Ahojte baby dneska bola na kontrole som 28tyzdni a lekár mi povedal ze malinká leží strašne pri panve ... Ma to niektorá ????? Bojim sa neže predčasný porod
@sardinka336 No asi tak nejak. Tieto neustále témy - "čo znamená toto a tamto, čo lekár myslel keď povedal toto alebo hento".....ale s prepáčením hubu otvoriť priamo u lekára a spýtať sa ho na to - to nie. Radšej tu zase bude x stranová diskusia o ničom - nakoľko my to tu určite nevyriešime.... 😉
@sardinka336 ale ze je dolu hlavou
@kinguska200 No veď to je dobre a aj tak má ešte dosť miesta aby sa točilo, takže zajtra môže byť aj hore hlavou..... 😉 😀
@evittam ano???? Tak sa nemám báť ? A uz vážime 1050kg
@kinguska200 vážiť tonu tak sa veru bojím 😂😂😂 aj keby čakáš štvorčatá tak je trošku moc 😂😂😂
@kinguska200 😀 😀 ..máš tam preklep.
@kinguska200 keby to bolo vazne, nechal by ta v nemocnici...neboj sa...ak je velmi nizko, treba viac oddychovat s vylozenymi nohami...horsie by bolo, keby si sa otvarala, ale to by ti samozrejme povedal a riesil...aj moja bola stale dost nizko a boleli ma krize, musela som viac oddychovat, ale rodila som v termine a vsetko bolo ok. A mate uz peknu vahu🙂 nestresuj a drzim palce, nech ste ok, az do konca;)
@kinguska200 Neviem čoho by si sa mala báť. A koľko váži - to je len orientačné - nikdy ti lekár nemôže presne povedať koľko váži bábo v brušku - robia to len na základe meraní - odchylka môže byť 500-600g - to je normálne. Mne hodinu pred pôrodom povedali, že syn má 3000g, mal 3620g. 😉
@kinguska200 ja som mala maleho otocneho dole hlavou od 4 mesiaca. Narodil sa presne na termin. Deti sa vedia otocit aj den pred porodom, ked velmi chcu 🙂. Ziadne stresy. Ja som bola rada, ze bol otoceny dole, lebo nic nenasvedsovala, ze budem potrebovat cisarak.
@evittam ale sak furt sa treba niečoho báť, vytvorit si nejaky problém nie? 😀 Dieta nepozera na hrkalku a uz je problém. Lekar sa pri pozerani na usg. neusmieval lebo zadržiaval prd, tvaril sa vážne tak čo to moze byt? Nalešti veštecku gulu....
Ved to je len dobre ked je dietatko otočene dole hlavou. Ja si skor myslim ze lekar povedal uuplne ze uuuplne niečo ine a ona rozumela ale ze uuuplne niečo ine. Howk!
@evittam áno, treba sa pýtať na všetko, nie len prikyvovať...len je horšie, keď máte gynekologičku ako mám ja. Pýtam sa vždy na všetko, ona len buď prikývne, že áno, alebo pokrúti hlavou, že nie, občas mykne plecom, akože " no čo ti ja viem povedať ? Čo som tu ja na to ? " ...potom vyjdem od nej a odpovede mi dá jej sestrička, takže asi tak. Hľadala som aj niekoho iného, no bohužiaľ, oni sú medzi sebou dohodnutí, aby si nepreberali navzájom pacientky, lebo jeden jednému to, druhý to...
@dkethe sak jasne, tak ale čo sa daš odbit? Ja sa normalne opytam čo to znamena proste sedim tam na riti a pytam sa, nedvihnem sa a nech je za mnou aj šora ludi. To iste robim aj v Lidli ked tam pokladnička hadze tovar ako zmyslov zbavena lebo si myslí, ze to bude rýchlo, no nebude. V klude si tovar nalozim do tašky podla svojho uvazenia, nie ze hala bala rýchlo jedno cez druhe a potom otvaram penazenku. A to ze ludia stoja a pokladnička gula očami lebo sa neviem kde ponahla holt neriešim, snad za ten tovar platim a aj ja som musela čakat kym na mna pride rad a moze tam gulat očami aj minister zemetrasenia.
Proste je to o nas o ludoch...ked vidia ze ta mozu odbit tak ta odbiju.
@sardinka336 Presne tak - moja reč. A potom tu vzniká xy zbytočných tém. No ako ja hovorím" "líná huba, hotový nešteští...."
@evittam šak ja som ako ,,štenica,, mna sa nezbaví! alebo ako to spieva ten Muller? ,,nebude to také lahké drahá, mna sa nezbavíš, s tým sa lúč,, 😀 😀 😀 😀
@sardinka336 ja ju pekne požiadam, aby sa tak neponáhľala, že má móóóre času, aby som si to pekne mohla uložiť do tašky ( väčšinou sa potešia, že môžu aj spomaliť, že je niekto, kto sa neponáhľa ) a nie že " zaplať a ic "! 🙂 - ale to je už úplne iná téma.
@sardinka336 ad pokladne - ja napr vykladam tovar tak, aby sa mi ho jednoduchsie nakladalo a nemam to tym padom halabala :P :P :D
inac ako tehula chodim teraz po Dr dost vela takze ja sa bavim skor o pripade ze ma Dr posle domov s tym ze je vsetko ok, a potom ma nieco v sprave zaujme - nestudujem kazde slovo pred nim. a to je myslim aj pripad autorky 🙂 urobim si potom poznamku do diarika a pytam sa ho na dalsej poradni, jasne ze, @evittam ak sa jedna o rocnu preventivku tak zdrzat sa je na mieste 🙂
A mam strašne moc dole brucho mi hovoria ale lekár mi to nepovedal ....
@kinguska200 prosim ta nabuduce ked budes chciet vediet co doktor myslel tym co ti povedal tak sa opytaj priamo jeho. Tieto otazky by mali byt smerovane na tvojho gyn a nie na nas.
@dkethe Pozri, ja keď som chodila na poradne, tak som sa tiež zdržala - minimálne 15 - 20 minút - taký čas mal aj má môj gynekológ vyhradený pre pacientku.....Ty si sa ma pýtala kedy som bola naposledy u lekára - odpoveď si dostala. Čo sa týka toho, že ťa v správe niečo zaujme - ty si si vždy brala domov svoju kartu? Nakoľko ja som mala len materskú knižku - a vždy som s ním všetko konzultovala....čo ma zaujímalo - aj keď povedal, že je všetko v poriadku tak som sa popýtala. 😉
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@kinguska200 a kde ma inde ležať ak nie ,,pri/v panve,,? Nepovedal ulozene nizko? Kazdopadne ak ti nepovedal ze ti hrozi predčasny porod tak nemas dovod na stres. Treba sa pýtať svojho doktora čo znamena to čo hovori ak tomu nerozumieš. Ak sa neotvaraš, nemas skrateny krčok, nemas bolesti tak predčany porod je velmi nepravdepodobny. Odporučam preluskat poradnu Mudr. Kouckeho na porodnice. cz tam piše o predčasnych porodoch, ale myslím si ze vyrabaš klasicky problém tam kde zrejme nie je. Pekne tehulkovanie.