Odmietnutie testu na tehotenskú cukrovku

18. nov 2019

Ahojte. Vo štvrtok mam absolvovať tento test. Dá sa to odmietnuť.? Hoci co na prázdny žalúdok iné ako suchý rožok vyvraciam od začiatku tehotenstva. To sa týka aj vody. A je jedno ci čistej alebo ochutenej. Navyše odmalička som taká že čo mi nechuti a je hnusne nedám do seba ani keby co bolo. Je problém ak to odmietnem? Môžem uškodiť dieťatku? Ďakujem pekne za rady

alexandra2468
18. nov 2019

Ja som zvracala tiez od zaciatku tehotenstva, kazdy den a zo vsetkeho.
Aj tak som to minimalne skusila i ked sa mi to velmi tazko pilo. Samozrejme som to vyzvracala do 10minut uuuuuplne vsetko a snad aj viac :D
Ale aspon som to skusila.
Neliecena tehotenska cukrovka moze mat samozrejme vplyv na dieta, preto sa predsa aj zistuje.
Ale zas popravde, kedysi sa to ani netestovali, takze zas netreba z toho robit velku tragediu, ak sa to nepodari zistit.

diaalex
18. nov 2019

Zbytočne to budeš odmietať. Ja som to tiež napr vypila a pritom to bolo dosť sladké, ale bola to silná záťaž pre organizmus, mala som hnačku, , bolesť brucha ... našťastie som do seba liala cistu vodu a prešlo to. Sú baby čo to vyzvrcaju, povedia sestričke a zoberie im aj tak aspoň raz krv, aby vedela porovnať. Každopádne si to vypi, lebo tehu cukrovka nie je žiadna sranda.

joysi
18. nov 2019

Ahoj, ja som to mala rovnako...vypila som ten glukozovy roztok a do 5 min bol von...na druhý pokus som si do tej glukozy priniesla vytlačený citrón a už to bolo lepšie...určite to skús

bona69
18. nov 2019

Aj za mňa skús, tiež odporúčam trochu citrónu, a nebolo to až také hnusné, sladká voda,nič hrozné, tiež mi bolo vselijak ale som to nejak predychala, držím palce

titla
18. nov 2019

Odmietnut mozes, ale co najhorsie sa Ti moze stat? Bude Ti z toho zle. Mne tiez bolo.
Ale je xy ovela horsich, neprijemnejsich a bolestivych vysetreni a ludia ich podstupuju. Neliecena tehotenska cukrovka moze sposobit vazne komolikacie. Naozaj Ti to nestoji aspon za pokus?

lindusss2016
18. nov 2019

Kup si ten roztok rovno s citronovou prichutou. Je o dost znesitelnejsi a netreba ho pit az take mnozstvo

kataka10
18. nov 2019

Pozri ja netrpim nadvahou, jem ovocie a zeleninu, sportujem a napriek tomu mi vysla pozitivna teh. cukrovka. Takze ak odmietnes, mozes mat neliecenu tehotensku cukrovku a to moze byt nebezpecne pre teba aj pre dieta. Takze na testy chod, zvladli to ine, zvladnes to aj ty.

sashka22
18. nov 2019

Pravdaže to môžeš odmietnuť 🙂 mňa sa Dr ani neskúšala prehovoriť. Nikomu nič nieje, z nikoho neodbudlo.

siska53
18. nov 2019

Urcite to absolvuj .nie je to prijemne, samozrejme.. ale..pri druhom.som.aj ja vracala z tej sladkej vody. Len vtedy som nevedela, ze citron pomoze. Vezmi si citron, ako tu radia.

evkamotka
18. nov 2019

Ako pisu, neliecena tehu cukrovka je vazna vec, ano mozes velmi babatku uskodit. Aspon by si to skusila, s citronom to ujde. Mozno na druhy pokus, a co. Stoji to za to ze nebudes nebudes mat poskodene babo!

majusska202
18. nov 2019

Určite to musí absolvovať. Ja som prevracala obidva tehotenstva. A mala som čo robiť pri tom mne sestricka povedala že q0 minút to musím udržať chodila som po vonku a predychavala som to. Keď prišla že ako čo a povedala že je to 15 minút hneď som vracala

autor
18. nov 2019

Ďakujem vám všetkým pekne. Ja mam strach aj z toho ze mi majú brat toľko krát krv aj to mi býva zle. Fakt pôrod bude ešte zaujímavy. Ale raz tento strach z lekárov musím prekonať. Ďakujem pekne naozaj všetkým 🙂

mima1
18. nov 2019

@majusska202 urcite to nemusi absolvovat. Neni to povinne a moze kludne odmietnut

mima1
18. nov 2019

Ten odber krvi je len pichnutie do prsta to bolo v pohode

lucyluv
18. nov 2019

Ako vies, ze ti to nechuti? Mne to chutilo :D

autor
18. nov 2019

@mima1 mne hovoria ze do žili tri krát. Lenže ja mam len na jednej ruke viditelne žili. A tri krát na to isté miesto takmer no ďakujem pekne.

mima1
18. nov 2019

No mne teda zo zily nebrali. Bolo nas tam 6vtedy a vsetkym len do prsta.

majusska202
18. nov 2019

@mima1 o Tom neviem však ja som bola dvakrát hospitalizovaná kvôli vracaniu ja som nemohla jesť žiaden cukor ani ovocie lebo som vracala a musela som to absolvovať

shallimar
18. nov 2019

Pred tromi rokmi sa bralo z prsta, tuším po troch hodinách a bol povolený citrón. Pred mesiacom bol ten test iný. Doktorka vravela, že sa to zmenilo. Citrón už povolený nebol a krv sa brala trikrát zo žily. Pred vypitím, hodinu po vypití a za ďalšiu hodinu. Tiež mi brali z jednej ruky, avšak vždy z iného miesta.
Sestrička bola vždy nachystana, keby mi prišlo zle a tiež vravela, že skúsiť treba aspoň. Keď sa podarí super a keď sa nepodarí aspoň človek spravil, čo mohol.

katka8382
18. nov 2019

Ja som bola pred mesiacom na teste. Tiež mi býva veľmi zle a je jedno, či je to ráno, na obed, večer. Zvládla som to, aj keď, prišlo mi na odpadnutie. Bola som tam sama, tak som hneď povedala ze mi nie je dobre, dali ma ľahnúť, ležala som celé dve hodiny, ale udržala som to v sebe. Vypiť sa to dalo, nebolo to nič strašné, mam rada sladké, tak v pohode. Pichali len do prsta, brali 3 vzorky, ved aj cukrovkarom sa meria cukor pichnutim do prsta. Jediná novinka je vraj to, že sa to od 1.10.musi platiť. Čiže som platila 9 eur. Musím ešte povedať, že som išla rovno do laboratórií a nie k nejakému doktorovi, boli sme tam len dve, pre mňa osobne to bolo lepsie ako čakať niekde v plnej čakárni. To zvládneš 😉

autor
18. nov 2019

No tak napíšem ako som dopadla ja vo štvrtok 🙂 viem ze sú horšie veci ze toto je nič. Ale musím ten strach prekonať.. Ďakujem 🙂

victoriab
18. nov 2019

daj vedieť, mňa to čaká o 4 týždne...

victoriab
18. nov 2019

kedy vás tam objednali? v ktorom tt?

autor
18. nov 2019

@victoriab ja som sa objednávala keď mi doktor kázal v 25tt . A teraz 26tt idem

victoriab
18. nov 2019

fu, tak držím prsty a daj vedieť. ja som to absolvovala pred 12 rokmi a opätovne ma to desí :D

val9
18. nov 2019

Neboj sa, ja som sa tiež bála, pretože som v tehu sladké nemohla ani cítiť, čiže som cca vedela ako to skončí. Vypiť sa to celkom dalo, sedela som asi 10 minut a citila, ze toto nebude dobre.. sla som na vzduch a rovno som sa vyzvracala pred labakom :D :D :D :D tie pohlady okoloiducich ma dodnes bavia :D

lula313
18. nov 2019

Baby a ako sa vola ten glukozovy prasok s príchuťou? Je voľnopredajný niekde v ba? Lebo vraj po novom sa už citrón nesmie, tak by som si radšej doniesla niečo svoje s prichutou

angi07
18. nov 2019

1 x som to vyvracala aj ja pred 6 rokmi ale teraz som si zobrala so sebou citronovu stavu a nebolo to take hrozne skor naopak 😁

angi07
18. nov 2019

@lula313 moze sa citron ja som to absolvovala pred 3 tyzdnami

lula313
18. nov 2019

@angi07 vraj po novom sa už nemoze, lebo skresľuje výsledky, ale možno ešte všetci gynekológovia nezaznamenali tuto info. Mne to hovorilo viacero ľudí z personálu v Kochu.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre