Berú sa deti narodené v 37. týždni za donosené?

24. nov 2021

Ahojte baby 🙂 som momentálne v 36+3 tt. Keby sa bábo narodilo v tomto týždni bude sa brať za predčasné alebo už donosené?

e1i
24. nov 2021

Predčasné
Mas ukonceny 36t,37 prebiehajuci.

miskamicha
25. nov 2021

Mozno este stale predcasne. Sestra porodila 35+4 a bola donoseny eutroficky novorodenec😊

annm81
25. nov 2021

Za normálnu dĺžku tehotenstva sa považuje 38-42 týždňov. Takže formálne by asi šlo o predčasný pôrod, ale dieťa by už fakticky mohlo byt pripravené na svet. Želám bezproblémový a rýchly pôrod.

nevenka
25. nov 2021

Mne sa tretie babo narodilo v 39tt., podla neonatologa ale bolo hranicne zrele, prelom 37tt. A 38tt., takze ked ukoncis 37tt., teoreticky by uz zrele mohlo byt. Ale su tam take nevyhody a nedostatky, v poslednych tyzdnoch babatko pribera a silnie, dozrieva nervova sustava. Je predsa najlepsie, aby v tom brusku bolo tolko, co je treba. Ale ked niekedy su dovody, ze musi aj skor von. V tomto tyzdni uz v pohode, nemusis mat strach. Ja ked som ukoncila 36tt., tak som si uz vydychla, ale skor skrze vysoky tlak, ze keby som musela porodit, tak uz by to bolo relativne OK. Drzim palce.

zanetakovacsova
25. nov 2021

Naša sa narodila na prelome 37-38 v zázname máme hranične zrelé. Ale v nemocnici mi aj tak vraveli že je predčasniatko keďže sme nemali ukončený 38tt

liz_lemon
25. nov 2021

syna sa narodil 36+4 a bol predcasne

ufatess
25. nov 2021

Myslím, že by ho brali ešte ako predčasné. Tuším aj celý 37 týždeň je to tak.

bagre
25. nov 2021

Predčasne podľa týźdňov, ale reálne na tom môže byť lepšie ako dieťa z 38 tt. To znamená bez akýchkoľvek problémov, vyšetrení...

martinoocka
25. nov 2021

Ja mám jedno dieťa skoro ukončený 36 a jedno 37 TT a neriesili vôbec že nedonosene...mali bez pár gramov 3kg a normálne fungovali od začiatku neboli v inkubatore ani nič také ....

maris5
25. nov 2021

Syn sa narodil na Kramaroch. 37+0tt. Mal 2750g. A sestricky no 37, hmm to ako keby bol uz 38
To nebude predcasne narodeny. Keby sa narodil este pred polnocou tak by bol predcasne a 2 hod. po polnoci je uz ok. Za mna sa zbavili vacsej zodpovednosti ako keby napisali, ze je predcasne narodeny. Ked sme odchadzlao mal 2500g.

rachel36a
25. nov 2021

Donose e dietatko je po ukonceno m 38tt

halci
25. nov 2021

Dcera narodena v 37tt 2800g, nikto sa nepozastavoval nad tym ci je donosena alebo nedonosena. Asi zavisi od zdrav.stavu.

qwer2019
7. dec 2021

Ja som syna porodila 36+5 a pekne sme išli na 4tí deň domov. Keďže bol už vyvinutý, ale ja som podstúpila aj kortikoidnu liečbu keďže som bola na rizikovom a začiatok 8meho mesiaca som začala krvácať. Primár mi na poslednej poradni povedal, že musím vydržať aspoň do 36tt, inak musím ísť rodiť do BB, lebo v našej nemocnici nie sú pripravený na taky pôrode. Takže som poslúcha a už to brali v pohode.

10adriana10
7. dec 2021

Dcéra sa narodila 37tt (2700g) brala sa ako donosena 🙂
Syn sa narodil 34tt (2800g) predcasniatko . Ale na žiadne speci vyšetrenia sme po pôrode nechodili 🙂 akurát na viac sme boli u ocnej a neurológa 🙂

derdia
7. dec 2021

Keby bolo keby, boli by sme v nebi🤦‍♀️🙄

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre