Ahojte zienky, som zúfalá neviem čo mám robiť. Zlomil sa mi zub ale až tak že tam mám koreň. Pred troma dňami som bola u zubára nech mi ho vytiahne lenže. Je nový mladý a boji sa mi v tehu trhať zuby tak že mi len povycistoval kanáliky s tým že po pôrode mám prísť mi to vytiahne. Lenže má to fajne boli a neviem čo mám robiť. Môžem prísť za ním z kľudom nech mi ho vytrhne môže sa dať injekcia na umrtvenie počas tehu? Máte s tým niektorá skúsenosť? Za rady dakujem 🙂
@lubka567 ja som tiež bola trhať zub múdrosti preistotu som volala gynekologicke a ona ze po 12tt sa už môže tak sla a dali mi aj injekciu a v pohode 🙂
Mne v 4.mesiaci vrtali zub, normalne mi dal zubar injekciu na omrtvenie, nic sa ti nestane, neboj
@nellita Lekar berie zodpovednost? To kde? Prajem ti (a to nič v zlom) bolest zuba-zubov pocas par mesiacov,nebodaj rokov-som zvedavá kolko by si vydrzala. Toto napíše len ten co to v živote nezažil. Lokalne umrtvenie nemôže ohrozit plod v maternici. Btw.ty si asi zlomis nohu v tehotenstve-otvorena zlomenina a budes cakat na zasitie do porodu.....(ano ,ano trošku vytrhnuté z kontextu)
@lubka567 mne vŕtali a riešili zuby v tehotenstve a poviem ti ja neotvorím ústa kým mi nepichnú umŕtvenie. Nemá to žiadny vplyv. Jasné každý sa bráni, lebo tehotenstvo je iný stav, a radšej to odkladajú niektorý. Skôr by som sa bála po vytrhnutí, bude to riadna rana a liečiť sa to bude aj dva týždne, budeš musieť brať tabletky proti bolesti a mne by paraleny (čo jediné pri tehu odporúčajú) nezabrali. Takže musíš si posúdiť hlavne sama. Niekedy zlomený zub prestane polieť (keď ti vyčistil kanáliky). Ale ak by to malo bolieť, tak radšej von.
@lubka567 mne trhali v tehotenstve 5 zubov, všetko stoličky. Dva sa mi zlomili do koreňa ako tebe, tri boli zapálené od koreňa s infekciou. Môj zubár povedal že pre dieťa je horšia bolesť a infekcia ktorá prechádza matkou až k dieťaťu ako jednorazová injekcia na umrtvenie. A aj ta injekcia je špeciálna pre tehotne (rýchlo zabrala ale rýchlo aj prestala účinkovať). Ja som bola u zubára počas môjho druhého tehotenstva často, pomaly každý týždeň, čistil kanáliky, vŕtal a vždy s injekciami. Mohlo ich byť aj zo 20. Jednoducho si tehotenstvo odnášali moje zuby ☹. A to som nikdy nevynechala ani jednu prehliadku počas života a hygienu mám ukážkovú. Našťastie malý je v poriadku.
Mne trhali v siedmom mesiaci, normalna injekcia, urcite ublizi menej ako brat kvoli zapalu atb. Normalne mi ho vytiahol a mala som klud. Len lekar bol rozklepany aby som nezacala rodit.
mne v piatom mesiaci trhali tiež, najprv mi len čistil kanaliky ale v noci ma ten zub tak bolel že keby viem tak si ho vytrhnem aj sama, hned na druhy den mi ho bezbolestne vytrhli, ešte ma to bolelo v ten den lebo lokalka vyprchala hned ako som zatvorila dvere ambulancie,našťastie mi stačil jeden paralen a bolo po probleme, veľa šťastia
Mne už počas tehotenstva trhali dva zuby a všetko v pohode.. zubár povedal, že najlepšie v druhom trimestri, v prvom a treťom sa veľmi neodporúča.. Aj gynekológ povedal, že radšej vytrhnúť ako keby tam mal byť nejaký zápal..
Mne sa všetko našťastie krásne zahojlo, na druhý deň som ani nevedela, že mi trhali..
Baby ja som v 14tt a boli ma zub bojim sa ist k zubarovy aby som neprisla o malinke
@lukasko12 moze..ak je to potrebne...niektori zubari ro len vyvrtaju a nechaju otvorene, moj nazor je lepsie vytrhnut a mas klud...ten zub sa totiz zvykne zlomit kedze v tehotenstve mas oslabenu sklovinu...injekcia je lokalna takze ta sa dalej do tela nedostane..toho sa bat urcite nemusis...
@lukasko12 opuchnuta dasna nijak neublizia, ina vec je preco su opuchnute...to bude skor problem pod zubom, bude treba rongen, tam by malo byt vidiet co sa deje...ono potratit by si nemala ani kvoli zapalu ak sa bude liecit...hlavne byt v klude...zajtra radsej ist k zubarovi ak mas ako ....
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@lubka567 pokial viem,skusenost mam zub sa ma trhať po pôrode,vobec nic na umrtvenie by si nemala dostat ak ho chces predsa len vytrhnut pocas tehu,nepocka to?