telefon ci zvoncek,alebo sa mi nieco sniva,mam pocit akoby sa zlakol a tak nahle sa mikne a zacne kopat.hladkam si brusko aj mu rozpravam vselico,muz takisto a nic nepomaha aby ma nechal spat.vsetky mamicky mi hovoria,len sa vyspi kym mozes,ked sa narodi tak sa par mesiacov nevyspis....lenze ja nespim uz teraz lebo vystraja.posledne noci mu dokonca vadi ked spim na pravom boku,kope ako o zivot kym sa neotocim inak.dufam ze nebude takyto aj po narodeni to sa mam na co tesit,to bude cert
@ewka0012 ahoj, mne mala v brusku tiez vystrajala, nekopala az tak vela, ale skor sa tam hybala a vselijako sa mi vyduvalo brucho 🙂 Tiez som si myslela, ze ku koncu tehotenstva to bude ine, ale aj tak sa dost hybala a sem-tam to bolelo, hlavne v tych poslednych tyzdnoch ked som lezala na boku, tak to som si musela radsej lahnut na chrbat. Bude mat uz 6mes., este sa to podla mna neda tak posudit, ze aka bude, mne sa zda byt priemerna v spravani, ani nie ticha ani prilis hlucna (aj ked teraz mi tu hulaka 🙂 ) Ja ti poviem to iste: radsej nech sa babo hybe akokeby si sa mala strachovat a cakat na kazde kopnutie. Tak som aspon vedela, ze je ok.
pravda je ze aspon viem ze je ok ked sa stale hybe,s tym nafukovanim to moze mat suvis,lebo nafukuje ma casto,ale neviem z akeho jedla,nejdevam moc to z coho ma nafukovalo pred tehotenstvom ale teraz je to asi inak.mavala som aj zapchu casto,az mi lekar dal cipky,vtedy ma hrozne nafukovalo az mi zblnkotalo v crevach a citilia som ze aj malemu to vadi ze sa viac hybe a je nekludny asi ho to rusilo,tak to budem musiet este vydrzat dva mesiace a potom dufat ze nebude taky akcny ked sa narodi,stale dufam ze bude spachtos po tatovi 😝
@ewka0012 Neboj , je to dobre, aspoň vieš, že počuje a je v poriadku....skús to trošku hompálať alebo povoziť v aute, to by ho mohlo uspinkať 🙂
@ewka0012 Aj ja som mala pocit ze malicky v brusku kope az prilis, dokonca aj na ultrazvuku sa dr. cudovala, ze aky to je futbalista. A veru ja mam skusenost, ze maly bol taky "zivy" a hyperaktivny aj po narodeni. Do 2 rokov dal neskutocne zabrat. Nepomahali ziadne metody a rady z odbornych knih, v noci sme mali s muzom sluzby, lebo spinkat vobec nechcel, cez den nieco podobne:( Ale hlavne ze bol a aj teraz je (klop klop klop)🙂 zdavucky. Ale neboj, tvoj pripad to mozno vobec nebude. My mame taketo "zive deticky" v rodine a dedi sa to z generacie na genaraciu. Hlavne o vsetkom informuj svoju Dr. a drzim palceky!!! 🙂
Moja robila to iste, neskutocne sa trepala.... som myslela, ze mi rozkope vnutorne organy chvilkami... a zostalo jej to, uz v porodnici hovorila detska dr.ze je velmi pohybliva a teraz sa nezastavi ani na sekundu.... mas sa na co tesit 😀
Tiez sa pridavam k "hyperaktivnym brucham". Moj maly nie je v klude ani ked chodim a teda ho hojdam, ani ked ideme v aute. Dve starsie deti vzadu v aute okamzite spia, a maly v bruchu vyvadza. Zatial sa mi potvrdil temperament, aky mali v bruchu, taky aj po narodeni, najstarsi bol najkludnejsi, dcera potom o nieco zivsia, a toto tretie je v akcii stale. Aspon som uz teraz naucena v noci malo spat a budem na to po porode pripravena...
ahoj 🙂
ja myslím, že je to normálne, moja mala hotovú diskotéku 😀 , niekedy mi vytŕčala do priestoru, nemohla som dlhšie sedieť, v noci to isté, kopance do orgánov v bruchu, to veru bolelo, hneď som vedela kde mám slepé črevo, smiala som sa, že si chce vyrobiť dieru aby mohla ísť von..... ale nemám pocit, že by to s niečím súviselo, alebo teda súvislosť som nenašla.... skrátka bola aktívna a aj teraz je aktívna.....
vcera som citila take slabe steklenie v brusku,mozu to byt prve pohyby take slabucke?na ultrazvuku sa moje babo veselo vrtelo,a neviem ci to uz aj mozem citit
ahojte... aj moja babulka si zo mna robi boxovacie vrece..ale som rada..aspon viem, ze je to ok 🙂 uz len 12 týzdnov a som zvedava ako bude 🙂) ja patrim medzie tie hyperaktivnejsie osobky..tak sa ani necudujem, ze je uz v brusku taka 🙂
ahojte mamičky,ide mi na ôsmy mesiac a malý začína viac kopať ako keby prepletal nožičkami.Je to v poriadku? som počula že už začína mať menej miesta a je to normálne keď takto kope..čo je na tom pravdy? zdá sa mi to divné,lebo predtým kopalo o dosť menej 🙂
moj maly tiez velmi kopat brucho raz dolava raz doprava, hlavne ku koncu, uz bol pevny tak ked sa chcel otocit alebo vystret aj to celkom zabelelo hlavne ked ma kopol do prava tam je pecen. A je od mala celkom kludne dieta 😉
no vidim ze nazory su tu vselijake,ale pravda je taka ze ja som hyperaktivna tiez takze asi bude po mne,mam sa na co tesit a to som dufala ze bude kludny po muzovi,posledne tri noci som sa skoro nevyspala,nonstop kopance a vyvrtky,este sa mi aj hovadiny snivaju a hrozne sa potim,cikam stale,no neviem si predstavit co to bude za dva mesiace,uz by som chcela aby bol vonku
@ewka0012 Moje prve tehu bolo v pohode, kopal, nie vela ale poriadne, dokonca som mala z toho modrinu!!! A teraz???? Hocikedy si mala v bruhu robi diskoteku, aj dnes v noci som sa zobudila na to ze tancovala, alebo boxuje, neviem a najviac sa jej paci na mojom mechury, takze idem z WC a mam pocit ze kazdu chvilku pustim do gati. Nebola som na to vobec pripravena, kede prvy krpec takto nevystrajal, ale aspon vieme ze si takto precvicuje nervove spoje. Co ja robim, tak si lahnem a klepem jej naspat a takto sa dohovarame, aj moj starsi sa hra s autickami na bruchu a ona ho kope z vnutra, je to dobry telocvik, len dufam ze zo mna nevylezie svalovec 😝 😝 😝
mame to kopec srandy,moj uz az tak nekope zato sa cely presuva,najlespie mu je asi dole pri mechuri tam si robi kopceky stale nieco vytrca,az hrby,ktore velmi bolia az kym sa nevyrovna znovu,alebo kope do organov a to boli tiez.niekedy mam pocit ze to brucho neunesiem,postavim sa a je mi hrozne tazke
@ewka0012 ahoj ja som uz 31tt a nas treti syn robi taky humbuk v brusku 🙂 ze si chvilkama myslim ze mam zaludok v krku a na WC chodim casteji a casteji aj ked si iba cvrknu 🙂
Uz nam aj ukazuje nozky na brusku 🙂 a nas tatinko sa na tom zabava 🙂 ze aku dalsiu kotuhu budeme mat doma 🙂
Len dufame ze nas druhy syn nebude robit tretiemu zle 🙂 :(
Bud rada ze sa hybe lebo keby nie tak by bolo zle... A isla by som hned k lekarovi aby sa kukol ci je maly o.k
Ahojte mamicky, tak trosku vam zavidim, ja som v 24 tt, citim len jemne pohyby ked som v klude a to len sem tam. Uvitala by som, keby dalo babo o sebe vediet castejsie. Lekar povedal, ze tie pohyby budu silnejsie, ako bude rast. Prve pohyby som zacala citit v 20 tt.
@marika1066 to je vše v poriadku... Lebo keby sa dieta nechýbalo bolo by to cudne.... Vše je v poriadku,nebojte sa....
@marika1066 neboj,von sa neprekope 😉...ja som tiez mala take pocity. A pri druhom sa posledne tyzdne tak vrtel,ze som sa zvijala od bolesti a nevedela som co a ako. Ked som chodila posledne tyzdne na ctg do nemocnice,tak na mna doktor "ziapal"ze mam s tym nieco urobit...co ja som to ako mohla ovplyvnit?!....tak mi kazali trochu sladkeho zjest 🙂
ja som tiez v 28tt, tiez mam v bruchu divocha, ale vraj to je normalne. Ked je taky zivy, vraj mame byt radi, to potvrdzuje, ze je zdravy a v poriadku.
ahojte ja mam toto iste ... maly sa hybe ako na diskoteke :D a najradsej sa cely nasklada na pravu stranu 🙂 ale som rada aspoň viem, že ho mám ... som v 33 tt 🙂
@marika1066 bud rada ze sa hybe , strach je na mieste az ked sa nehybe a to viem o com vravim, ked som ju necitila a musela chodit kazdy den na pasy ....
ja som mala pocit, že moje dieťa ani nespávalo 😀 budil ma aj v noci koľkokrát, doktor mi povedal, že sa mám tešiť, že keď sa málo hýbe zasa maminy stresujú 😉 ja som mala takého plyšového zajka naťahovacieho čo hral a to som mu púšťala a on sa upokojil. druhý syn, zasa bol kluďas, lenivý, toho som zajkom zasa budila 😀 keď som stresovala, že sa dlho nehýbal 🙂
No ja sladké nemozem, mam cukrovku, žienky a dali ste sa očkovať proti chrípke?lebo mne sestrička káže nech sa objednám
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@ewka0012 Ahoj, ja som mala také tehotenstvá obidve a veru sa máš na čo tešiť. Nie je to smerodajné, ale u mňa to tak bolo. Keď som to spomínala doktorovi, že mám až bolesti z toho ako malé kope, tak mi povedal, že mám byť rada, že kope. Lebo niekto sa bojí, že sa nehýbe. Výsledky boli v poriadku, tak sa vraj nemusím báť. No a dievčatá sú riadne šibalky, dávajú mi riadne zabrať. Neviem od čoho to súvisí. Ale mali sme po narodení silnú koliku, takže sme skoro pol roka nespali. Neviem nepapáš niečo z čoho ťa môže páliť záha? alebo niečo nafukujúce? Ja neviem, či to má súvis, ale u mňa to tak bolo. Keď nafukovalo mňa, tak aj malá v bruchu viac vystrájala, alebo tak ako ty si spomínala, ak som sa zľakla, aj malá sa krútila..
Nemaj strach, všetko sa dá vydržať a potom keď sú už väčšie, je s nimi aspoň veľká sranda.. 😉