Ultrazvuk zospodu v druhom trimestri

16. sep 2020

Robi vam doktor v 2 trimestri ultrazvuk aj zospodu vaginalne? Co sa tym sleduje, je tam vidiet babetko v maternici ci to len cez brucho? Lebo som pocula ze niekde to vobec nerobia..

b4bule
16. sep 2020

Ano, mne robil moj gynekolog ultrazvuk zo spodu aj v 15tt. Hovoril ze je to preto ze tak je to lepsie vidiet, a ze nabuduce uz bude dietatko vacsie budeme robit sono cez brusko. Som ale silnejsia tak asi chcel mat istotu

diaalex
16. sep 2020

Mne to tiež raz robil 🙂

cookie29
16. sep 2020

Záleží od kvality prístroja, polohy drobca a aj Tvoje brušnej steny. Mne napríklad nebolo moc vidno takze áno aj endovaginalne. A odporúčajú nekremovat bruško nejaký čas pred UZV lebo že to zhoršuje

s_a
16. sep 2020

Nie, prvú kontrolu v tehotenstve som mala v 10 týždni a hneď robila cez brucho a zo spodu vôbec..a nesťažovala sa, že by niečo zle videla

jaskolka
16. sep 2020

Mne od 12 týždna robila cez brucho a bolo pekne vidno, možno aj od kvality usg prístroja záleží a to tiež som silnejšia, takže ani stavba tela nemusí mať vplyv.

qwert87
16. sep 2020

Na potvrdenie tehotenstva som išla v 8-9tt, hneď robil sono cez bruško, momentálne som v 32tt a vaginálne sonomi nerobil ani raz ani zospodu nevyšetroval. Takisto to bolo aj v predchádzajúcich tehotenstvach, kde má palpačne vyšetroval až v 9 mesiaci.

majuskabobi
17. sep 2020

Vzdy zospodu

zuzisko
17. sep 2020

Aj mne robi vždy aj zo spodu

bambuslienka
18. sep 2020

od 12tt (vratane) iba cez brucho

lejluska
19. sep 2020

Mne v tomto tehotenstve robili až do 20tt aj zo spodu ( ale ja som mala od začiatku problémy s jazvou po predchádzajúcich sekciách tak že lepšie zo spodu) od 20tt s tým prestali pretože mi zistili placentu praevia centralis a pri tejto diagnóze ma nesmú ani zo spodu vyšetrovať takže odvtedy iba cez bruško....

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre