Zdravím, neviem, či už bola takáto otázka.
Bola som u dokiho pred9 dnami, hovorila som mu, že mám bolesti podbruši.On to je,že normálne. Ani ma nedal na sono, len mi vypísal magnézium a že to mám brať a keď ma to prejde mám prestať užívanim, lebo nie je dobré brať dlhodobo mg.
No lenže, tie bolesti podbruší sa mi stupňujú a sú intezívnejšie hoci berem mg.
Teraz neviem, či mám ísť pondelok dokimu, či počkať do 23.4.na kontrolu.
Ten bolest citim cely den, je to ako pri menzese, ale nie tá slabšia bolesť.Od včera mám už aj bolesť krížov.
Neviem, či preháňam, či to je normálne.
Ďakujen vopred ta vaše názory
@masha123 aj ja som to cítila rovnako teraz posledných pár dní, také slabšie ako keby menštruačné bolesti, sem-tam ťahanie. Tiež mi je z toho všelijako, znervózňuje ma to, ale si vravím, že všetko tam vnútri rastie už poriadne, väzivá sa naťahujú, tak je to okej. No 9.4 mám poradňu, tak už odrátavam dni, nech to naše malé vidím, že je v poriadku a len sa tam rozvaľuje 🙂 A hlavne vždy keď sa postavím, mám pocit, akoby mi všetko pritlačilo mechúr a už musím ísť 😂 Akurát dnes mi je už trošku lepšie a sem-tam zacítim pri postavení, že ma to vnútri tak zabolí a zaťahá. Ale ono to asi vystraší každú, hlavne prvorodičku, všetko je nové a nepoznané 🙂
@michaella24 no ja mam presne toto iste ked sa postavim tak akoby sa mi do rozkroku resp do oblasti ako sa holime( venusim pahorok tusim) naliala krv z celeho tela chvilu mi to akoby ztrpne a potom uz ok ale aj ma boli napr tam dole a krize a i nehovorim vacsinu dna polihujem.no proste otrasne ale pokial je male ok tak vsetko sa da vydrzat🙂
Mne povedal môj lekár že občasná bolesť podbrusia a krížov je v poriadku, ale pretrvávajúce bolesti nie.
Takže byť na tvojom mieste bud nech ma vyšetrí poriadne, alebo by som šla na pohotovost.
Aj keď v tejto situácii je to také no.
Ale nepanikar kým nekrvacas pravdepodobne nejde o nič vážne 🍀🙏
@masha123 no veď jasné, nemáme ani veľmi na výber, než vydržať 😀 Dávam si aj ja magnézium a tiež mi tie bolesti začali vtedy, keď som pracovala v dielni, stála na nohách, presúvala sa pri stole, čupla si, zase hore, zase dole. Asi som sa aj dobre ponaťahovala popri tom, tak už dva dni sa snažím trošku oddychovať a je to lepšie. Nie je to pravidelné, ani silné, nekrvácam a teším sa na sono 🙂 Možno nám už ukáže svoje tajomstvo a prezradí čo to bude 🙂
@michaella24 nam neukazalo zatial resp teda ritku otrcilo ale doki nevedel ze sa z toho este moze vyklubat aj dievca aj chlapec ale ja som si dala spravit test z krvi tak v pondelok cakaam vysledky🙂 ja som si to teraz asi sposobila tym ze som spravila jarnu udrzbu celej nasej zahrady a ostrihala snad 100 kvetov po cupiacky takze sa modlim nech to je len nejake presilene. Ked som bola na poradni bolo vsetko oka tak snad to tak aj ostane. A ty si v ktorom tyzdni?
@masha123 joj to je smola, takéto drahoty robiť snáď naše nebude 🙂 Teraz som v 17tom týždni, na kontrole akurát vhupnem do 18teho. Zatiaľ mám inak úplne bezproblémové tehotenstvo, bábätko krásne rastie. Tak verím, že tie ťažkosti máme len z tej námahy, predsa len to naťahovanie aj keď mi možno nevnímame, maternica áno, je citlivejšia, prekrvenejšia, no tak proste bolí 🙂 Ono teraz aj tá záhrada láka, ja som tiež dnes bola, ale pomaličky radšej.
@brigib ahoj , ja som práve v 24tt a od začiatku tehu mávam strašne silné bolesti do 12tt som aj krvácala a tiež my dali iba magnezium a my povedali ,že keď mám bolesti v podbrušku a v krížoch tak mam len ležať a nerob nič namáhave a to prejde pretože to rastie a rozširujem sa pomaličky .
No viem ťa pochopiť a tiež som pomaly každý týždeň bola u lekára alebo v nemocnici či je všetko v poriadku 😒 až na 21tt kde som dostala kontrakcie každé 20min a utekala rýchlo na pohotovosť no tam my spravili všeliake testy no všetko bolo v maximálnom poriadku len my zvýšili magnézium a som musela dodržiať 3tyždne absolutne nič nerobenia 😔 a mam aj ryzikové tehu , podľa mňa pokiaľ nekrvácaš a nemáš pravidelné kontrakcie nemáš sa čoho báť , babätko rastie z tebou 😇 držim palce
@brigib nieje začo , no to som robila aj ja 😄 hovorila som si ved to nieje nic , ze povysávam alebo navarim a umyjem riad 🤷 veď z toľkého ležania ešte viac kríže a boky bolia 🤦 no ale ukázalo sa ,že to úplne stačilo aj to a bolo to namáhavé 😄 ale vidržala som dodržiavala to "nič" nerobenie 3 týždne 😂 a aj tak ešte tie bolesti niekedy prídu a potom znovu oddídu ... Aj ja ti ďakujem a drž sa , neboj zvládneš to a bude všetko v poriadku
Mne môj lekár povedal ze bolesti v podbruší sú v poriadku ale nemajú trvať dlho alebo bez prestania. To tiež nie je v poriadku ak ta brucho boli stále a ešte aj kríže k tomu.
Ale kým nekrvacas malo by to byt v poriadku no ak sa ti to nebude pozdávať skus radšej pohotovosť.
Radšej 10x kvôli nicomu ako neísť ani raz a ľutovať.
@brigib ja by som radšej isla k lekárke radšej nech ta pozrie 🙂 ja som mala niečo podobné tie bolesti sa časom stupňovali az nakoniec ma chytili riadne silné a bohužiaľ to skončilo potratom .. pri druhom som mala tiez bolesti ale iba take slabé tie som mala ale našťastie iba občas to je normálne 🙂
Ahojte ja teraz prežívam nie o podobne som v 16tt a mávam bolesti v podbrušku občas len take pichanie no niekedy taký silnejší kŕč ale ten som mala zatiaľ len asi 2-3 x. No mám obrovský strach chvalabohu nekrvacam čo je dobre, no keď si trosku pritlačim na podbruško tak niekedy boli a neviem či je to normálne ...Volala som dnes s doktorom a povedal mi že mám mat pokoj ležať a zajtra mám poradňu tak že ma vyšetrí .
Mám sa obávať ? 😕
@petram_h ahoy ja som bola u lekára,všetko bolo poriadku, chcel ma môj dat na dva dni na magnéziové inúzie. Bola som na vyšetrení aj v nemocnici. Oni tiež potvrdili, že všetko je poriadku,poslali ma domov kvôli covid-19,ma nehospitalizovali a povedali, že v infuziuach je tiež magne B6 co užívam. Cievky mi praskajú a bolesti sú normálne, naďalej mi odporučili brať magnezium,placentu mám nižšie ale teraz stým netreba nič robiť lebo sa to môže dať do normálu.Ako som sa upokojila,že všetko je poriadku tak aj bolesti sa zmiernili o 70%, proste stresy robia svoje a treba ležať, nenamáhať sa.Ako som videla,že miminko sa pohybuje neustale,srdiečko bije pravidelne,hneď mi bolo lepšie.Kým nekrvácaš, nevraciaš všetko je poriadku.
Ahojte baby, ak mate problemy a mate byt nervozne z vlastnej skusenosti necakajte na den dalsej kontroly. Aby ste mali istotu, ze je vsetko v poriadku. Ja som o babo prisla, uz by som nic nepodcenila 😢
@monikangel to ma veľmi mrzí 😔ale ak môžem otázočku mala ste krvácanie ? Alebo ako to začalo? Ak nechcete odpovedať nemusíte
@monikangel je mi veľmi ľúto čo sa stalo! 🙁 Aj ja som ztoho mala obavy. Smiem sa spýtať v ktorom týždni sa Vám to stalo?
@petram_h asi kazdy druhy mesiac, v case kedy som mala ako netehotna dostat menzes, som mala spinenie. Uzivala som do 5 mesiaca duphaston a pichala som si fraxiparine. V nedelu v 21 tt som troska krvacala,potom to preslo, potom znovu, znovu preslo. Tak som isla v pondelok ku gynekologovi a hned ma aj hospitalizovali, ze sa mi skracuje krcok. Do piatku som bola hospitalizovana, lebo v noci zo stvrtka na piatok som o babo prisla. Samozrejme to bolo primarovi velmi do smiechu, ale to uz je ina kapitola.
Drzim vam palce, aby ste boli stastnou maminou zdraveho babatka.
@brigib v nie, nemajte obavy, to je pre babo najhorsie, an vam to nepridava na psychike. Musite mysliet pozitivne. V zasade by sme sa mali riadit mottom, co sa ma stat, to sa stane a sam pan Boh vie, preco veci zariadi tak, ako ich zariadi. Nemajte obavu a myslite pozitivne. Ja som bola v 22 tt,ked som o babatko prisla. V septembri minuleho roku, zatial sa mi este nepodarilo otehotniet, ale verim, ze v co najblizsej dobe sa podari a bude vsetko oka. Verim, ze aj vy budete spokojna mamina so zdravim babatkom. Drzim vam palce 😉
@domisha02 to mrzi aj mna, tak ako aj baby. Verim, ze sa vam podari byt stastnou maminou, ak uz medzicasom nou nie ste. Drzim palce.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@brigib ja myslim ze pokial nekrvacas alebo nemas kontrakcie pravidelne tak to je oka. Ja som teraz v 15tt a brucho ma boli nonstop skoro a vsetko ma taha aj tam dole a doktor ze to je ok ze sa vsetko roztahuje. Pri prvom tehu som mala bolest tiez nonstop ale je pravda ze mne sa skracoval krcok a hrozi aj teraz. Tiez som mala len magnezko. A teraz si ho nasadil uz zase.