Ahojte viem je tu toho veľa ale všetko staré dátumy, dnes mi namerali vyššie hodnoty HT 2,67 nosova kostička prítomná, srdiečko v poriadku. Dala som si spraviť trisomy testy. Má niekto niečo podobné ? Momentálne som chorá ( chrípka ) môže to mat vplyv na výsledok ? Ďakujem za odpovede
@honey_only išla si koli tomu na amnio ?
@katarinaforever nemá to nič spoločné s chrípkou, to je dané geneticky. Inak ta hodnota sama o sebe nemusí znamenať nič zle. Sú potrebné ďalšie vyšetrenia a údaje.
@snehulienka82 no podľa Grochala z Martina to má súvis. Ja som teraz chorá a dnes mi morfológiu robili. Asi len budem musieť počkať na výsledky trisomy 🙈
@katarinaforever áno aj kvôli, presne najskôr ku grochalovi a ten tiež odporučil amnio..
@honey_only trisomy ti neodporučili ? Ďakujem
@katarinaforever Ahoj, mne namerala minuly tyzden v 12+6 NT najskor 2,71mm, potom 1,86mm a nakoniec 2,26mm. Nosova kosticka pritomna, ultrazvuk v poriadku. Pred 3 tyzdnami som prekonala kovid, ale neviem, ci to s tym moze mat suvis. Doktorka ale vravela, ze vraj ano. O 2 tyzdne idem na Nifty testy. Dufam, ze bude vsetko v poriadku🙏🙏🙏
@mikika24 držím ti palce, ja budem mat výsledok v pondelok utorok. Rozmýšľam ešte nad druhým domom niekde inde. Zevraj pokial je nosova kosť ja mala šanca dawn. syndromu. Najhoršie je čakanie
@katarinaforever už nie, bolo to 6 rokov dozadu... áno čakanie je najlepšie ale myslím že všetko bude v oboch prípadoch v najväčšom poriadku...chrípka nádcha covid podľa mna všetko toto sa nad tým podpisuje...keby som nešla na 1. Trimestrialny skrining tak ani nič take neziszime a 2. Trimestrialny bol v najväčšom poriadku...
@honey_only áno tiež to tak cítim, niekedy mám pocit že čím viac testovania tým viac nervov a neistoty. Keď je na to dôvod tak rozumiem ale napríklad v mojom prípade hodnota 3-3,5 NT je v norme. Pozerala som aj zahraničné články. No uvidíme
ja som mala pred 10 rokmi NT 6, hádzali dvaja dr flintu do žita a posielali ma na potrat, okrem doktora kamoša, nosova kostička bola... šla som na amnio pre pokoj.... doktor z rizikovej po výsledkoch nechápal... no aj zázraky sa stávajú... dcéra má 10 rokov je zdravá ako ryba akurát mandle mala veľké a neznáša matiku :D to s tým asi nesúvisí :D držím palce nech je všetko oki
@katarinaforever ja sommala NT 4,89... preplakane celé Vianoce človek nevedel prve babo... skúsenosť.. teraz by som sa k tomu už inak postavila... veľa testov veľa všetkého už aj mne príde...vswtko bude ok verím 🙏držím palce a hlavne veľa kľudu✊
@monka7 jej tak tenké super 🙂 tu matiku by som brala ani ja som ju nemusela 🙂) ďakujem ti
@katarinaforever Hned si podstupila trisomy test? Aj ja som chcela ist hned na Nifty, ale dr. ma odhovarala. Vraj mam este aspon 2-3 tyzdne cakat, aby bolo v mojej krvi co najviac DNA babätka a aby sa odber nemusel opakovat. Tak idem az 21.3. Cakanie je najhorsie, ale myslim pozitivne. A pre istotu som sa na morfologicky ultrazvuk v 2. trimestri objednala k dr. Grochalovi do Martina. Drzim ti palce✊✊✊ Verim, ze to dobre dopadne.
@honey_only no máš pravdu, je to moje druhé dieta takze nepanikarim ale mám samozrejme pokoru. Prvé tehotenstvo bez problémov a aj začiatok tohto druhého okrem vyššej hodnoty NT.
@mikika24 áno hneď. Aj tak som ho chcela postúpiť koli veku (40) dúfam že ho nebudem musieť zopakovať ale aj pri prvom som mala 12 týždni. Uvidíme držím ti palce Grochala som dnes bookla aj ja na druhý ultrazvuk🙂) 29.4
@katarinaforever Ja som objednana na 20.4. Tak nech nam to dobre dopadne🙏🙏🙏
Vyssie som citala, ze rozmyslas nad dalsim sonom niekde inde. Docitala som sa, ze NT sa meria do 13+6tt. Neskor to uz vraj nema vypovednu hodnotu.
@mikika24 no veru nech nám to dobre dopadne 🙂 držím palce. Áno volala som Čunderlik Holaň a Slezak. Myslím že sú to topky v BA. Všade som ako náhradník na tento týždeň. Ak by sa to podarilo, chcela by som druhý názor ak nie prídu tie výsledky z trisomy.
@katarinaforever Ano, to su v BA topky👍👍👍 Snad sa tam dostanes.
Ja som mala v 13+5 hodnotu 2.9- mna ale dr nikam neposielal,povedal ze sama o sebe to nema vypovednu hodnotu a ze norma je do 3.5mm.
povedal ze ostatne markre ako nosova kost,srdce su v poriadku,screening bol teda negativny. Kazdopadne pre istotu sme si zaplatili NIFTY testy,vsetko vyslo v poriadku. V 16tt som isla na kontrolu pretoze v tom tyzdni uz NT nema byt pritomne a tak aj bolo, neskor screening v 20tt opat ok. Ale je to stresujuce proste stale, teraz som 32tt tak uz len verit ze vsetko je tak ako ma byt.
@amelia89 to sa mi páči tento tvoj doktor. 🙂 podľa mna takto to má byt lebo ja som teraz len v strese a možno úplne zbytočne. ! Držím ti palce 🙂
@katarinaforever vies co my zeny sme take- akekolvek vybocenie z normalu,hned sa stresujeme. Ja by som bez tych testov asi bola 150x nervoznejsia,takze za tie peniaze to urcite stalo. Doveruj ale preveruj no😅 Urcite aj v tvojom pripade to bude vsetko v poriadku a vysledok testov ta ukludni 🙏🏻 Myslim na teba ❤️
@katarinaforever ved to je uplne pekna hodnota 🙂
@martina123s no bodaj by 🙂 hneď mi navrhol amnio
@amelia89 dakujem si zlata 🙂 no verím si ale opäť viem že sa môže stať čokoľvek. Ešte že sú tie testy teda no
@katarinaforever ale trochu zvlastne ze hned amnio nie ? Ako jasne,keby vysli aj testy zle tak ok to chapem ale amnio a pritom nosova kost pritomna aj srdce ok a teda NT je v norme do 3.5. Tak potom preco je v norme do 3.5 ak od 2.6 ta posle na amnio? 🤷🏽♀️ Dal ti aj take vyhodnotenie tych pravdepodobnosti ze 1: (vies ako myslim ten suhrn vysledkov krvi a screeningu a z toho vlasne vypadne ten vysledok prvotrimestralneho screeningu)
@amelia89 ahoj nedal, dnes som bola len na morfe a krv ešte nebola. Všetko ostatne bolo Ok. Keď zavolal primára aby sa prišiel pozrieť nebolo mi všetko jedno. Všetko skotroloval hlavne srdce a povedal že nič tam nevidí. Srdiečko je v poriadku. Kostička prítomná a že super že idete na tie testy. To bolo všetko. Cítila som sa hrozne nepríjemne
@katarinaforever jasne,ano ani mne to nebolo prijemne. Ale ja som mala vysledky krvi a on ze ja vidim NT na 2.9 ale ostatne markre su ok a pozreme sa na celkovy vysledok- kukol a hovori,screening je negativny je to v poriadku. A ja ze ale nie je to NT moc vysoke? a on ze je pre moj tyzden v norme (ono to do nejakeho tyzdna este narasta cize je aj rozdiel ci ti robia screening v 12 13 alebo 14tt) a ja ze ok no pojdem na tie testy a on ze jasne to je jedna z mozností.
@amelia89 no to sa mi páči viac tento prístup lebo ja krv ešte nemám - neviem prečo aj on sa čudoval. Jaj celé zle -dúfam že s dobrým koncom 🙂 v ktorom týždni si mala to morfo ?
@katarinaforever 13+3 som mala ja. No jasne ja som do vysledkov testu bola velmi nervozna a pritom doktor ma upokojoval. A potom v tom 16tt mi povedal ze vsetko je v poriadku, opat kontroloval srdce asi pol hodinu. A vysledky z krvi negativne takze povedal ze uz mam na to zabudnut😂 no ale to by som nebola ja haha. Drzim palce naozaj
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
ahoj, ja som presne takto mala vysoke NT pred 6 rokmi, do toho som velmi ochorela, amnio ok, zdravy chlapcek sa nam narodil...spatne som to aj ja pripisala tej chorobe...