Ako zastaviť priberanie od polky tehotenstva?

6. feb 2020

ahojte. bmi som mala vzdy v norme aoe vyssi stred. som v 22hom tyzdni a pribrala som 10 kil :/ kedysi som mala oredsavzatie pribrat maximalne 15 kil za tehu.. Podla kalkulaciek s ohladom na vysku vek a predtehu vahu je zdrave spektrum pribratia 12-17kil pre mna... Neprejedam sa. Okej mozno jeden tyzden som zrazu ficala na sladkom. ale to uz prestalo. do 17teho tyzdna som bola v pluse tak 3kila a potom to nejako nabralo pomaly kilo za tyzden. je nejaka sanca bepribrat uz vela tym myslim max tych 5-7kil do konca tehu? bez toho ze by som ohrozila seba ci babo? nechcem ani jemu ani sebe ublizit... dik vopred za vase konkretne skusenosti. co sa tyku pobu tak chodievam na prechadzky a snazim sa kazdy den prejst pesi oar km

elizabeth175421
6. feb 2020

Ja som pribrala podľa našej váhy 15 kg, podľa tej u dr 17 a to som rodila v 34 tt. Neviem si predstaviť, koľko by som pribrala do konca tehu a to som za prvé tri mesiace nepribrala nič. Pred tehu som mala 55 kg, štyri mesiace po pôrode 53 kg. Nerobila som pre to nič, neobmedzovala sa v jedení. Necvičila a dokonca ani nekojila 🙂 takže podľa mňa v pohode aj keby si pribrala viac 🙂

deti95060810
6. feb 2020

každé tehu je iné...ja som pri jednom tehu na konci dokonca začala chudnúť. Schudla som zopár kg....podľa lekára všetko OK....konečné pribratie bolo 13 kg....
ale to najväčšie priberanie ťa prakticky ešte len čaká....si v cca polovici tak rátaj ešte tých 8-10 kg....

natalala
6. feb 2020

Ja som pribrala 9,5-10kg a to uz tyzden prenasam ale z toho nejakych 4,5 posledne 2 mesiace 🤷🏼‍♀️

luccija
6. feb 2020

Na 22 t si veľmi hore s váhou.Min 10 ešte dáš, ak nie viac záleží či budeš zavodnena
Nikdy som nebola stihla začala som teh 66 kg pribrala som 17 a vôbec som nejedla bezhlavo práveže pravidelne a zdravo.Do 22 t som mala hore 4 kg

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lenka2710
6. feb 2020

Ja som v 20tt a pribrala som zatiaľ 4 kg, na začiatku som mala 65! Pri prvom tehu som pribrala 12-13 kg! A ja mam takú dr, že keby som veľa priberala, tak by som mohla asi len vzduch 😂
Ona je na to veľmi prísna, že je to veľká záťaž na kĺby, obehovy systém a aj pri pôrode

iwkaa_97
6. feb 2020

Ja som momentálne v 17tt a nepribrala som nič ešte som schudla 2 kila za posledny mesiac... dr povedal že babo je v poriadku aj vahovo... A pritom jem oveľa viac ako pred tehotenstvom... 🙂

fiafia
6. feb 2020

No ja som sa neprejedala ale pre ukrutne bolesti rebier a takmer ziadny pohyb 25kilo. Nieco je.prec ale vacsina mi ostala. Od vtedy vecny boj. Nieco schudnem, pride zle obdobie a je to spať 😰

ktochytavzite
6. feb 2020

Ano aj ja som tak pribersla na zaciatku minus 2kg,prm prve tri mesiace nic a ptm v 4mes to zacalo a ku koncu kazdy tyzden kilo;) ale zasa nebola som extra tucna akurat to brcho do stehien hl slo a nabtala som za cele tehu tusim 18kg ale ptm somt o schudla rychlo

ktochytavzite
6. feb 2020

A to som hedla rano jogurt,troaka kesu orechov pmz zelenina maso a fakt malo sladkeho vela dietneho

ledgerka
6. feb 2020

ja mam na konci 5 mesiaca +7kg a nestresujem sa. Cvicim stale 3x do tyzdna ako predtym. Nemala som ziadne nevolnosti, namiesto toho obrovsky hlad. Snazim sa neprezierat ale dam si aj sladke. Vahu neriesim, citim sa dobre, nic ma neboli. Pojde to neskor dole, takze sa nestresujem. Vacsina si aj tak stale nevsimla v praci ze som tehotna :D

lenuska9999
6. feb 2020

Tehotne ženy by podľa mňa váhu riešiť nemali. Je to normálne prihrať v tehotenstve. Po tom to zhodis uvidíš. Určite by som nedrzala diety ani nič podobné. Stravuj sa koľko si babo pyta, keď nechceš veľa pribrať jedz možno zdravšie.

nunusa11
6. feb 2020

Ahoj,bohuzial-to tazko zastavis🤷🏽‍♀️..ja som pribrala niekolko kil hned v prvom trimestri-nemala som ziadne nevolnosti stale som iba jedla-v druhom som tiez priberala raketovo,v tretom sa to ustalilo,prestala som priberat..aktualne som 35tt a pribrala som asi 12kg...jedine co mozem odporucit je vela pohybu (ja robim cross-fit,plavem,bikujem,chodim na prechadzky so psom) a obmedzit sladke na minimum,nahradit ovocim...

cokolada_876
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
berenika39
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tana85
8. feb 2020

noo, 7 kg za tak kratky cas je dost, mozes aj vela vody zadrziavat. priberanie nezastavis, ale mozes kontrolovat kolko coho jes, sustred sa viac na zdrave veci. moja skusenost je, ze najvac sla vaha hore v 3.trimestri, prvu polku tehotenstva som mala tak 2-3kg viac ako bezne. tiez som nechcela zbytocne naberat, takze som nevyjedala bezrozmyslu, spolu to bolo 14kg. do polroka od porodu boli vsetky prec

lenteraz111
10. feb 2020

Ja za celé tehu 10 kil, jedlá som všetko, je to hlavne o tvojom vlastnom metabolizme. V tehotenstve sa rapídne mení. Sto perce tna rada, ako nepribrat, neexistuje, no v tehu radšej neexperimentuj s diétami..... Lebo aj také ženy poznám. Potom sú nervne a frustrovane. Nerprejedaj sa, daj si z každého troska, veľa zeleniny, ovocia.

ukulela
10. feb 2020

Vela robi metabolizmus, genetika, .... ja som napr mala rano strasny pocit hladu. pred tehotenstvom som rano nejedavala pecivo, no kym som si ako tehotna nedala rozok/chlieb, bola som ozaj hladna a bolo mi na zvracanie. tak som neriesila, ano, pribrala som ... ale posledne tyzdne to bola asi ozaj najviac voda. hned v porodnici odislo s dietatom skoro 10 kg.

cokolada_876
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tikinocka
16. feb 2020

Mozeme si ruky podat ja som v 20tt a mam 9kg navyse☺toto je moje tretie tehotenstvo vzdy vela priberiem a potom do roka schudnem aj navyse teraz pri poslednom som pribrala na 95kg a za rok som mala 64😅 vzdy to dojcenim zhodim. Tak hlavu hore a babatka mam uzasne zdrave prve dve uvidim ake bude tretie mimco

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre