Baby máte niekto skúsenosť podľa krvi mi vyšlo že bude chlapec doma mám ročného chlapčeka a dnes na sone mi dr.povedala že zatiaľ pipika nevidí je šanca že bude dievčatko?niekto kto má podobnú skúsenosť?dakujem
@martina0205 ak to bolo trisomy tak by som asi verila tomu
Tak pipika nevidela alebo ma maleho pipika.Ak to vyslo z krvi tak je to chlapec.
Ak ti robili trisomy či nifty alebo podobné genetické vyšetrenie, tak tomu môžeš veriť 🙂
Neviem prečo som si ja doteraz myslela že najdôležitejšie je mať zdrave dieťa a nie či to bude chlapec alebo dievča bud rada a teš sa aby bolo zdrave.Zdravý človek má tisic želani chory len jedno.Teš sa aby bolo zdrave.
@dilino myslím ze aj jej ide hlavne o zdravie. 🙂 ale možno túži aj po dievčatku na tom nie je nič zlé, netreba odsudzovať že niekto si želá konkrétne pohlavie. Jasne ze je prvoradé zdravie a tiež to neznamená ze ak chcem dievča a je to chlapec že ho nebudem ľúbiť najviac na svete a ze nebudem šťastná. Netreba hneď ísť na to negativne🥰❤️🙏
@dilino nevidím na tom nič zlé. Tiež si neželám nič iné na svete len aby som mala zdravé bábo ale zároveň sa neviem dočkať na to kedy zistím pohlavie. Rada by som mala dievčatko a nehanbím sa za to. Zároveň ale viem že budem rovnako šťastná aj za chlapca. V konečnom dôsledku je to jedno ale ľudská zvedavosť je niekedy silná
ak je to trisomy alebo nifty, tak som niekde citala, ze moze vyjst nespravny vysledok ak sa z predchadzajuceho tehotenstva este v krvi nachadzaju chromozony chlapca. Je tam nejaka doba, do ktorej podla mna este spadas, kedze prvorodeny ma len rok
Kazde ludske embryo sa vyvija najskor ako "dievca", pretoze muzske pohlavne znaky sa objavuju vo vnutromaternicovom vyvine uz neskor. V pociatocnych tyzdnoch tehotenstva sa da urcit pohlavie plodu len na zaklade genetickeho vysetrenia, nakolko geneticky je dane od prveho okamihu, akeho pohlavia plod bude. No fyziologicke muzske pohlavne znaky sa objavuju neskor. Najskor vyzera kazdy plod ako dievca. Ak ti geneticky test potvrdil chlapca, sanca na chybovost je minimalna, aj ked.. Kazda procedura moze mat urcite zanedbatelne percento chybovosti. V tomto pripade je to ale malo pravdepodobne. O par tyzdnov uvidis pohlavie uz aj na UZV
urcite z krvi vysledok plati
Z krvi je to na 99% a viac . Takze ak to vyslo z Nipt testu, tak je to na supu
Ja som tiez citala ako pise @pbra40. Pri druhej gravidite sa to neda 100% stanovit, hlavne ak prve dieta bol chlapec, pretoze este iste obdobie po porode sa moze v krvi matky nachadzat aj DNA plodu, teda chromozomy Y, ktore sa pri tychto testoch sleduju.
Pockaj par tyzdnov a uz to bude jasne aj podla uzv.
@mikasz veď práve počula som o tom že zvykne byt ešte v krvi chromozóm y tak uvidíme neskôr
Ja len vdacim Bohu za jedno, ze nie sme este tak daleko aby si kazdy vybral co chce mat... Ja som vzdy chcela TO dieta, ktore som cakala... Bolo mi jedno co to bude. A hlavne citila by som sa hrozne aby som tuzila po dievcatku a cakala chlapca...
@kkovacovak no ved áno nech je to akokoľvek nech je teda zdrave a nech všetko dobre dopadne aj pre teba aj pre maličke.
@dilino ďakujem 🙏
Ja som sa rozplakala, keď som zistila, že čakám chlapca.. Ja viem, bolo to blbé, ale.. Ja som neplakala preto, že to bude chlapec, ale vedela som, že pravdepodobne už iné dieťa mat nebudeme a teda, a preto mi prišlo ľúto, že už asi nikdy nebudem mat dievčatko.. Potom sa nám narodil malý a mal síce menšie, ale iste zdravotné problémy, ktoré sme dali našťastie do poriadku, ale odvtedy si fakt hovorím, že asi by som ani vedieť nechcela, lebo zdravie je to jediné, čo ma zaujíma. Napriek tomu viem pochopiť túžbu mamky po jednom z pohlaví.. Je to normálne 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Dávali ste si zisťovať platené testy ci ako z krvi myslíš? 🙂