Ak ste si všimli otočenie bábätka po 30. týždni?

any_soj
10. jún 2021

Ahojte 🙂 zase ja... Po dvoch témach o cisárskom takáto otázka... Dnes začínam 36.tt a teda ešte v nádeji, že by sa Juli mohla otočiť hlavičkou. Viem, že to je strašne individuálne, ale pre inšpiráciu - ktorým z vás sa takto neskôr otočilo dieťa (a všimli ste si to - lebo mnohé to zistili až na sone) - pri akej činnosti, polohe to bolo? Stalo sa niekomu aj poležiačky? Alebo pri tých cvikoch, polohách na to určených? Alebo prechádzka, či...? Moja napríklad často sa dosť mrví, keď ležím, ale mám pocit, že tak sa nemá ako otočiť, tak som viackrát v takej chvíli skúsila tú kolenoprsnú polohu, a ona prestala 🤦🏻‍♀️ Tak že keď cítim, že je aktívnejšia, čo skúsiť - či sa postaviť, chodiť, ...
Som inak dosť vysoká aj so širokou panvou, hruďou, že miesto na otočenie ešte má určite, keby chcela. Skôr mám pocit, že nemá dôvod sa otáčať, lebo má dosť miesta na hlavu aj pod rebrami 🙂 vďaka a krásny deň 🙂

katkamatka7
10. jún 2021

@any_soj Pridám sa, zaujíma ma to tiež, i keď ja som to pretočenie neodhalila.

anjelicek26
10. jún 2021

Ano moze, syn sa otocil v 33. a druhy v 36.tyzdni (den pred tym, ako sa narodil)... uvidis, ja by som to dnes uz nehrotila, pocas otocenia sa zamotal tak do pupocnej snury, ze sa pri porode takmer uskrtil. A videla som to jasne, trvalo to skoro cely den, jeden cas bol priecne, strasne mi tvrdlo brucho, bolelo to.

any_soj
autor
10. jún 2021

@anjelicek26 ďakujem 🙂 nechcem to určite hrotiť, navrhovali mi aj otočenie, ale to presne nechcem, že ak má dôvod sa neotocit, tak to nechcem siliť.

ada55333
10. jún 2021

@any_soj mne sa v 31tt pri cestovaní v aute. Myslela som, že mi brucho roztrahá, také tlaky. Deň na to som šla na poradňu a dieťa dole hlavou.

tulup
10. jún 2021

@anjelicek26 ja som tiež spozorovala, že malinká leží priečne a vtedy mi aj často tvrdne brucho...potom, keď sa poloha zmenila, prestalo aj časté tvrdnutie?

lusinda1989
10. jún 2021

Ahoj mne sa prvá dcérka otočila hlavičkou domu až v 35 tt myslím si že sa to stalo keď som kolenacky umývala dlážky odvtedy som mala brucho iné dovtedy bola hlavou hore a na poslednom sone pred nemocnicou už bola dolu hlavou

anjelicek26
10. jún 2021

@tulup no u mna nie, obaja mladsi sa narodili skor...36 a 35.tyzden.. ale aspon to tak nebolelo ako pri otoceni.

tulup
10. jún 2021

@anjelicek26 ďakujem..chápem.. ale tá poloha priečna myslíš, že mohla spôsobovať to tvrdnutie? Keďže mne to tak príde...lebo niekedy sa posunie kus inak a vyššie a vtedy ani tak netvrdne 🤷..no aspoň sa mi zdá

anjelicek26
10. jún 2021

@tulup ano moze to byt, drazdi tym natahovanim viac maternicu, ked nie je pekne ukotvene v panve hlavickou dole. ,

deti95060810
10. jún 2021

tehu som bola 4 krát ,ale ani jeden jediný krát som si nevšimla kedy sa bábo otočilo...
pôrody boli všetko prirodzené, bez akýchkoľvek oblbovákov...

mikasz
10. jún 2021

Ja som cvicila rozne cviky, cinkala mu loptickou, aj dohovarala a aj tak sa neotocil. Tak som to jednoducho brala, ze asi ma dovod. Aj primar na sone potom povedal, ze ma malo plodovej vody a je velky, tak sa uz asi neotoci. Dali sme mu cas a 3dni pred tp isiel sekciou. Chcem len povedat, ze ci sa otoci alebo nie, deje sa to z nejakeho dovodu a ked sa s tym budes vyrovnana, tak aj porod (nech uz bude akykolvek) aj nasledna rekonvalescencia bude lepsia.

adamadent
10. jún 2021

V noci, zobudila som sa na to.

ckatka
10. jún 2021

V aute. Na koľajniciach 🤦‍♀️cestou na poradňu dohodnúť termin sekcie 😂 v 36tt tuším to bolo cca

any_soj
autor
10. jún 2021

@mikasz ďakujem 🙂 áno viem, snažím sa o to. Ale minulý rok som rodila mŕtvu dcéru v 38.tt (dôvod sa nezistil) a strašne by som chcela zažiť pôrod znovu a tentokrát aj s dotykom a pohľadom z očí do očí tesne po, mať ju pri sebe - čo po sekcii nie je možné a ak tak len na chvíľku.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre