Robi vam doktor v 2 trimestri ultrazvuk aj zospodu vaginalne? Co sa tym sleduje, je tam vidiet babetko v maternici ci to len cez brucho? Lebo som pocula ze niekde to vobec nerobia..
Mne to tiež raz robil 🙂
Záleží od kvality prístroja, polohy drobca a aj Tvoje brušnej steny. Mne napríklad nebolo moc vidno takze áno aj endovaginalne. A odporúčajú nekremovat bruško nejaký čas pred UZV lebo že to zhoršuje
Nie, prvú kontrolu v tehotenstve som mala v 10 týždni a hneď robila cez brucho a zo spodu vôbec..a nesťažovala sa, že by niečo zle videla
Mne od 12 týždna robila cez brucho a bolo pekne vidno, možno aj od kvality usg prístroja záleží a to tiež som silnejšia, takže ani stavba tela nemusí mať vplyv.
Na potvrdenie tehotenstva som išla v 8-9tt, hneď robil sono cez bruško, momentálne som v 32tt a vaginálne sonomi nerobil ani raz ani zospodu nevyšetroval. Takisto to bolo aj v predchádzajúcich tehotenstvach, kde má palpačne vyšetroval až v 9 mesiaci.
Vzdy zospodu
Aj mne robi vždy aj zo spodu
od 12tt (vratane) iba cez brucho
Mne v tomto tehotenstve robili až do 20tt aj zo spodu ( ale ja som mala od začiatku problémy s jazvou po predchádzajúcich sekciách tak že lepšie zo spodu) od 20tt s tým prestali pretože mi zistili placentu praevia centralis a pri tejto diagnóze ma nesmú ani zo spodu vyšetrovať takže odvtedy iba cez bruško....
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ano, mne robil moj gynekolog ultrazvuk zo spodu aj v 15tt. Hovoril ze je to preto ze tak je to lepsie vidiet, a ze nabuduce uz bude dietatko vacsie budeme robit sono cez brusko. Som ale silnejsia tak asi chcel mat istotu